Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Σκουπιδότοπος το Δημοτικό Κοιμητήριο των Κιμμερίων…
Ακόμα μια προσβολή στην μνήμη των νεκρών:

Είναι ασέβεια προς τους νεκρούς, να επικρατεί κατάσταση σκουπιδότοπου στα κοιμητήρια των Κιμμερίων. Μια βόλτα θα σας αποδείξει κύριοι πως όντως κάπου στραβά κινείται το πλοίο στο οποίο επιβαίνετε. Δεν είναι δυνατόν να παραμελείτε έτσι τον χώρο ταφής νεκρών στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κιμμερίων και να θεωρείτε πως κάνετε σωστά την δουλειά σας. Πάρτε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια σας όπως πρέπει και αποδώστε τις ευθύνες που πρέπει, στους υπαλλήλους, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν κάνει σωστά την δουλειά τους. Είναι κρίμα να επισκέπτονται το κοιμητήριο οι οικείοι των νεκρών και να αντικρίζουν εικόνα σκουπιδότοπου γύρω από τα μνήματα των αγαπημένων τους προσώπων.

Ε, όχι και να κόψετε την Ξάνθη στα δυο, επειδή ο Νταβούτογλου ήρθε για ιδιωτική επίσκεψη:

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στην Ξάνθη, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω, γιατί θα βγω ακατάλληλος. Δεν είναι δυνατόν κύριοι να έρχεται για ιδιωτική επίσκεψη στην Ξάνθη ο Νταβούτογλου και να τρέχουν πανικόβλητοι οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης που πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό. Άμα ήθελε ο κύριος αυτός, ας ερχόταν επίσημα στην Ελλάδα για να δικαιολογήσω και την ταλαιπωρία των Αστυνομικών, αλλά και το κόψιμο κυκλοφοριακά πάντα της Ξάνθης στα δυο.

Ιδιωτική επίσκεψη του Νταβούτογλου στην Θράκη κατά τον Συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Αχ. Τσαρτσάρα, αλλά το όχημα που μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό, έφερε Τουρκική Σημαία ως διακριτικό:

Τι σοι ιδιωτική επίσκεψη ήταν αυτή δεν μπορώ να καταλάβω. Ειλικρινά απορώ ώρες ώρες με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι ορισμένα πράγματα και ψάχνω να βρω αν έχω δίκιο ή άδικο. Είναι δυνατόν να έρχεται για ιδιωτική επίσκεψη στην Ξάνθη ο κύριος Νταβούτογλου με αυτοκίνητο στο οποίο κυματίζει η Τουρκική Σημαία ως διακριτικό και η Αστυνομία να κλείνει όλους τους δρόμους, επειδή ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ήθελε να επισκεφθεί τον ψευτομουφτή Μετέ;

Προς Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη ενταύθα:

Είναι καιρός κύριε Υπουργέ, να ασχοληθείτε και λίγο με τα προβλήματα του τόπου μας και ένα από αυτά, είναι και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τοπικές εφημερίδες, τόσο με το θέμα λειτουργίας τους όσο και με τον στυγνό εκβιασμό των διαφημιστικών εταιριών, που αλωνίζουν όπως θέλουν, χωρίς κανένας να τους ελέγξει. Αν θέλετε υγιή τον Επαρχιακό Τύπο, οφείλετε να εξυγιάνετε πρώτα τους τομείς οι οποίοι δημιουργούν τα προβλήματα και έπειτα να ασχοληθεί η Κυβέρνηση και με την λειτουργία των επαρχιακών εφημερίδων.

Προς Μ. Φανουράκη, βιβλίο Γκίνες ενταύθα:


Του χρόνου αγαπητέ Μανώλη, να ζητήσεις την ένταξη στο βιβλίο Γκίνες, τόσο του κυρίου Χ. Νέζου, ως του μοναδικού ανθρώπου στην χώρα που παρουσίασε τόσες πολλές φορές το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, όσο και το έργο της ενοποίησης των Πλατειών, ως το πιο άσχημο και δαπανηρό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ξάνθη και στην Θράκη γενικότερα. Έτσι η Ξάνθη θα γίνει ακόμα πιο γνωστή και πίστεψε με πως, για τα δυο συγκεκριμένα θέματα που αναφέρω, δεν θα χρειαστεί η ΔΗΚΕΞ να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, κάτι το οποίο βέβαια δεν συνέβη και στην περίπτωση της Μάσκας, της οποίας βέβαια το πόσο που ακούγεται, προκαλεί αντιδράσεις.