Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο απόηχος των μηδενικών εξαγγελιών

Ποικίλα σχόλια συγκέντρωσε η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο απόηχος των
μηδενικών εξαγγελιών

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ήταν άχρωμη και άοσμη. Δεν είδαμε καμία αναπτυξιακή προοπτική»
Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Δεν μας αγγίζουν οι δηλώσεις περί άχρωμης και άοσμης ομιλίας του πρωθυπουργού. Αν δεν είδε η αντιπολίτευση την αναπτυξιακή προοπτική της κυβέρνησης, τότε δεν κάνει την δουλειά της ούτε σαν αντιπολίτευση»

  Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η παρουσία και η ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  Από την μια, φίλοι και μέλη της κυβέρνησης έκαναν λόγο για μια νέα μέρα στην πορεία της χώρας, που θα βασίζεται στην γενικότερη ανάπτυξη της χώρας και από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και όλοι οι απογοητευμένοι πολίτες, που δεν διέκριναν καμία ουσία στις εξαγγελίες του κυρίου Γ. Παπανδρέου.
  Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή, αυτό αποτελεί ένα σημείο που αναγνωρίζεται από όλους. Δεν υπάρχει, ωστόσο, συμφωνία στον τρόπο που θα επιτευχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.
  Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε από την πλευρά του, ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος. Δεσμεύτηκε δε, ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές χρονικό διάστημα.
  «Ως άχρωμη και άοσμη» χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε η τελευταία ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα.
  «Ο κύριος Γ. Παπανδρέου στην ουσία δεν μας είπε τίποτα. Ούτε ανακοίνωσε μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας, τον απλό πολίτη και τον εργαζόμενο. Δεν έδωσε καμία ελπίδα, κανένα στίγμα για το πώς θα βγούμε από το οικονομικό τέλμα, καμία αναπτυξιακή προοπτική. Ούτε, βέβαια, αποσαφήνισε τίποτα» σχολιάζει χαρακτηριστικά μέσα από σχετικές δηλώσεις της στην ΦτΞ η κυρία Σ. Ιακωβίδου.
  Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, από την άλλη, έχοντας σαφώς διαφορετική άποψη, επισημαίνει για το ίδιο θέμα, πως «Η αντιπολίτευση παίζει τον ρόλο που έπαιζε όλο το τελευταίο διάστημα, αποφεύγοντας να αγγίξει το “καυτό” πρόβλημα που καίει την χώρα. Αυτή είναι που φέρει ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας» και συνεχίζει λέγοντας πως «δεν μας αγγίζουν οι δηλώσεις περί άχρωμης και άοσμης ομιλίας του πρωθυπουργού. Αν δεν είδε η αντιπολίτευση την αναπτυξιακή προοπτική της κυβέρνησης, τότε δεν κάνει την δουλειά της ούτε σαν αντιπολίτευση».
  Αναφερόμενος στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας, υπογραμμίζει με έμφαση πως, «ο κύριος Γ. Παπανδρέου μίλησε ξεκάθαρα, με την γλώσσα της αλήθειας. Δεν έταξε “καλάθια”, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες. Αυτά που είπε αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ενώ, μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».
  Σε διευκρινιστική ερώτηση της εφημερίδας μας, αν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, θα ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές στην χώρα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας επισημαίνει εμφατικά πως «φυσικά θα ακολουθήσουν αλλαγές».