Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει στην Ξάνθη το εκθετήριο - πωλητήριο προϊόντων των γυναικείων συνεταιρισμών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
στους Γυναικείους Συνεταιρισμούς


Θεοδώρα Κόκλα, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης:
«Πρόθεσή μου είναι να ενισχύσω τους γυναικείους συνεταιρισμούς με την δημιουργία εκθετηρίου-πωλητηρίου στην Ξάνθη, όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν όλα τα προϊόντα που παράγουν γυναίκες της Περιφέρειάς μας»


Ως ιδιαίτερα θετική κίνηση για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κρίνεται η απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μετατρέψει το ακίνητο που βρίσκεται στην διασταύρωση Ξάνθης και Εχίνου σε εκθετήριο-πωλητήριο για τα προϊόντα που παράγουν γυναικείοι συνεταιρισμοί και των πέντε Νομών της Περιφέρειας.
Η κυρία Θεοδώρα Κόκλα, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει εκφράσει πολλές φορές την ευαισθησία της για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από την επιμονή της να αποκτήσει η Περιφέρεια το προκείμενο ακίνητο, για να το μεταβάλλει σε χώρο, όπου θα προβάλλονται και θα πωλούνται προϊόντα γυναικείων συνεταιρισμών, ώστε να ενισχυθούν με αυτό τον τρόπο οι μικροί συνεταιρισμοί.
«Πρόθεσή μου είναι να ενισχύσω τους γυναικείους συνεταιρισμούς με την δημιουργία εκθετηρίου-πωλητηρίου στην Ξάνθη, όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν όλα τα προϊόντα που παράγουν γυναίκες της Περιφέρειάς μας» σχολιάζει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδώρα Κόκλα, μέσα από τις σχετικές δηλώσεις της στην ΦτΞ.
Να σημειώσουμε, ότι σε πρώτη φάση οι εργασίες για την μετατροπή του συγκεκριμένοι ακινήτου σε χώρο για την ανάδειξη γυναικείων προϊόντων, θα γίνουν με κονδύλια της Περιφέρειας, αν και έχει υποβληθεί σχετική αίτηση απευθείας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, που αν εγκριθεί θα χρηματοδοτηθούν και άλλες αναπτυξιακές δράσεις.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας η κυρία Θεοδώρα Κόκλα, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται θα λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος ως εκθετήριο-πωλητήριο.
Να επισημάνουμε δε, πως η διαδικασία για την παραχώρηση του ακινήτου βρίσκεται σε τελική φάση.