Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Και τα κοινωνικά επιδόματα στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Και τα κοινωνικά επιδόματα
στο στόχαστρο της κυβέρνησης


Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος Τριτέκνων Ξάνθης:
«Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει την Πολιτεία και όχι πως θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα, για να δώσει κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους τριτέκνους της χώρας η φημολογία περί περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το δικό τους. Οι πρώτοι, θεωρούν άδικη μια τέτοια εξέλιξη, με δεδομένο το γεγονός, πως το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τεράστιο και επομένως, η Πολιτεία θα έπρεπε να δίνει περισσότερα κίνητρα, από το να τα στερεί, στις πολυμελείς οικογένειες.
Η κυβέρνηση από την άλλη επικαλούμενη λόγους εθνικού συμφέροντος επιδιώκει να προχωρήσει στις ανωτέρω περικοπές, προκαλώντας την έντονη αγανάκτηση της θιγμένης πλευράς. Μάλιστα, όπως έχει διαρρεύσει και μέσα από τον αθηναϊκό τύπο, υπάρχουν σχέδια της κυβέρνησης, να επαναφέρει το εισοδηματικό κριτήριο, όσον αφορά τα επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων.
«Η κυβέρνηση μπορεί να επικαλείται ότι θέλει. Εάν φτάσαμε στο σημείο να χτυπάνε τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, καλύτερα να φύγουμε από την χώρα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Νίκος Τσαούσης, Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Ξάνθης.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, πως οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε άμεση επιφυλακή όσον αφορά αυτά που ακούγονται περί περικοπών σε κοινωνικά επιδόματα, ώστε να αντιδράσουν άμεσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Από την άλλη, θέτει ως μείζον ζήτημα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, τονίζοντας ότι «σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει την Πολιτεία και όχι πως θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα, για να δώσει κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν περισσότερα παιδιά».