Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Της Πολιτικής Το ##-Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ανάστατη είναι όλη η χώρα μετά από την είδηση της εκτέλεσης του Δημοσιογράφου Σωκράτη  Γκιόλια. Οι άγνωστοι δράστες γάζωσαν το κορμί του άτυχου δημοσιογράφου, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το συμβόλαιο που είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, δεν τους άφηνε και πολλά περιθώρια και δεν υπήρχε καμία περίπτωση λάθους.

  Πριν λίγες ημέρες είχα γράψει πως, θα ζήσουμε κοσμοϊστορικά γεγονότα στην χώρα μας και πως θα τρίβουμε τα μάτια μας όσοι καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Λίγες ημέρες μετά, δυστυχώς επιβεβαιώνομαι πλήρως με αυτό το τραγικό συμβάν, το οποίο είναι και η αρχή του τέλους της καταστροφής της χώρας μας και της κοινωνικής μας φτώχιας, η οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής φτώχιας που βιώνουμε τα τελευταία 30 χρόνια.

  Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης απέδειξε πως κάτω από πίεση εξελίξεων και γεγονότων χάνει την μπάλα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις, παρά το γεγονός της πολύχρονης παρουσίας του στο πολιτικό γίγνεσθαι. Από την μια, με την συμπεριφορά του απέναντι σε ανθρώπους των ΜΜΕ, μας έδωσε να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά, πως μόνο όταν έχει την ανάγκη μας για τζάμπα προβολή φέρεται ευγενικά και κόσμια και από την άλλη, μετά την ανάγνωση της παραίτησης Γαλανόπουλου, πως όντως δεν έχει μάθει να έχει φίλους και πάνω από όλα δεν έχει μάθει να έχει συνεργάτες, παρά μόνο στρατιωτάκια που εκτελούν πιστά τις εντολές του. 
  Και επειδή θεωρώ πως δεν πρέπει να αφήνω ασχολίαστα τα όσα συμβαίνουν, θα προτείνω στον Νομάρχη Ξάνθης να ανατρέξει στο blog του Υιού Βαβατσικλή για να διαπιστώσει από μόνος του, αν ο Δ. Γαλανόπουλος διέρρευσε τα του χρίσματος ή όχι, γιατί τα όσα δημοσιεύτηκαν χθες στο συγκεκριμένο Blog, μας δείχνουν πως καλά έκανε ο Δημήτρης Γαλανόπουλος και του τα βρόντηξε στα μούτρα και έφυγε.

  Τόσο καιρό Αντινομάρχης ο Δ. Γαλανόπουλος και δεν διέρρευσε τίποτε κύριε Παυλίδη, τώρα ήταν ανάγκη να το πράξει; Εγώ προσωπικά επικοινώνησα μαζί του την Παρασκευή και ακόμα μετά από την πίεση που του άσκησα σε φιλικά πάντα πλαίσια, γιατί είμαστε φίλοι πάνω από όλα, δεν μου έδωσε ούτε μια πληροφορία για το αν δόθηκε ή όχι το χρίσμα, άσχετα αν εγώ το γνώριζα, γιατί είχα ενημερωθεί από την Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

  Θα πρέπει κύριε Νομάρχη να μάθεις σε αυτήν την ζωή, πως μόνος δεν μπορείς να πορευτείς και πως χρειάζονται και οι φίλοι, γιατί καλοί οι ακόλουθοι που σκύβουν το κεφάλι και δεν αγανακτούν που σε ακούν συνέχεια να μιλάς για τα εγώ σου, αλλά από εκεί και μετά είσαι μόνος και έρημος.

  Ταρακουνήθηκε η Νομαρχία με τα όσα ανέφερα χθες στην εκπομπή του Γ. Γκορόγια για τα κουνούπια στην παραλιακή ζώνη και αμέσως (κάτω από ποιανού τις εντολές άραγε;) έβγαλε δελτίο τύπου, το οποίο ήθελαν οι κύριοι να το προβάλουμε και τζαμπέ.

  Το τζάμπα κύριοι πέθανε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας και όσο για την απάντηση σας, σας προτείνω να πάτε ένα απόγευμα στο Πόρτο Λάγος και στα Άβδηρα να καθίσετε και να δείτε πως τα λόγια που λέτε είναι λόγια του αέρα, για να μην πω του Κ….ου.

  Όσο για το δελτίο τύπου σας, δεν χρειάζεται να αναφέρω πως κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων, γιατί τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
  Τραντάχτηκαν με την αποκάλυψή μας οι κύριοι της ΣΕΚΕ και έσπευσαν αμέσως να διαδώσουν πως δεν καρατομήθηκε ο Ανέστης Καραπαπάζογλου, αλλά παρέμεινε στην θέση του Διευθυντή, την ίδια στιγμή που ο πρώην Υπουργός Αλ. Κοντός αναλάμβανε τα χρέη του Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΕ, στην θέση του προ δυο ετών περίπου εκλιπόντος Δ. Κουνατιάδη. 
  Η είδηση που αποκλειστικά δημοσιεύσαμε δυο τοπικές εφημερίδες («Φωνή της Ξάνθης» – «Θράκη») έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, τόσο στον χώρο της ΝΔ όσο και στον κόσμο της Ξάνθης, προκαλώντας πολλές, ποικίλες και αρνητικές αντιδράσεις.