Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Παράνομη ή όχι η σύνδεση του Εμπορικού Πάρκου στον Ζυγό; Η ΔΕΚΕ Καβάλας έδωσε άδεια, αλλά τα όσα παρατιούνται καθημερινά, μας αναγκάζουν να ασχολούμαστε με το θέμα:


Με κατηγορούν πως κακώς επιτίθεμαι στο Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού και πως εντελώς λανθασμένα αναφέρω ότι η σύνδεση του είναι παράνομη, γιατί έχει δοθεί επίσημα η άδεια από την ΔΕΚΕ Καβάλας. Βέβαια μέχρι εδώ όλα καλά και δεν έχω δικαίωμα να αμφισβητήσω το γεγονός της άδειας από την ΔΕΚΕ Καβάλας, αλλά ειλικρινά απορώ αν οι αρμόδιοι υπάλληλοι που έδωσαν την άδεια, έχουν επισκεφτεί το σημείο και αν έχουν λάβει υπόψη τους, κάποια κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία τους διαβεβαίωνε πως με τον τρόπο τον οποίο συνδέθηκε το εμπορικό πάρκο με την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης Λάγος, είναι ακίνδυνη για τους οδηγούς. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω απλά, πως στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει αλλάξει ούτε η σήμανση του οδοστρώματος που να δείχνει στους οδηγούς προς τα πού θα κατευθυνθούν, όπως επίσης δεν γνωρίζω και σε αυτό είναι αρμόδια η Τροχαία Ξάνθης να μας ενημερώσει, για το αν είναι νόμιμο, να σταματούν τα αυτοκίνητα επάνω στο οδόστρωμα και να στρίβουν απευθείας επάνω σε αυτό, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται προς και από ΣΕΒΑΘ. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά πως ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας, απαγορεύει την αναστροφή των οχημάτων επάνω σε διασταύρωση, πράγμα το οποίο σε αναγκάζει να κάνεις ως οδηγός, η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί πριν την διασταύρωση της Φελώνης. Κλείνοντας θα σας θυμίσω πως πριν αρκετούς μήνες η Νομαρχία Ξάνθης είχε επιβάλλει στο ALEX PAK να κλείσει την είσοδο του από μέχρι την ημέρα όπου πάρθηκε απόφαση υποβάθμισης της τότε Εθνικής Οδού.


Αναβλήθηκε για τον Μάιο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ όπως είχαμε γράψει εχθές:


Την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ ζήτησε η ΣΕΚΕ Α.Ε., όπως σας είχαμε ενημερώσει, με αποτέλεσμα το τοπίο να παραμένει θολό και οι εργαζόμενοι καθημερινά να ζουν με εφιάλτες, αφού εκτός από το εργασιακό τους μέλλον, κρίνεται και το επενδυτικό μέλλον τους, γιατί και οι ίδιοι έχουν επενδύσει από τους μισθούς τους ώστε να αγοράσουν πακέτο μετοχών. Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δούμε τελικά αν θα υπάρξει αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας, θα αναλωνόμαστε σε φημολογίες και παρασκήνιο το οποίο δεν οδηγεί πουθενά.

Συνεδρίαση ΕΒΕ Ξάνθης, με τον Γιάννη Αθανασιάδη να μετέχει νοερά, και την απαρτία να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, ενώ για ακόμα μια φορά μετατίθεται η ημερομηνία των εκλογών:


Με τα βίας πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, αφού τα ίδια τα μέλη που συμμετέχουν στο Δ.Σ. απαξιούν να παραβρεθούν και λάμπουν δια της απουσίας τους. Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από τους επαγγελματίες κύριοι να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους κάθε χρόνο και εσείς να γράφετε το ΕΒΕ στα παλιά σας τα παπούτσια. Δεν γίνεται να περούν οι παραβρισκόμενοι συνάδελφοί σας τηλέφωνο την τελευταία στιγμή, ζητώντας σας να παραβρεθείτε στην συνεδρίαση για να υπάρξει απαρτία και εσείς να σφυρίζετε αδιάφορα. Δεν είναι δυνατόν κύριε Γιάννη Αθανασιάδη, να ζητάτε επιμόνως εδώ και καιρό στοιχεία και έγγραφα και να μην παραβρίσκεστε στην συνεδρίαση του ΕΒΕ για να τα δείτε. Οι υπάλληλοι του ΕΒΕ δεν είναι τσιράκια κανενός και βρίσκονται εκεί για να εξυπηρετούν όλους τους επαγγελματίες - μέλη του ΕΒΕ, αλλά όχι για να εξυπηρετούν τα δικά σας ανούσια πολιτικά παιχνίδια. Εντελώς φιλικά αγαπητέ Γιάννη, στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησες με εγκληματική αδιαφορία και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να παραιτηθείς, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου που απαξιώνουν το ΕΒΕ.


Καταγγελία ΣΟΚ από τον Στέλιο Μωραΐτη στην συνεδρίαση του ΕΒΕ. Ξεκίνησαν οι απολύσεις σε νέο πολυκατάστημα του Εμπορικού Πάρκου στον Ζυγό:

Δεν γνωρίζω αν αληθεύει αυτό που κατήγγειλε στην συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης ο Αντιπρόεδρος Σ. Μωραΐτης, γιατί ρώτησα και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου και δεν μου επιβεβαίωσε κάτι σχετικά με απολύσεις σε νέο πολυκατάστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγες ημέρες στο Εμπορικό Πάρκο του Ζυγού και για αυτό σας μεταφέρω την είδηση με κάθε επιφύλαξη. Οφείλω όμως να ομολογήσω πως αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, τότε επιβεβαιώνομαι πλήρως στα όσα έχω υποστηρίξει εδώ και αρκετό καιρό. Η πολιτική αυτών των καταστημάτων είναι ψυχρή και σε θέμα απολύσεων αυτό φαίνεται πως λειτουργεί ξεκάθαρα. Εκείνο όμως το σημείο, στο οποίο πρέπει να σταθούμε, είναι το γεγονός πως στις τιμές δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, όπως επίσης και σε πολλές περιπτώσεις η αγορά της Ξάνθης είναι φθηνότερη και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο κάθε ένας, πραγματοποιώντας μια απλή έρευνα αγοράς.


Πως ήταν, σύμφωνα με μια παλιά φωτογραφία, η πρώην «Αρχόντισσα» της παλιάς πόλης:


Αποκαλυπτική η φωτογραφία που εξασφαλίσαμε σήμερα για εσάς και αποδεικνύει περίτρανα, σε όλους αυτούς που αμφισβητούν τα όσα έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα, το πώς ακριβώς ήταν το κατάστημα πρώην «Αρχόντισσα» της παλιάς πόλης. Τα συμπεράσματα βέβαια μπορείτε να τα βγάλετε από μόνοι σας και φυσικά να τα συγκρίνετε με αυτά τα οποία ακούτε τελευταία. Δεν ξέρω αν με αυτόν τον τρόπο διαφωτίζω μια υπόθεση ή όχι, αλλά σίγουρα αυτή η φωτογραφία αποδεικνύει πολλά.