Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τον καιρό που ο κόσμος θέλει άμεσες λύσεις και τους αυτοδιοικητικούς δίπλα του, δεν θα πρέπει να μιλάτε για τεχνοκρατικισμό:
  Ατόπημα το να αναφέρονται οι του Παυλίδη συνεργάτες για τεχνοκρατία στην πολιτική, αφού πολύ καλά γνωρίζουμε και το έχουμε εμπεδώσει πως, και ο πρώην Περιφερειάρχης Μ. Αγγελόπουλος τεχνοκράτης χαρακτηρίζονταν και η περιοχή μας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Μην χρησιμοποιείτε όρους οι οποίοι θα σας εκθέσουν κύριοι και μάλιστα θα σας προκαλέσουν και ζημία. Τα προβλήματα του κόσμου θέλουν άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις και δυστυχώς οι τεχνοκράτες, στηρίζονται στην θεωρία για να προχωρήσουν στην πράξη. Επιτέλους θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται για την αυτοδιοίκηση, να κατανοήσουν πως πέρασαν οι καιροί των κουστουμάτων χαρτογιακάδων και πως όσο πιο φιλικοί προς τον κόσμο γίνουν, τόσο ο κόσμος θα είναι με το μέρος τους.

Επιβεβαιωθήκαμε στα γραφόμενα μας και στον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων δυστυχώς δεν βγήκε καπνός από την προχθεσινή σύσκεψη:
  Πλήρης δικαίωση στα όσα γράψαμε εχθές για την μη κάθοδο του Π. Λύρατζη ως υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων, αφού ακόμα και μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με Δημοτικούς Συμβούλους από Άβδηρα και Βιστωνίδα το απόγευμα της Τρίτης, δυστυχώς δεν υπήρχε κάποια θετική εξέλιξη. Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν όσοι επιδίωξαν την πλήρη αποδιοργάνωση της ΝΔ στον κάμπο του Νομού μας, φαίνεται πως έβαλαν καλά θεμέλια και δύσκολα θα επανέρθει το θετικό κλίμα. Τα όσα εξελίσσονται στον Δήμο Αβδήρων καθημερινά, αποδεικνύουν περίτρανα πως ο Δ. Γαλανόπουλος είχε απόλυτο δίκιο στα όσα περί συντεχνιών ανέφερε και όσοι επέλεξαν να τον χτυπήσουν για τα λεγόμενά του, παίρνουν τις απαντήσεις τους.

Λίγο καθυστερημένα δημοσίευσε ο Βουλευτής Ξάνθης Αλ. Κοντός, πως οι υποψήφιοι με την στήριξη της ΝΔ θα έχουν και την δική του συμπαράσταση:
  Μπορεί ο Αλ. Κοντός ως ο μοναδικός Βουλευτής του Νομού μας στον χώρο της ΝΔ να έχει υπερφορτωμένο πρόγραμμα λόγω των επαφών του με τον κόσμο, αλλά δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον άργησαν να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του, κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα δεν μας έχει συνηθίσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται τόσος ντόρος για τον Δήμο Αβδήρων και να ακούγονται τα μύρια όσα και ο ίδιος να περιμένει το πότε θα παραιτηθεί ο Δ. Γαλανόπουλος για να βγει δημόσια και να δηλώσει την στήριξή του σε όσους υποψήφιους έχουν την στήριξη της ΝΔ επίσημα. Και άντε να το δικαιολογήσω, γιατί κάποιοι θα μου πουν πως ήταν αυτονόητο, αφού είναι ο Βουλευτής της ΝΔ στον Νομό μας, αλλά γιατί η δήλωσή του βγήκε στον αέρα λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Δ. Γαλανόπουλου και αφού άρχισε να διαφαίνεται ξεκάθαρα πως ο Π. Λύρατζης θα ήταν ο επόμενος υποψήφιος Δήμαρχος για τα Άβδηρα;

Ο Γιάννης Παπαχρόνης υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης:
Αφού συζήτησε με όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Δημάρχους Ξάνθης και όπως είχα πληροφορηθεί τους δήλωνε ότι δεν ενδιαφέρεται να αναμειχτεί με την αυτοδιοίκηση λόγω φόρτου εργασίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, αποφάσισε τελικά να δεχθεί και να πει το ναι στον Μ. Στυλιανίδη, δίνοντάς του μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης, όπως πολλοί αναφέρουν, άσχετα αν η συμφωνία είχε κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες. Δεν ξέρω για ποιο λόγο άλλαξε την αρχική του άποψη ο Γιάννης Παπαχρόνης και σίγουρα μόνο αυτός μπορεί να μου δώσει απάντηση, αλλά θεωρώ πως από όποια θέση και αν εκλεγεί, θα προσφέρει στην περιοχή μας αρκετά, αφού είναι γνωστός για το έργο του μέχρι σήμερα.

Παρουσίασαν εχθές οι «Πολίτες για την Αλλαγή» το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού τους:
  Σε μια αρκετά φιλική βραδιά, παρουσιάστηκε σε αίθουσα γνωστού Ξενοδοχείου της πόλης μας, το μεγαλύτερο μέρος του Συνδυασμού των «Πολιτών για την Αλλαγή» με επικεφαλής τον Χ. Πούλιο. Τα ονόματα που ακουστήκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους ήταν γνωστά, ενώ όπως πληροφορήθηκα, τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστεί ολόκληρος ο Συνδυασμός, καθώς επίσης και το προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο είναι πλαισιωμένο από τις ιδέες όχι μόνο των υποψηφίων, αλλά και πολλών κατοίκων του Δήμου Ξάνθης και του Δήμου Σταυρούπολης.