Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το κοινωνικό πρόσωπο του Κυνηγετικού Συλλόγου

Το κοινωνικό πρόσωπο του
Κυνηγετικού Συλλόγου

Λ. Σερραίος, Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης:
«Το κυνήγι είναι για μας τρόπος ζωής»

  Στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης ο κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης, η «Άρτεμης», διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης, από τις έξι μέχρι τις οκτώ, εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κυνηγετικού συλλόγου. Συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα έδωσαν το αίμα τους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
  «Βέβαια, η προσέλευση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη» αναφέρει ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου, κύριος Λοΐζος Σερραίος και σπεύδει να προσθέσει ότι «είναι ένας θεσμός που έχουμε ξεκινήσει τώρα. Όπως ξέρετε, κάθε αρχή και δύσκολη. Θεωρώ, ότι την επόμενη φορά θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση, γιατί η αιμοδοσία είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Θα πρέπει να το καθιερώσουμε ως θεσμό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανά έξι μήνες, να οργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».
  Παράλληλα, ο κύριος Λ. Σερραίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους αυτούς που συμμετείχαν στην αιμοδοσία.
  Από την άλλη, ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το παραδοσιακό κυνήγι στην Ελλάδα, καθώς οι δυσκολίες που συνάντησε, μετά την μεταφορά της Διεύθυνσης Θήρας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο νεοσύστατο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ήταν πολλές και συνεχόμενες. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος στελεχώθηκε από το κυβερνών κόμμα με άτομα, γνωστά για το μένος τους κατά του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγιού.
  Λίγο πριν την έναρξη της φετινής κυνηγετικής περιόδου (20 Αυγούστου), μάλιστα, το αρμόδιο Υπουργείο μέσα από συντονισμένες ενέργειες προσπάθησε να χτυπήσει το «κυνήγι», ως νομικά αναγνωρισμένο δικαίωμα. Τελικά, μετά τους αγώνες που δόθηκαν από τους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας, τα πάντα εξελίχθηκαν ομαλά, με αποτέλεσμα οι αναγνωρισμένοι κυνηγοί της χώρας να μπορούν, σήμερα, να χαίρονται την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Με γνώμονα τις επιστημονικές μελέτες που χρηματοδοτούνται με κονδύλια των μελών τους, οι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν αποδείξει περίτρανα, ότι δεν προκαλούν καμιά ζημιά στο περιβάλλον, όπως υποστηρίζουν οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις, αλλά το αντίθετο. Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του περιβάλλοντος και την ισόρροπη ανάπτυξή του, που βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες που εκπονούνται.
  «Η νέα ρυθμιστική που βγήκε είναι ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη. Το κυριότερο είναι ότι πείσαμε γι’ αυτό που πιστεύουμε. Εμείς ζητούσαμε, ζητάμε και θα ζητάμε να συνεχιστεί ως έχει το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι στην χώρα μας» σχολιάζει ο κύριος Λ. Σερραίος και συμπληρώνει πως «σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ομαλά» και εύχεται σε όλους τους κυνηγούς της Ελλάδος, αλλά ιδιαίτερα τους συντοπίτες μας «καλή κυνηγετική σαιζόν. Να είναι όλοι υγιείς και να χαίρονται την δραστηριότητα που λέγεται κυνήγι. Θέλω να υπενθυμίσω, για μια ακόμη φορά, ότι το κυνήγι είναι τρόπος ζωής για μας. Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να επισημάνω στους κυνηγούς, να είναι προσεκτικοί στην χρήση των όπλων. Να ξέρουν, ότι το όπλο ακόμα και άδειο σκοτώνει».
  Να σημειώσουμε από την άλλη, πως εχθές, 15 Σεπτεμβρίου, άνοιξε η θήρα για το αγριογούρουνο, το λαγό και την πάπια. Το μόνο θήραμα που δεν έχει ανοίξει καθόλου είναι η πετροπέρδικα, η οποία θα ανοίξει στις 1 Οκτωβρίου.
  Κλείνοντας, να σημειώσουμε, επίσης, ότι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου έξι και μισή το απόγευμα στο εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου, στον πυρήνα του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, στο Σέλερο, θα διεξαχθεί εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και θα ακολουθήσει μπουφές. Ο Πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Λ. Σερραίος, καλεί όλους όσοι  επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση για τον εορτασμό του Προστάτη των Κυνηγών, τον Άγιο Ευστάθιο. Η εκδήλωση τιμάται πάντα από την παρουσία πολιτικών αρχόντων.