Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Δεύτερο Φάουλ για τον γνωστό συμπολίτη μας Αντώνη Μαστράφη, μέσα σε λίγες ημέρες:
  Μπορεί οι ποδηλάτες αγαπητέ κύριε Μαστράφη, να έχουν κάθε δικαίωμα να μετακινούνται με τα ποδήλατά τους, αλλά θα πρέπει εσύ ο ίδιος να γνωρίζεις καλά, πως και οι πεζοί έχουν δικαίωμα να προχωρούν ανενόχλητοι στα πεζοδρόμια. Έτσι σήμερα, ενίσταμαι απέναντι σε μια απρεπή σου συμπεριφορά, αφού πριν λίγες ημέρες μόνο που δεν όρμησες σε συμπολίτη μας πεζό, ο οποίος σου είπε ότι δεν είναι τα πεζοδρόμια για τα ποδήλατα. Είναι δυνατόν να είσαι φταίχτης και να θέλεις να βγεις και από πάνω αγαπητέ Αντώνη Μαστράφη; Είπαμε καλή η προσφορά σου στην Ξάνθη και δη στον χώρο της ποδηλασίας, αλλά δεν είναι δυνατόν να λες σε πεζό πως εσύ έδωσες αγώνες με τον αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη για να γίνουν τα πεζοδρόμια στην Ξάνθη, θεωρώντας πως έχεις και το δικαίωμα να μετακινείσαι σε αυτά με το ποδήλατο, γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τους πεζούς.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…
Με Τουαλέτες από την Τουρκία εξοπλίζεται το έργο της ενοποίησης των πλατειών:
  Ζήσαμε να το δούμε και αυτό... Δεν μας έφταναν τα ζόρια με το κυκλοφοριακό αλαλούμ που προκάλεσε στην ζωή μας αυτή η Μ…..α που ονομάζεται έργο ενοποίησης πλατειών χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, είδαμε να τοποθετούνται χθες το πρωί στην πλατεία διοικητηρίου από ειδικά συνεργεία, τουαλέτες δημοσίας χρήσεως, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο με φορτηγό που έφερε Τουρκικές Πινακίδες. Συμπέρασμα στην όλη υπόθεση είναι πως γίνεται ένα έργο στην Ξάνθη, με υλικά από άλλες χώρες εκτός Ελλάδος. Πλακάκια δεν ξέρω εγώ από πού, Τουαλέτες Τουρκικής προέλευσης και μετά λέμε πως είμαστε Έλληνες. Μπράβο σας ρε πατριώτες, καλά να είστε.

Ο Μύθος των Ανεξάρτητων υποψηφίων κατερρίφθη το Σάββατο στην ομιλία Σαμαρά:
  Αφού ως περιοχή και αναφέρομαι στην Θράκη και στην Ξάνθη ειδικότερα, ζήσαμε για αρκετό χρονικό διάστημα στον αστερισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων που φέρουν την στήριξη της ΝΔ, έπρεπε να έρθει η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να μπουν τελικά τα πράγματα στην θέση τους. Όσοι από εσάς είδαν στην τηλεόραση την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ, διαπίστωσαν πως στις πρώτες θέσεις μοστράριζαν τις αφεντομουτσουνάρες τους, (οι Ανεξάρτητοι;) υποψήφιοι της περιοχής μας, χειροκροτώντας τον αρχηγό της ΝΔ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα μου πείτε τώρα πως είχαν υποχρέωση να παραβρεθούν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, επειδή η ΝΔ δημόσια δήλωσε την στήριξή της στα πρόσωπά τους και φυσικά αυτό είναι η άλλη όψη του νομίσματος, μόνο που ο κόσμος πιστεύει την πρώτη άποψη και γελά με αυτού του είδους της βλακείες.

