Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στο αυτόφωρο όσοι εργοδότες δεν πλήρωσαν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα

Στο αυτόφωρο όσοι εργοδότες

δεν πλήρωσαν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα


Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«Μερικές φορές οι εργοδότες θέλουν εκφοβισμό, για να συμμορφώνονται»

Αυστηρές ποινές προβλέπονται από την υπάρχουσα νομοθεσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριο Άγγελο Μπεμπεκίδη, για όσους εργοδότες δεν έχουν καταβάλει το δώρο του Πάσχα μέχρι και εχθές το μεσημέρι στους εργαζομένους τους.
Ύστερα από σχετική καταγγελία εργαζομένου στο Εργατικό Κέντρο, ο εργοδότης του κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με την διαδικασία του αυτοφώρου για μη έγκαιρη καταβολή δώρου του Πάσχα.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, παράλληλα, ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης στην εφημερίδα μας, ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για τους εργοδότες είχε ισχύσει και τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Τότε, υπήρξαν περιστατικά όταν εργοδότες δεν είχαν καταβάλει δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους, οι οποίοι προσέφυγαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης καταγγέλλοντας το γεγονός. Το θέμα γνωστοποιήθηκε άμεσα στην Επιθεώρηση εργασίας για να διευθετηθεί στην συνέχεια υπέρ των εργαζομένων.
Αν, λοιπόν, κάποιος εργαζόμενος δεν έχει πάρει το δώρο του Πάσχα μέχρι εχθές το μεσημέρι μπορεί να το καταγγείλει στο Εργατικό Κέντρο, ώστε η ηγεσία του από κοινού με την Επιθεώρηση Εργασίας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι το δώρο τους.
«Μερικές φορές οι εργοδότες θέλουν εκφοβισμό, για να συμμορφώνονται» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα το δώρο τους.
Να σημειώσουμε κλείνοντας, ότι μέχρι εχθές το μεσημέρι δεν είχε υπάρξει κάποια σχετική καταγγελία από εργαζόμενο Ξανθιώτη. Βέβαια, τις επόμενες ημέρες η εικόνα επί του θέματος θα είναι πιο ξεκάθαρη, δηλαδή κατά πόσο οι εργοδότες της περιοχής μας είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.