Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Από μεγάλη επιτυχία στέφονται οι περιοδείες του Υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου:
Πετυχημένες όσο καμιά άλλη, μπορούν να χαρακτηριστούν οι περιοδείες του Υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου και αυτό το λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Όπου και αν πάει ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, βρίσκουν πόρτες ανοιχτές, ανθρώπους χαμογελαστούς που περιμένουν με μεγάλη προσμονή την ημέρα των εκλογών, για να δώσουν ένα ηχηρό μάθημα στην Δημοτική Παρέα του νυν Δημάρχου, όπως χαρακτηρίζεται από τους κατοίκους, που τόσα χρόνια δεν έκανε ούτε τα απολύτως απαραίτητα για τους κατοίκους, αλλά και για τον Δήμο γενικότερα. Δυστυχώς για τον κύριο Χατζηευαγγέλου, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και οι κάτοικοι του Τοπείρου γνωρίζουν πολύ καλά το τι θα έπρεπε να είχε κάνει δώδεκα χρόνια και το τι έκανε. Οι φωτογραφίες που χθες δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν περίτρανα ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί και το πόσο παραμελημένη είναι η περιοχή και μόνο ένας τυφλός δεν μπορεί να δει και να καταλάβει το πως αν βγει και πάλι δήμαρχος ο κύριος Χατζηευαγγέλου, η ίδια παλαιολιθικού τύπου κατάσταση θα επικρατεί στον Τόπειρο και για τα επόμενα χρόνια.


Απαράδεκτο το να παραβρίσκονται αιρετοί της περιοχής μας στο προξενείο Κομοτηνής, για να γιορτάσουν μαζί με τον Τούρκο πρόξενο την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας:
Δεν ξέρω αν βρίσκω κάποιους από εσάς σύμφωνους με το θέμα αυτό, αλλά θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, το να παραβρίσκονται χαμογελαστοί και κεφάτοι δικοί μας αυτοδιοικητικοί, στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, προκειμένου να γιορτάσουν την 87η επέτειο από την δημιουργία της Τουρκικής δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν συνέχεια να μιλούμε για συνεχείς προσπάθειες στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα από την πλευρά της Ελλάδας και μια ζωή να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο στις προκλητικότητες της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην χώρα μας. Θα πρέπει επιτέλους οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας, να σεβαστούν πρώτα τους κατοίκους της Ξάνθης και της Θράκης και έπειτα να σέβονται τους Τούρκους «γείτονες» μας. Είμαι αγανακτισμένος ως εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε και δεν δέχομαι άλλο αυτό το δούλεμα. Ή είστε αυτοδιοικητικοί της Θράκης και υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της, ή είστε υποστηρικτές των Τουρκικών προκλήσεων, συνεπώς είστε και πολύ επικίνδυνοι για εμάς.


Με περιοδείες στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας και με την κεντρική του ομιλία, κλείνει την προεκλογική περίοδο ο Δήμαρχος Ξανθής Μ. Στυλιανίδης:
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, αυτές τις ημέρες θα επισκεφτεί δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας και θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους, προκειμένου να ακούσει πρώτα τα προβλήματα που τους απασχολούν και στην συνέχεια να τους μιλήσει για τις προτεραιότητες που έχει θύσει, από την επανεκλογή του και μετά. Ο κύριος Στυλιανίδης θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με την καθιερωμένη τελευταία κεντρική ομιλία του στο αμφιθέατρο Ξάνθης, όπου εκεί αναμένεται να κρατήσει σε προεκλογικό επίπεδο την στάση του και να μην αναφερθεί στις τελευταίες επιθέσεις που δέχτηκε, με αφορμή τις πρακτικές των συνεργατών του.


Αλέξανδρος Καρακασίδης... Ένας νέος άνθρωπος με θέληση και αποφασιστικότητα να προσφέρει τα μέγιστα στην Ξάνθη:

Γνωρίζετε πολύ καλά πως η άποψη μου για τις εκλογές που έρχονται, είναι μια και δεν χωράει αντίλογο. Θα πρέπει όσοι αποφασίσουν τελικά να πάνε να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή, να επιλέξουν νέα πρόσωπα, άφθαρτα, που δεν έχουν προκαλέσει ποτέ στην ζωή τους και που έχουν θέληση να προσφέρουν στα κοινά. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Αλέξανδρος Καρακασίδης, ο οποίος αποφάσισε μετά από αρκετή σκέψη, να εκθέσει τον εαυτό του θέτοντας υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης και εκ νέου υποψηφίου Μ. Στυλιανίδη. Νέος, πολλά υποσχόμενος και γνώστης του τομέα ενεργειακής εξοικονόμησης , μπορεί να προσφέρει τις γνώσεις του στον Δήμο Ξάνθης, βάζοντας τον πλέον στην λογική της εξοικονόμησης της ενέργειας.


Οργώνει τον Νομό ο Νίκος Ευφραιμίδης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Γ. Παυλίδη:
Δεν έχει καθίσει ούτε μια ημέρα στην ησυχία του ο Νίκος Ευφραιμίδης εδώ και αρκετό καιρό και αυτό επειδή ρίχτηκε με τα μούτρα στην προεκλογική μάχη. Ένας άνθρωπος νέος, ήπιων τόνων, που ζητά την στήριξη των κατοίκων του Νομού μας, προκειμένου να τους υπηρετήσει με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος στην Περιφέρεια, με τον συνδυασμό του Γ. Παυλίδη, θεωρώντας πως το έργο που έχει προσφέρει στην Ξάνθη μέχρι σήμερα ο νυν Νομάρχης, πρέπει να επεκταθεί και στους γύρω Νομούς της Περιφέρειας μας, δίνοντάς της ανοδική πορεία ανάπτυξης.


Πολλές οι διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των σχολείων λόγω εκλογών:
Από εχθές το πρωί έγινα αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από γονείς, αλλά και άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για το κλείσιμο των σχολείων λόγω εκλογών. Δεν είναι δυνατόν εμείς να πηγαίνουμε κανονικά στις δουλειές μας και οι εκπαιδευτικοί να κάθονται και να πληρώνονται. Δεν μπορούμε να παρατήσουμε τις δουλειές μας για να κοιτάζουμε τα παιδιά μας, που θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο. Γιατί, εφόσον καμία δουλειά δεν αναστέλλει την λειτουργία της στην Ελλάδα περίοδο εκλογών, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να κάθονται και να πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό; Τα συμπεράσματα δικά σας.