Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στον κλοιό της δυστυχίας και της εγκληματικότητας η Ξάνθη

Πέθανε και έμεινε για μέρες στο σπίτι του, χωρίς να τον αναζητήσει κανείς. Ένα θέμα που εγείρει κοινωνικό προβληματισμό και ανησυχία

Στον κλοιό της δυστυχίας και της εγκληματικότητας η Ξάνθη

-Συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι συλλήψεις από την αστυνομία Ξάνθης
-Κόκκινο χτυπάει η εγκληματικότητα τοπικά και πανελλαδικά


Μετά την μεσολάβηση μερικών ημερών από τον θάνατό του, εντοπίστηκε τελικά το πτώμα του ηλικιωμένου Ξανθιώτη που απεβίωσε από παθολογικά αίτια στο διαμέρισμά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας Ξάνθης, χωρίς κανείς από τους συγγενείς και γείτονες να ενδιαφερθεί για την τύχη του.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο ηλικιωμένος ζούσε μόνος του εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να διατηρεί σχέσεις με συγγενείς και γείτονες. Πέθανε στο σπίτι του από φυσιολογικά αίτια, αφού δεν έχουν εντοπιστεί ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Μετά από τέσσερις μέρες, οι γείτονες παρατήρησαν μια έντονη δυσοσμία προερχόμενη από το διαμέρισμα του ηλικιωμένου και έτσι εντοπίστηκε το πτώμα του τελευταίου.
Το θέμα, βέβαια, παίρνει κοινωνικές διαστάσεις, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης. Τα γηρατειά, η απομόνωση, η αποξένωση από αγαπημένα πρόσωπα και από τον κοινωνικό περίγυρο, αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εποχής. Η αδιαφορία από την άλλη, υποβόσκει απειλητικά, διχάζοντας τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί αποκλειστικά στα δικά τους προβλήματα.
Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό έχει συγκλονίσει για άλλη μια φορά την μικρή κοινωνία της Ξάνθης, αφού ένας άνθρωπος πέθανε μόνος του και δεν αναζητήθηκε από κανέναν.
Από την άλλη, η εγκληματικότητα σε τοπικό επίπεδο συνεχίζει την ανοδική της πορεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα σχετικά αστυνομικά δελτία τύπου.
Να σημειώσουμε, ότι στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο μουσουλμάνος της περιοχής μας, τρόφιμος πολλών καταστημάτων κράτησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές για εγκληματικές ενέργειες, που επεκτείνονται σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως διάφορες κλοπές στην Αττική, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και αλλού. Ύστερα από μπλόκο της αστυνομίας, που έγινε πριν μερικές ημέρες, εντοπίστηκε στο όχημα, στο οποίο μετέβαινε ο κατηγορούμενος, «βαρύς οπλισμός», καλάσνικοφ, φυσίγγια και γεμιστήρες, τα οποία προσπάθησε να ξεφορτωθεί, αντιλαμβανόμενος τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα σχετικά με το εάν τα εγκληματικά αυτά εργαλεία, που έχουν ήδη αποσταλεί σε εργαστήριο για αναλύσεις, είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποιες ανεξιχνίαστες εγκληματικές πράξεις που έχουν σημειωθεί.
Κλείνοντας, να αναφέρουμε, επίσης, ότι στην Ξάνθη εντοπίστηκε τελικά, πριν τρεις εβδομάδες περίπου από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο εικοσιπεντάχρονος διαχειριστής της ιστοσελίδας tainies.org, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διάπραξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μέσω της παράνομης προώθησης οπτικοακουστικού υλικού μέσω Internet.