Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δημιουργία άλσους στον οικισμό της Μάνδρας προς τιμήν του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου

Δημιουργία άλσους στον οικισμό της Μάνδρας
προς τιμήν του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου

Γ. Παραστατίδης, Αντιδήμαρχος Αβδήρων:
«Είναι χρέος μας να τμήσουμε έναν συμπατριώτη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προβάλει την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα»


Στα μέσα του Μάρτη έχει προγραμματιστεί δεντροφύτευση στην Μάνδρα του Δήμου Αβδήρων, με σκοπό την δημιουργία άλσους, που θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του γνωστού Δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου με καταγωγή από την περιοχή και σημαντική δημοσιογραφική δράση στις ΗΠΑ.
Η πρωτοβουλία για μια τέτοια προσπάθεια ανήκει στον σύνδεσμο Ελληνοαμερικάνων με σύνθημα «φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», που γνώριζε προσωπικά τον αείμνηστο Λάμπρο Παπαντωνίου. Ο Δήμος Αβδήρων ανταποκρίθηκε αμέσως στην προσπάθεια, αφού, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κύριος Γ. Παραστατίδης «είναι χρέος μας να τμήσουμε έναν συμπατριώτη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προβάλει την περιοχή μας, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα».
Να σημειώσουμε, ότι η προσπάθεια συντονίζεται από στελέχη του Δήμου, τους οποίους συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά ο κύριος Γ. Παραστατίδης για το μεράκι που έδειξαν σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα.
Το άλσος θα δημιουργηθεί στον λόφο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον οικισμό της Μάνδρας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Λάμπρου Παπαντωνίου. Συνολικά δέκα στρέμματα θα απαρτίζουν το άλσος, η φροντίδα του οποίου θα εμπίπτει στις υποχρεώσεις του Δήμου Αβδήρων. Ενώ, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κύριος Γ. Παραστατίδης, το άλσος αναμένεται να επεκταθεί, καταλαμβάνοντας εξήντα στρέμματα περίπου. Τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι πεύκα, κουκουναριές και άλλα.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως η προσπάθεια υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία, που θα συμμετέχει εθελοντικά στην δεντροφύτευση. Ενώ, και σχολεία του Δήμου θα ενημερωθούν επί του θέματος, ώστε, εάν υπάρχει ενδιαφέρον, να λάβουν μέρος και αυτά στην επικείμενη δεντροφύτευση.
Στην πρωτοβουλία, εκτός από τον Δήμο, την τοπική κοινωνία και τους πολιτιστικούς φορείς συμμετέχει και το Δασαρχείο. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που υπογραμμίζει ο κύριος Γ. Παραστατίδης, υπάρχει μια άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, για την υλοποίηση του εγχειρήματος.