Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταυρός Βλαχόπουλος

Ε, όχι και συνυπεύθυνος στα σκάνδαλα του Δήμου Ξάνθης ο Χ. Πούλιος, την στιγμή που όλος ο κόσμος γνωρίζει πως ήταν ο πρώτος που τα κατήγγειλλε:
Πραγματικά γελάω με την καρδιά μου, όταν διαβάζω πως ο Χ. Πούλιος είναι συνυπεύθυνος με όλα αυτά που συνέβησαν στον Δήμο Ξάνθης την τετραετία που ολοκληρώνεται. Ο άνθρωπος που με τους συνεργάτες του, κατήγγειλαν όλα αυτά και τα έδωσαν στην δημοσιότητα, να είναι και συνυπεύθυνος δεν γίνεται και αυτοί που τα λένε όλα αυτά, μόνο για το βιβλίο Γκίνες είναι και μάλιστα σε θέματα παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Για να περάσουμε και στα της ουσίας θέματα, εγώ θα ρωτήσω ποιος ή ποιοι ήταν αυτοί που μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έκαναν λόγο για τα όσα ακούγονται περί αφανούς εταίρου; Ποιοι ήταν αυτοί που κατήγγειλαν δημόσια τα όσα συνέβησαν σε ΕΤΕΝΕΞ και ΕΑΠΑΞ; Συνυπεύθυνοι στα όσα συνέβησαν στον Δήμο Ξάνθης ήταν και είναι αυτοί που τα ανέχονται και σφυρίζουν αδιάφορα στην ύπαρξη των σκανδάλων και όχι αυτοί που τα καταγγέλλουν.

Τι έγινε με εκείνο το πολύκροτο και πολυδιαφημιζόμενο ρέμα των Κιμμερίων και τα αντιπλημμυρικά του;
Πολιτικές κόντρες, διαφημίσεις, προβολές και το αποτέλεσμα σκατά. Και με συγχωρείτε για την έκφρασή μου, αλλά είμαι ένας από τους αγανακτισμένους Ξανθιώτες, που επιδίωξαν να μεταβούν στα Κιμμέρια και επειδή είχε πλημυρίσει ο δρόμος, περίμενα περίπου μια ώρα για να περάσω και ειλικρινά σκέφθηκα το πόσο ανίκανοι άνθρωποι κάνουν κουμάντο σε αυτόν τον τόπο. Και επειδή έχω μάθει τα πάντα να τα αντικρούω με αποδείξεις, όποιος έχει αντίθετη άποψη με αυτά που προανέφερα, δεν έχει παρά να πάει μια βόλτα ακόμα και σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο, για να δει δεξιά και αριστερά από τον δρόμο πόσο χώμα έχει, για να καταλάβει πως όλο αυτό μαζί με νερά, περνούσε πάνω από το οδόστρωμα.

Επικίνδυνη η περιφερειακή παράκαμψη της Ξάνθης σε περίοδο έκτακτων καιρικών φαινομένων:
Η 28η Οκτωβρίου είναι χαραγμένη στις μνήμες όλων μας, ως η ημέρα του αθάνατου ΟΧΙ. Ως μια ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και ψυχικής δύναμης του λαού μας. Στην Ξάνθη όμως θα έχουμε ακόμα έναν λόγο να θυμόμαστε αυτήν την ημέρα, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα δυσκόλεψαν κατά πολύ την ζωή όλων μας και εμφάνισαν προβλήματα τα οποία κανείς δεν είχε προβλέψει. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω ότι με τον αέρα που φυσούσε, ο οποίος ξεπερνούσε κατά πολύ τα 10 μποφόρ, η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Ξάνθης με αυτοκίνητο ήταν άκρως επικίνδυνη, αφού με το ζόρι κρατούσες το αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Τα δέντρα που έπεσαν στο κέντρο της Ξάνθης απέδειξαν περίτρανα πως καλό θα είναι οι τοπικοί άρχοντες να κάνουν έργα και να μην τα διαφημίζουν, γιατί η ουσία βρίσκεται κάπου στην μέση και αυτοί με την διαφημισιολογία τους την χάνουν. Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας, που καλούνται σήμερα να πληρώσουν τις ζημιές που τους προκάλεσε η κακοκαιρία, αφού δέντρα ή κλαδιά δέντρων έπεσαν επάνω στα αυτοκίνητα τους, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Την βρωμιά από τα φυλλάδια των υποψηφίων κύριε Γιαγτζόγλου ποιος θα την πληρώσει; Στα καταστήματα ξέρετε να βάζετε πρόστιμα για αφισορύπανση, στους υποψηφίους; Αν θέλουν να διαφημιστούν να το κάνουν μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ και όχι βρωμίζοντας την Ξάνθη:

Φίλος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ειλικρινά σέβομαι τον αγώνα που έδωσε στην άνιση μάχη των σκουπιδιών, αλλά αυτές τις ημέρες μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα. Όταν αφισορυπαίνουν την πόλη μας τα καταστήματα που φέρνουν κάποιους καλλιτέχνες, τους επιβάλλετε πρόστιμα για αφισορύπανση, κατά την προεκλογική περίοδο όμως, η πόλη βρωμίζει με τα καρτελάκια και τα φυλλάδια των υποψηφίων και αναρωτιέμαι, δεν θα έπρεπε να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο σε αυτό το επίπεδο; Γιατί εμείς οι Δημότες Ξάνθης να πληρώνουμε νταβατζηλίκι στην καθαριότητα, επειδή οι υποψήφιοι γουστάρουν να γεμίζουν με τα φυλλάδιά τους την πόλη, προβάλλοντας την αφεντομουτσουνάρα τους; Εσύ δεν ήσουν αγαπητέ Κώστα Γιαγτζόγλου που ήσουν μανιώδης κατά των σκουπιδιών; Τώρα δεν νοιάζεται κανένας για την καθαριότητα της πόλης; Γιατί δεν επιβάλλετε κύριοι πρόστιμα στους υποψηφίους που βρωμίζουν την Ξάνθη; Αν θέλουν να διαφημιστούν, τόσα μέσα ενημέρωσης διαθέτει η Ξάνθη, μπορούν να προβληθούν μέσω αυτών και όχι να βρωμίζουν την πόλη μας.