Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στην Αναπτυξιακή, πριν την αλλαγή Δ.Σ. ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Πόσα χρήματα εισέπραξαν ορισμένα ΜΜΕ της Ξάνθης από την Εταιρία και ποια η σχέση τους με τον απερχόμενο πρόεδρο;



Δεν γνωρίζω αν τελικά στην υπόθεση της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης Α.Ε. θα ριχθεί άπλετο φως και θα βγουν στην δημοσιότητα όλα αυτά τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους πραγματικούς λόγους που έφτασε εδώ η επιχείρηση, αλλά και η σχέση μελών του Δ.Σ. με τοπικά ΜΜΕ που στήριζαν με νύχια και με δόντια τις λανθασμένες λειτουργίες τους, αλλά οφείλω να ρωτήσω σήμερα μήπως και μου απαντήσει κάποιος. Πόσα χρήματα πήραν από την Αναπτυξιακή Α.Ε. συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια; Αληθεύει πως το ποσό που εισέπραξαν δυο τοπικά ΜΜΕ ξεπερνά τις 30.000 ευρώ ή όχι; Μήπως Πασχάλη Λύρατζη μπορείς να με ενημερώσεις για το θέμα αυτό, γιατί ήδη το ράδιο Αρβύλα δίνει και παίρνει, προκειμένου και εγώ να γνωρίζω καλά την υπόθεση πριν κάνω αναφορά; Αν αληθεύουν τα όσα κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα, τότε σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Αν όμως δεν ευσταθούν αυτά, τότε θα πρέπει όλοι μας, να βάλουμε στην θέση τους αώτους που τα διαδίδουν, πριν καταρρακωθεί περισσότερο η εικόνα της εταιρίας. Όλα αυτά σήμερα τα αναφέρω, γιατί άλλο να στηρίζεις το έργο κάποιου επειδή είναι σωστό και επειδή πιστεύεις σε αυτόν ως φίλος και άλλο να στηρίζεις λανθασμένες και προκλητικές συμπεριφορές, επειδή υπάρχει η οικονομική σχέση.

Καλοί μόνο στα λόγια οι Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης και ΟΕΒΕΞ, αφού καμία κίνηση δεν έκαναν μέχρι σήμερα, απέναντι στην προκλητική λειτουργία άνευ αδείας, πολυκαταστήματος του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό:


Στην Χώρα μας και ειδικότερα στην Ξάνθη, τα πάντα λειτουργούν μόνο αν έρθει το αυγό στον Κ…ο. Άνοιξαν τα πολυκαταστήματα, συνεχίζει τον κατήφορο η αγορά της Ξάνθης, αλλά τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης έμειναν μόνο στα λόγια και δεν προχώρησαν σε κανένα έργο αντίδρασης, απέναντι στην προκλητική λειτουργία για δυο ημέρες άνευ αδείας, ενός πολυκαταστήματος του Εμπορικού Πάρκου. Με αυτήν τους την συμπεριφορά οι κύριοι αυτοί, θα έρθουν μετά από καιρό να μας πουν πως αγωνίστηκαν για το καλό της αγοράς, άσχετα αν στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει τίποτε. Εμείς ως εφημερίδα, ζητήσαμε ακόμα και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Ξάνθης για το θέμα της παράνομης σύνδεσης του εμπορικού πάρκου, αλλά μέχρι τώρα δεν γνωρίζω αν παρενέβη και αν έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα, αλλά εσείς κύριε Μίλκογλου και κύριε Τσιακίρογλου, να νομιμοποιείτε με την απάθειά σας την λειτουργία του Carrefour χωρίς την απαραίτητη άδεια για δυο ημέρες, στερώντας έτσι χρήματα από την αγορά της Ξάνθης; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και εσείς ακόμα να κάθεστε στις θέσεις των προέδρων και να μην έχετε παραιτηθεί;

Αναβρασμός στα γραφεία των κομμάτων κατά τόπους, με τις φήμες για εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο να ισχυροποιούνται:




