Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας-Πραγματικότητα η επιστράτευση της ομάδας ΔΙΑΣ και στην Ξάνθη

Γροθιά στην εγκληματικότητα επιχειρεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, που από χθες έθεσε σε εφαρμογή την λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ



  Από χτες, όπως πρώτοι είχαμε γράψει πριν λίγο χρονικό διάστημα, πραγματικότητα και στην πόλη της Ξάνθης αποτελεί η ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης, με την χαρακτηριστική ονομασία ΔΙΑΣ.

  Σχετικά με το θέμα παραχώρησε χτες το μεσημέρι ενημερωτική συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ο Αναπληρωτής του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, ο Υποδιευθυντής, κύριος Γεώργιος Γκοδοσίδης.

  Όπως ενημέρωσε ο τελευταίος τους δημοσιογράφους, βασικός σκοπός της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στην πόλη της Ξάνθης και το Δροσερό, είναι η ασφάλεια των πολιτών.

  Ο ρόλος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Ξάνθη, που εκπαιδεύτηκαν ειδικά για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών όπως π.χ. αποφυγή ληστειών, ανθρωποκτονιών, βιασμών κ.τ.λ., δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του αστυνομικού της γειτονιάς, που επιτελεί περισσότερο κοινωνικής φύσεως έργο.

  Η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελείται από είκοσι τέσσερις άνδρες του σώματος, οι οποίοι έχουν χωρίσει την πόλη στην μέση, σε δύο τομείς, όπως ενδεικτικά ανέφερε ο κύριος Γ. Γκοδοσίδης και θα περιπολούν πάνω σε δίκυκλες μηχανές από το πρωί μέχρι τις βραδινές ώρες (μέχρι τις δύο η ώρα τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον Υποδιευθυντή Ξάνθης). Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολούν χωρισμένοι σε βάρδιες ανά οκτώ άτομα. Θα είναι οπλισμένοι και θα επεμβαίνουν άμεσα, όπως αναφέρει ο κύριος Γ. Γκοδοσίδης, μετά από σχετική καταγγελία που θα λαμβάνουν.

  Να σημειωθεί πως η ομάδα γνωρίζει πολύ καλά την πόλη, τα καταστήματα, τους ιδιοκτήτες κ.τ.λ., προκειμένου να μπορεί να ασκεί καλύτερα τον ρόλο της.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, η ομάδα ΔΙΑΣ λειτούργησε με σημαντική επιτυχία στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, την πόλη της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Με δεδομένο αυτό το γεγονός, αναμένεται να έχει τα αντίστοιχα αποτελέσματα και για την πόλη της Ξάνθης, για την οποία ο κύριος Γ. Γκοδοσίδης ανέφερε, πως σημείωσε αύξηση στα κρούσματα μικροκλοπών, σε άμεση συνάρτηση όπως υπογράμμισε, με το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού Ξάνθης –Βουλγαρίας. Όπως ανέφερε στην συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είκοσι άνδρες του σώματος που υπάγονται στο αστυνομικό τμήμα Εχίνου, αποτελούν την μόνιμη δύναμη στον εν λόγω μεθοριακό σταθμό.

  Κλείνοντας, σημείωσε πως για το περασμένο τριήμερο, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τέσσερις χιλιάδες τριακόσιοι πολίτες της Βουλγαρίας πέρασαν τα σύνορα, μέσω της λεγόμενης τουριστικής διόδου, για να εισέλθουν στην χώρα μας.



Ντιάνα Τσερβονίδου