Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Με γεμάτη ατζέντα περιμένει το Εργατικό Κέντρο την Λούκα Κατσέλη

Με προτάσεις και αιτήματα για την εξάλειψη της ανεργίας θα υποδεχτεί, σήμερα, την Υπουργό Εργασίας η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Με γεμάτη ατζέντα περιμένει το
Εργατικό Κέντρο την Λούκα Κατσέλη


Τα προβλήματα από την καλπάζουσα ανεργία στην Ξάνθη θα εκθέσει ενόψει της Υπουργού Εργασίας, κυρίας Λούκα Κατσέλη, η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, σήμερα στις δώδεκα η ώρα το μεσημέρι, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπου θα βρεθεί η τελευταία, προκειμένου να εξαγγείλει προγράμματα απασχόλησης.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, έχει ετοιμάσει κείμενο που αφορά την ανεργία στον Νομό, ώστε να το παρουσιάσει στην Υπουργό Εργασίας.
Να σημειώσουμε, πως η ανεργία στην Ξάνθη και γενικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος.
Ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης σημειώνει, ότι θα κάνει πλήρη αναφορά στα συνεταιριστικά εργοστάσια που έκλεισαν, αλλά και τις επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο στην λειτουργία τους, αφήνοντας στον δρόμο της ανεργίας δεκάδες συμπολίτες μας.
Παράλληλα, θα αναφερθεί στις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε απολύσεις εργαζομένων. Όπως, επίσης και στο πρόβλημα που δημιουργεί ο νόμος περί 5% των απολύσεων που εφαρμόζεται από τους εργοδότες.
Όπως αναφέρει ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, θα ζητήσει από την κυρία Λούκα Κατσέλη να μπουν στο πρόγραμμα απασχόλησης που θα εξαγγείλει, οι συνάδελφοι που απολύθηκαν από επιχειρήσεις της Ξάνθης γιατί έκλεισαν.
Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επισημαίνει, πως, ενδεχομένως, μαζί με την κυρία Λ. Κατσέλη να έρθει στην Ξάνθη και η Πρόεδρος της Εργατικής Εστίας, στην οποία θα θέσει το αίτημα της άμεσης πρόσληψης βρεφονηπιοκόμων και δασκάλων σε παιδικούς σταθμούς του φορέα.