Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο ζενίθ η αύξηση Καρκίνου στην περιοχή

Η αύξηση των κρουσμάτων Καρκίνου στην περιοχή μας, δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους τοπικούς άρχοντες και για τον λόγο αυτό δεν ασχολούνται με το θέμα


Στο ζενίθ η αύξηση
Καρκίνου στην περιοχή



Ανοιχτή επιστολή προς τους Ξανθιώτες, σχετικά με την εγρήγορση που πρέπει να επιδείξουν στο θέμα των αυξανόμενων κρουσμάτων της ασθένειας του καρκίνου στην περιοχή, σκέφτεται να εκδώσει ο Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Παπαχρόνης:
«Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να ψάξουν, εκτός από ψήφους και για τους λόγους που ο καρκίνος αλωνίζει την περιοχή»



- Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι ασθενείς στην αιματολογική κλινική Αλεξανδρουπόλεως είναι Καβαλιώτες και Ξανθιώτες
- Σφυρίζουν αδιάφορα στο πρόβλημα, που επιδεινώθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι τοπικοί άρχοντες
- Τι φταίει τελικά, το Τσέρνομπιλ ή η αιτία είναι πολύ κοντά μας και δεν τη βλέπουμε(;)

Ανοιχτή επιστολή προς τους Ξανθιώτες αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα καρκινοπαθών στον Νομό και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατ’ επέκταση, σκέφτεται να απευθύνει ο Πρόεδρος του σωματείου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη», κύριος Γιάννης Παπαχρόνης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τελευταίος επισημαίνει την ανάγκη να εξεταστεί το ζήτημα σε βάθος, ώστε να γίνουν φανεροί οι λόγοι που ο καρκίνος χτυπάει όλο και πιο συχνά την πόρτα των κατοίκων της Περιφέρειάς μας.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, η λευχαιμία, που είναι καρκίνος του αίματος, αποτελεί την πιο συχνή ασθένεια από την Καβάλα μέχρι τον Έβρο, γεγονός που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να προβληματίσει τους τοπικούς άρχοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αιματολογική κλινική της Αλεξανδρουπόλεως, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Νοσοκομείου, οι περισσότεροι ασθενείς είναι Καβαλιώτες και Ξανθιώτες.
«Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να ψάξουν, εκτός από ψήφους και για τους λόγους που ο καρκίνος αλωνίζει την περιοχή» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γ. Παπαχρόνης.
Από την άλλη, ο σύλλογος εθελοντών-αιμοδοτών, πλέον, συγκεντρώνει αίμα, σχεδόν αποκλειστικά, για ανθρώπους που πάσχουν από λευχαιμία, είτε αυτοί είναι ενήλικες, είτε μικρά παιδιά, γιατί, ως γνωστόν, η ασθένεια αυτή χτυπάει όλες τις ηλικίες, χωρίς διακρίσεις.
Όσον αφορά, τώρα, τους πιθανότερους λόγους που η περιοχή μας μαστίζεται από την «άσχημη αρρώστια», όπως συνήθως ονομάζεται ο καρκίνος, αυτοί είναι πολλοί, αλλά κανένας δεν έχει εξεταστεί, ώστε ο κόσμος να ξέρει σίγουρα από τι κινδυνεύει.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, εάν τα αυξημένα κρούσματα καρκινοπαθών στην περιοχή μας οφείλονται στο Τσέρνομπιλ ή το Κοζλοντούι ή ακόμη και τα βουνά με ουράνιο, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εκτός από το να φύγουμε μακριά. Εάν, όμως, τα αίτια βρίσκονται αλλού, όπως στην πρώην «Φωνή της Αμερικής», τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα λιπάσματα και τις βιομηχανίες, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει παρέμβαση, ώστε να ελεγχθεί η δημόσια υγεία.
Παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες μας, τονίζει πως αυτοί οι ίδιοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να απαιτήσουν να μάθουν την αλήθεια, ώστε να μπορέσουν να προφυλάξουν την υγεία τους. Να σημειώσουμε, πως ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, από την πλευρά του, είχε απευθυνθεί και σε κάποιους ερευνητές, ώστε να διαλευκανθούν οι λόγοι που ο καρκίνος και η λευχαιμία ευδοκιμούν στην περιοχή, λαμβάνοντας την απάντηση, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι πολυδάπανο, καθώς οι σχετικές έρευνες πρέπει να χρηματοδοτηθούν.