Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο αγώνας για τα σχολικά δρομολόγια συνεχίζεται…

Γιώργος Σαμπανίδης, Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης:
«Δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία»

Συνεχίζεται η αγωνία των οδηγών ταξί Ξάνθης, καθώς το θέμα με τα σχολικά δρομολόγια του ορεινού όγκου βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.
Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Γιώργος Σαμπανίδης, αποτελεί κυβερνητική απόφαση, που κάνει λόγο για μεταφορά μαθητών του ορεινού όγκου από μίνι λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, πάντως, στην εφημερίδα μας ο κύριος Γ. Σαμπανίδης, το ΚΤΕΛ Ξάνθης δεν διαθέτει μίνι λεωφορεία και δηλώνει άγνοια για τις νέες εξελίξεις. Σε συνάντηση που είχε χτες το πρωί ο κύριος Γ. Σαμπανίδης με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης, ο τελευταίος του μεταβίβασε τους παραπάνω προβληματισμούς.
Μέσα στην βδομάδα οι Οδηγοί Ταξί Ξάνθης επιδιώκουν συνάντηση με τον Νομάρχη Ξάνθης, κύριο Γιώργο Παυλίδη, για να επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα σχολικά δρομολόγια στον ορεινό όγκο του Νομού.
Παράλληλα, ο κύριος Γ. Σαμπανίδης υπογραμμίζει με έμφαση, πως ο κλάδος περνάει κρίση όσον αφορά τις αποδοχές των Οδηγών Ταξί. Αναφέρει ενδεικτικά, πως η απόφαση να πέσουν οι τιμές στα δρομολόγια 20% κάτω, έχει κατατροπώσει τους Οδηγούς Ταξί.
Στην δίνη των γεγονότων, οι τελευταίοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτά που δηλώνει στην ΦτΞ ο κύριος Γ. Σαμπανίδης, δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία.
Το μόνο που μένει, είναι να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα με τα σχολικά δρομολόγια, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν, η μεταφορά μαθητών με ευθύνη του ΚΤΕΛ είναι στον αέρα.

Ντιάνα Τσερβονίδου