Ακόμα μια προσάραξη πλοίου στην έξοδο του διαύλου του Πόρτο Λάγος:
  Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι και όχι μόνο του Πόρτο Λάγος, έγιναν μάρτυρες προσάραξης πλοίου στην αμμουδιά έξω από το λιμάνι. Δεν είναι η πρώτη φορά όπως προανέφερα και εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που πλανώνται. Η μια φορά είναι κατά λάθος και γίνεται αποδεκτή, όπως και σε πολλές περιπτώσεις και η δεύτερη κατά λάθος. Οι συνεχόμενες προσαράξεις όμως, υποδηλώνουν πολλά και εγώ μέσα από τα ερωτήματά μου σήμερα θα περιμένω απαντήσεις. Φταίνε οι καπετάνιοι για αυτά που συμβαίνουν; Φταίει το λιμενικό ταμείο Λάγος; Φταίει το Λιμεναρχείο; Φταίει το νεοσύστατο Υπουργείο ναυτιλίας; Φταίει η περιοχή και το γεγονός ότι μπαζώνεται ο βυθός από φερτές ύλες; Φταίνε όσοι επί παντοδυναμίας τους στον Νομό, έσπευδαν να χρεώσουν στις προσπάθειες τους την ανάπτυξη του Λιμένα; Απαντήστε μου κύριοι σε αυτά και έχω ακόμα περισσότερα ερωτήματα να σας θέσω.
ΦΟΤΟ 1 ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ
2 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΣΕΚΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
  Αποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι στην ΣΕΚΕ τις μειώσεις σε μισθούς, την στιγμή που η εταιρία ξόδευε χρήματα για την δημιουργία καινούριου γραφείου, όπου θα στεγάζεται ο Βουλευτής Ξανθής και Γενικός Διευθυντής ή διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας όπως κάποιοι ονομάζουν, Αλέξανδρος Κοντός.
  Για την θέση των εργαζομένων στις αποφάσεις μείωσης των μισθών τους άκουσα με πολύ προσοχή τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής μας, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δικαιολόγησε πλήρως την στάση της εταιρίας στο πάγωμα και την μείωση των μισθών, λέγοντας πως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Βέβαια δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρίνω και να κατακρίνω τις αποφάσεις μιας εταιρίας που δίνει ψωμί σε τόσες οικογένειες, και η οποία μόνη της πορεύεται, καθώς και την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για τις αποφάσεις αυτές. Θεωρώ όμως πως είναι απαράδεκτο από την μια να μειώνονται οι μισθοί και να παγώνουν, την στιγμή που τα πάντα γύρω μας αυξάνονται τιμολογιακά και οι κύριοι της ΣΕΚΕ να κατασκευάζουν καινούριο γραφείο με τον ανάλογο εξοπλισμό, προκειμένου σε αυτό να στεγαστεί ο Βουλευτής Ξάνθης και Γενικός Διευθυντής ή διευθύνων σύμβουλος όπως αναφέρουν κάποιοι, (μην τον αδικήσουμε κιόλας) Αλέξανδρος Κοντός, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με την αιτιολογία ότι δεν ήχε γραφείο στην εταιρία. Ρωτώ σήμερα ευθέως τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτήν, αν βρίσκουν την όλη υπόθεση λογική ή όχι. Η όλη υπόθεση πάντως όντως προκαλεί μειδιάματα, αφού υπάρχει πρόσφατα και η αντίθεση του Αλ. Κοντού, Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΕ και Βουλευτή της ΝΔ, με τις μειώσεις των μισθών που επέβαλε το μνημόνιο.

Διαδίδουν πως η Αντιδήμαρχος Σοφία Καραγιαννίδου δεν θα είναι υποψήφια. Τυχαίο; Δεν νομίζω:
  Όσο πλησιάζει η ημέρα των Δημοτικών εκλογών, εκτός από τις κόντρες ανάμεσα στους υποψηφίους των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές θα αυξάνονται, αλλά μαζί με αυτές θα πληθαίνουν και τα ενδοπαραταξιακά πισώπλατα μαχαιρώματα, τα οποία κατευθυνόμενα φεύγουν από ορισμένους δυνατούς, έναντι κάποιων άλλων υποτιθέμενα αδύνατων. Έτσι λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως συνέβη τις τελευταίες ημέρες, όπου κάποιος ή κάποιοι επιλεκτικά, άφησαν να διαρρεύσει πως η νυν Αντιδήμαρχος Σοφία Καραγιαννίδου δεν θα είναι υποψήφια, με στόχο το να κερδίσουν ψήφους εις βάρος της. Η αλήθεια πάντως δεν βρίσκεται αυτή τη φορά στην μέση, αλλά στην μια άκρη, γιατί η Σοφία Καραγιαννίδου θα είναι εκ νέου υποψήφια, άσχετα αν κάποιοι «φίλοι» της δεν το θέλουν.