Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Τι μήνυμα μας έστειλε ο Πρωθυπουργός, μαζί με το «Χριστός Ανέστη»; Πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία δημιουργικότητας και οι Έλληνες σύντομα θα είναι υπερήφανοι για την χώρα τους !!! Ευτυχώς που δεν ακούσαμε να μας λέει πως «η Ελλάς Ανέστη», διότι τότε αντί να ζητήσουμε να μας τσιμπήσει κάποιος, ώστε να ξυπνήσουμε από το όνειρο ή να συνέλθουμε από την παραίσθηση, θα λέγαμε «τσιμπήστε τον να συνέλθει». Με όλο τον σεβασμό.
Σύνηθες για τον Πρωθυπουργό να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο. Ούτε καν την γκάμα του γκρι. Τις διαβαθμίσεις του που είναι ποικίλες και είναι θέμα επιλογής. Την προτίμησή του όμως στην ακραία αντίθεση του μαύρου σε άσπρο, είναι αδιανόητο να την συγχωρήσουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που βλέπουν την πραγματικότητα ως έχει.
Στην πορεία της εξαθλιωτικής ύφεσης, της ανύπαρκτης ελπίδας προς ανάκαμψιν, αφού τα μέτρα στα οποία υποχρεώθηκαν να συνθλιβούν οι πολίτες, όχι μόνο δεν απέδωσαν αλλά ώθησαν την χώρα πιο βαθιά στο έλλειμμα και στον δανεισμό! Άλλα τα στατιστικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα της ΕΛΑΣΤΑΤ (της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) και άλλα της Eurostat, για το 2010.
Επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά το χρέος της χώρας εκεί κρατάμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Να λοιπόν και σε κάτι που είμαστε αθλητές και πρωταθλητές. Στον αγώνα «υπέρ» της… επιπρόσθετης ύφεσης και της αύξησης των χρεών και των ελλειμμάτων. Με απόκλιση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από αυτά της EUROSTAT. Δεν μπορούμε βεβαίως να πούμε, αν μπορεί η ανακρίβεια να αποτελέσει στοιχείο σκοπιμότητος. Αυτό είναι θέμα της αντιπολίτευσης να το ανιχνεύσει. Μπορούμε όμως να αναρωτηθούμε ως πολίτες αυτής της χώρας, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η απόκλιση των στοιχείων. Διότι, το κακό παρελθόν από τα ψευδή στοιχεία, που δημοσιοποίησε το 2009 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μας αφήρεσαν από την σκέψη το εντελώς αθώο «καλή τη πίστει» και μας σφήνωσαν την δυσπιστία και την καχυποψία.
Αναρωτιέται λοιπόν ο μέσος πολίτης: τι είδους γνώσεις έχουν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT; Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τα ίδια μαθηματικά, οικονομικά, στατιστικά και κάθε επιστήμη που ασχολείται με τέτοιου είδους απογραφές, αξιολογήσεις και πορίσματα, που εκ των πραγμάτων άπτονται πολύ σοβαρών θεμάτων.
Ας πάψει λοιπόν ο Πρωθυπουργός να βάφει ροζ τον ορίζοντα της χώρας, να φλυαρεί ασκόπως υπέρ ενός «ρομαντικού» ελληνικού τοπίου κι ας προσγειωθεί στην ρεαλιστική κατάσταση που ταλανίζει την Ελλάδα και τους πολίτες της, οι οποίοι θα προτιμούσαν να βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη, ώστε να έχουν αντοχές για τα μελλούμενα του καλοκαιριού και πέραν αυτού.
Η αναθεώρηση των στοιχείων της Eurostat και το πόρισμά της καταδεικνύει την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πέραν των εξόδων του προϋπολογισμού αύξηση, ώστε η υπέρβαση τους ουδεμίαν σχέση να έχουν με τα έσοδα της χώρας. Τι πιο απλό; Έσοδα και έξοδα. Ακόμη και στο πιο μικρό νοικοκυριό τηρείς τις αναλογίες. Δεν υπερβαίνεις σε έξοδα και έσοδα του σπιτιού σου. Ενώ η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε ούτε την ισορροπία να τηρήσει, ώστε να μη βρεθούμε σε κατάσταση νέας αφαίμαξης με σκληρά μέτρα, τα οποία δεν θα αντέξουν πλέον οι πολίτες. Από αυτό συμπεραίνουμε πως ενώ πιέζουν στην μέγγενη τους υπηκόους, οι ίδιοι δεν περιορίζουν την «εθνική» σπατάλη, διότι δεν τους συμφέρει. Κι ενώ κοντεύουν να «λειώσουν» την σάρκα των Ελλήνων, οι ίδιοι δεν στερούνται την καλοπέραση και προστατεύουν όσα και ότι τους προσφέρει ποιότητα ζωής!