Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Και επίσημα πλέον αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, στο έργο της ενοποίησης των πλατειών, ζητούν άμεση παρέμβαση του Δημάρχου, ώστε να δοθούν στην Κυκλοφορία η Βόγδου και η Κ. Μπένη και να πεζοδρομηθεί η 28ης από πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική:

Δεν αντέχουν άλλο οι επαγγελματίες της πόλης μας, με την μέχρι σήμερα διαμορφωθείσα κατάσταση, λόγω του έργου της ενοποίησης των πλατειών και αποφάσισαν να ζητήσουν μέσω του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, από τον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη, να παρέμβει άμεσα στο θέμα και να δώσει τις απαραίτητες εντολές, έτσι ώστε η Μ. Βόγδου να επανέλθει στην προηγούμενη μορφή της, με κατεύθυνση οχημάτων προς δυο πλευρές, όπως επίσης να δοθεί σε κυκλοφορία η πρώην οδός Ηρώων νυν Κ. Μπένη και στον αντίποδα αυτών των νέων ρυθμίσεων, να πεζοδρομηθεί η 28ης Οκτωβρίου από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την κεντρική Πλατεία, κάτι για το οποίο φώναζε ολόκληρη η Ξάνθη από την αρχή του έργου. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμαρχος Ξάνθης να αναλάβει άμεσα δράση και να ακούσει το αίτημα του εμπορικού συλλόγου, λύνοντάς τους τα προβλήματα που δημιούργησε το έργο της ενοποίησης των πλατειών. Βέβαια, η απόφαση αυτή θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς όπως μπορούμε να αντιληφθούμε, θα έχει και πολιτικό κόστος, γιατί κανένας άλλος, εκτός από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν στήριξε με τόση πυγμή το έργο αυτό με την σημερινή του μορφή.

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο Λύρατζης από την Αναπτυξιακή, την στιγμή που κανείς δεν έβγαλε μιλιά για την παράτυπη αποδοχή παραιτήσεων πριν λίγες ημέρες:

Συνεχίζουν τον εξευτελισμό της Αναπτυξιακής Α.Ε. χωρίς ίχνος ντροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Πασχάλης Λύρατζης ανακάλεσε την παραίτησή του, (γιατί άραγε) και συνεχίζει πρόεδρος στο τιμόνι της εταιρίας. Μέχρι στιγμής πάντως, καμία απάντηση δεν έλαβα στα ερωτήματα που εδώ και λίγες ημέρες έχω θέσει και ειλικρινά αναρωτιέμαι, γιατί δεν παρεμβαίνει κάποιος να τους συμμαζέψει. Είχα γράψει πριν μέρες πως ήταν παράτυπη η αποδοχή των παραιτήσεων Λύρατζη, Κοντογιαννίδη, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε απαρτία στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και τώρα συνεχίζουν να μας προκαλούν. Οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής βέβαια, ακολουθούν την οδό του ύπνου χωρίς να πληρώνουν ξενοδοχείο και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, με τους προβληματισμούς τους για το αβέβαιο μέλλον να παραμένουν άλυτοι.

Σοκ προκάλεσαν στην κοινή γνώμη, οι αποκαλύψεις μας για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε καθημερινά:


Όσο και να μας καθησυχάζουν οι αρμόδιοι για την ποιότητα του νερού που καθημερινά καταναλώνουμε, δυστυχώς οι εξελίξεις τους διαψεύδουν. Μια απλή μέθοδο ηλεκτρόλυσης, διαψεύδει τους πάντες και τα πάντα, γιατί πολύ απλά μπορεί κάποιος να δει με γυμνό πλέον μάτι, το πόσα και σε τι ποσότητα είναι τα επικίνδυνα στοιχεία για τον οργανισμό που υπάρχουν, όχι μόνο στο νερό της βρύσης, αλλά και στο εμφιαλωμένο. Ειλικρινά δεν χωράει αμφισβήτηση στα όσα εχθές παρουσιάσαμε και καλό θα είναι ο κόσμος αντί να πιστεύει τα ψεύτικα μεγάλα λόγια, τόσο από αρμόδιους για το πόσιμο νερό όσο και από τις εταιρίες πώλησης εμφιαλωμένου, να βρει λύση στο πρόβλημα αυτό μόνος του. Λύσεις υπάρχουν πολλές, απλά εμείς θα πρέπει ερευνώντας την αγορά, να βρούμε την συμφερότερη για τον οργανισμό μας πρώτα και έπειτα να κοιτάξουμε την τσέπη μας. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος σε όλα αυτά, αφού οι μετρήσεις των επίσημων εργαστηρίων αναφέρουν πως η ποιότητα του νερού της Ξάνθης είναι καλή και εγώ δεν έχω λόγο να τις αμφισβητήσω, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην πιστέψω τα ίδια μου τα μάτια, αφού η ηλεκτρόλυση έγινε μπροστά μου και το νερό ήταν από το δίκτυο του γραφείου της εφημερίδας μας, όπως και το εμφιαλωμένο ήταν αυτό το οποίο προμηθεύομαι εδώ και χρόνια.

Συνεχόμενα Φάουλ από τους συνεργάτες του Δημάρχου Αβδήρων…

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για δεύτερη φορά, χωρίς καμία ενημέρωση του κόσμου:

Δεν ξέρω αν την ευθύνη φέρει ο Β. Τσολακίδης ή το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως δυο φορές μέχρι σήμερα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων και οι κύριοι δεν εδέησαν να μας αποστείλουν προς ενημέρωση, τα θέματα των συνεδριάσεων τους. Απορώ ειλικρινά και αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο γίνεται αυτό αγαπητέ Δήμαρχε Αβδήρων. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με τα κοινά ή που ασκείς καθήκοντα εκλεγμένου Δημάρχου και αυτό θεωρείται ατόπημα, έστω και ανούσιο.

Πετυχημένη χαρακτηρίστηκε η ημερίδα για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά δυστυχώς δεν είδα να διορθώνεται η ανεργία ούτε να απεγκλωβίζονται οι επενδυτές από την γραφειοκρατία:

Καλές οι ημερίδες, καλά τα όσα ακούγονται σε αυτές, αλλά καλύτερα θα ήταν αν βλέπαμε να γίνονται πραγματικότητα τα όσα μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει. Μπορεί να ακούστηκε ότι θα στηριχτούν οι επιχειρήσεις, αλλά μέχρι τώρα βλέπουμε να επικρατούν μόνο οι απολύσεις στην περιοχή μας και τίποτε περισσότερο. Η ανεργία έχει κολλήσει στο κόκκινο και δεν βλέπω να αλλάζει ρότα, όσα λόγια και αν ακουστούν από υπηρεσιακά και Κυβερνητικά στελέχη. Κανένας δεν σκέφτεται να επενδύσει στην περιοχή μας και όσοι μέχρι τώρα είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους για επένδυση στην περιοχή, συνεχίζουν μετά από αρκετούς μήνες, να είναι εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στα κέφια του κάθε αρμόδιου υπαλλήλου.