Βιογραφικά ξεκίνησαν να ζητούν τα κεντρικά των κομμάτων από συμπολίτες μας, οι οποίοι πιθανότατα θα επιλέγουν ως υποψήφιοι Βουλευτές για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Καθημερινά οι φήμες για εκλογές μέσα στις αρχές του Ιουνίου ισχυροποιούνται και οι συζητήσεις για την μη ψήφιση των μέτρων από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν, με τους πιο ήρεμους να σκάφτονται πως στο τέλος και αυτοί που τώρα αντιδρούν, θα αναγκαστούν να ψηφίσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης μόνο και μόνο φοβούμενοι πως αν οδηγηθεί σε εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αυτοί ίσως να μην εκλεγούν ξανά και χάσουν τις έμμισθες θέσεις, αναγκαζόμενοι να επιστρέψουν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Σφάζονται παλικάρια στην ποδιά της ΣΕΚΑΠ και το πιο αξιοπερίεργο είναι πως αυτοί που σήμερα σκοτώνονται, ουδεμία σχέση έχουν με την εταιρία:



Έλλειψη χρημάτων, στάση Εμπορίου, λέει ο λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ταιριάζει γάντι με μια μικρή παραλλαγή, αφού βλέπουμε πως λόγω της οικονομικής κρίσης κάποιοι δεν έχουν δουλειά και βρήκαν ως επάγγελμα την ενασχόληση τους με τον δρόμο στον οποίο οδηγείται η ΣΕΚΑΠ, θαρρείς και αυτά που σήμερα βλέπουμε, δεν τα γνωρίζαμε εδώ και αρκετά χρόνια. Πάνε σχεδόν δυο χρόνια από την ημέρα που συζητώντας με εργαζόμενο της ΣΕΚΑΠ, του είχα πει πως η εταιρία έχει ζωή για ακόμα δυο χρόνια, πράγμα για το οποίο δυστυχώς επιβεβαιώνομαι. Τώρα ακούμε και βλέπουμε ορισμένους από τους νεόφωτους σωτήρες, να κάνουν λόγο για πώληση της εταιρίας, εφόσον υπάρξει η δέσμευση διατήρησης των θέσεων εργασίας. Έλα αγόρασε εσύ κύριε επενδυτή, αλλά να ξέρεις πως είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις όλους αυτούς που δουλεύουν σήμερα στην εταιρία, άσχετα αν σε συμφέρει ή όχι. Με απλά λόγια αυτοί που κόπτονται για την εταιρία, όπως οι ίδιοι λένε, φαίνεται να κόπτονται και για τους εργαζόμενους, τους οποίους δυστυχώς οδήγησαν σε αυτό το σημείο με τις επιλογές τους. Και μη μου πει κανείς πως η ΣΕΚΑΠ και όλα τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια της περιοχής μας δεν είχαν καμία σχέση με πολιτικούς, γιατί θα γελάσουν ακόμα και οι πέτρες. Αυτοί που θα επενδύσουν και θα αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΣΕΚΑΠ κύριοι, δεν θα το κάνουν για την ψυχή της μανούλας τους, αλλά για να βγάλουν κέρδος, αν κάποιος από αυτούς φυσικά δεν είναι άνθρωπος του μεγαλύτερου εχθρού της ΣΕΚΑΠ και δεν την κλείσει, πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν η τωρινή λειτουργία του εργοστασίου δεν τον συμφέρει, τότε θα αλλάξει αυτά που θεωρεί πως οδηγούν την εταιρία σε μη κερδοφόρα πορεία.

Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδας μας, για την παραίτηση του

Χ. Παμπουκίδη από την θέση του οικονομικού επόπτη στο ΕΒΕ Ξάνθης:


Δεν πέρασαν και αρκετές ημέρες από την στιγμή που γράψαμε αποκλειστικά, πως πληροφορίες μας ανέφεραν πως ο Χρήστος Παμπουκίδης θα παραιτούνταν από την θέση του Οικονομικού Επόπτη του ΕΒΕ Ξάνθης αγανακτισμένος από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον φορέα. Και οι εξελίξεις στο θέμα μας επιβεβαιώνουν απόλυτα, αφού εχθές, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παμπουκίδης κατέθεσε την παραίτησή του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εχθές το μεσημέρι ήταν να συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ξάνθης, υπό το βάρος των παραιτήσεων Κατσαρίκα και Παμπουκίδη, με θέμα τις καταγγελίες του Νίκου Τσάβα που αφορούσαν οικονομικές δοσοληψίες ανάμεσα στο ΕΒΕ και σε τρεις κοπέλες που είχαν προσληφθεί πριν καιρό.