Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αντιδράσεις προκαλεί το επανασκάψιμο της Ηρώων

Αντιδράσεις προκαλεί
το επανασκάψιμο της Ηρώων

Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο αντίδρασης των καταστηματαρχών της Ηρώων για τις εργασίες τοποθέτησης οπτικής ίνας»
Καταστηματάρχες: «Δεν καταλαβαίνει, μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει…»

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες της οδού Ηρώων εξαιτίας της έναρξης νέου κύκλου εργασιών στην ομώνυμη οδό όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, αυτή την φορά εξαιτίας της τοποθέτηση οπτικών ινών, που έχει φέρει νέα ταλαιπωρία στους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν καταστηματάρχες της οδού, η Δημοτική Αρχή της πόλης λειτουργεί εις βάρος τους. Από την μια, η μακρά περίοδος για να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες στα πλαίσια της ενοποίησης των πλατειών, που αδιαμφισβήτητα συνέβαλε στην πτώση του τζίρου τους και από την άλλη, οι εκ νέου εργασίες, όπου ξηλώνεται «φρέσκο» έργο για να τοποθετηθεί οπτική ίνα και να ξαναγίνει αυτό από την αρχή, γεγονός, που έχει μετατρέψει, για άλλη μια φορά, την οδό Ηρώων σε «εργοτάξιο».
Μέσα από σχετικές δηλώσεις του, πάντως, στην ΦτΞ ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, σπεύδει να διευκρινίσει, πως οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει για την τοποθέτηση οπτικής ίνας στον πεζόδρομο της Ηρώων δε θα αργήσουν να ολοκληρωθούν. Ενώ, καθησυχάζει τους καταστηματάρχες, αναφέροντας πως δε θα καταστραφεί το έργο της ενοποίησης των πλατειών, αφού αποκαθίσταται αμέσως μετά το απαραίτητο σκάψιμο.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, «ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει να κάνει δίκτυα σε πέντε πόλεις της Ελλάδος που διαθέτουν σχετική υποδομή, ώστε να αποκτήσουν γρήγορο Internet. Δώσαμε άδεια στον ΟΤΕ να κάνει αυτές τις παρεμβάσεις και στην δική μας πόλη, γιατί οι νέες τεχνολογίες είναι προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να αντιδράνε οι καταστηματάρχες. Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό τους, το έργο θα ωφελήσει και τους ίδιους».
Αναφορικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών για την τοποθέτηση οπτικής ίνας στην οδό Ηρώων, ο Δήμαρχος δηλώνει ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την ακριβή ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου. Συμπληρώνει δε, πως η οπτική ίνα θα μπει σε όλη την πόλη, με σκοπό την απόκτηση ενός γρήγορου διαδικτύου για όλους τους Ξανθιώτες.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρεται και στον πρώτο ρομποτικό κάδο της Ξάνθης, που έχει τοποθετηθεί πριν από μερικούς μήνες στην οδό Ηρώων για τα ζυμώσιμα υλικά.
Ωστόσο, κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας πετάξανε πριν λίγες ημέρες πέτρες και μπουκάλια μέσα στον ρομποτικό κάδο, γεγονός που έχει στεναχωρήσει τον Δήμαρχο, ο οποίος ζητά από τους δημότες της Ξάνθης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν την πόλη.
«Είναι κατακριτέες αυτού του είδους οι ενέργειες συμπολιτών μας. Αν δεν προστατεύσουν οι ίδιοι την πόλη τους, όλες οι ενέργειές μας να καλυτερεύσουν τις συνθήκες ζωής τους, θα πάνε στράφι» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.