Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ποιοτικό το νερό της Ξάνθης σύμφωνα με την ΔΕΥΑΞ

Μανώλης Τσέπελης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ:

Ποιοτικό το νερό της Ξάνθης
σύμφωνα με την ΔΕΥΑΞ


«Συνεργαζόμαστε με τέσσερα πιστοποιημένα εργαστήρια, τα οποία αναφέρουν, ότι το νερό της Ξάνθης είναι ποιοτικό. Σε καθημερινή βάση γίνονται αναλύσεις του νερού από διάφορα σημεία της Ξάνθης και οι οποίες κάνουν λόγο για άριστο πόσιμο νερό. Αν κάποιος έχει αποδείξεις για το αν τίθετο, είμαστε ανοιχτοί να τις εξετάσουμε»

Σάλο έχει προκαλέσει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, όσον αφορά την ποιότητα του νερού που πίνουμε, αφού με μια απλή μέθοδο ηλεκτρόλυσης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδα μας με δύο δείγματα νερού, το ένα από δίκτυο νερού της Ξάνθης και το άλλο από εμφιαλωμένο νερό, γνωστής μάλιστα εταιρείας, αποδείχτηκε πως δεν είναι και τόσο καθαρό το νερό που πίνουμε, αφού και τα δύο δείγματα είχαν στην πυκνότητά τους σκουριά και άλλα στοιχεία, που σίγουρα δεν κάνουν καλό στην υγεία μας.
Το θέμα, σίγουρα, είναι ανησυχητικό και θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος, γιατί πρόκειται για την δημόσια υγεία μας.
Σε επικοινωνία που είχαμε, πάντως, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, κύριο Μανώλη Τσέπελη, σχετικά με τα αποτελέσματα της ηλεκτρόλυσης που κάναμε, ο τελευταίος τόνισε, πως δεν μπορεί να εκφράσει άποψη, καθώς έχει στα χέρια του πιστοποιήσεις από τέσσερα εργαστήρια, ότι το νερό που πίνουμε είναι άριστο.
Παράλληλα, ο κύριος Μανώλης Τσέπελης τόνισε, πως ο ίδιος δεν είναι ούτε χημικός, ούτε και φυσικός. Είναι ένας πολιτικός που ενδιαφέρεται για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού στην Ξάνθη, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης.
«Συνεργαζόμαστε με τέσσερα πιστοποιημένα εργαστήρια, τα οποία αναφέρουν, ότι το νερό της Ξάνθης είναι ποιοτικό. Σε καθημερινή βάση γίνονται αναλύσεις του νερού από διάφορα σημεία της Ξάνθης και οι οποίες κάνουν λόγο για άριστο πόσιμο νερό» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Μανώλης Τσέπελης.
Να σημειώσουμε, πως η ΔΕΥΑΞ πέρα από το δικό της χημείο, συνεργάζεται με το ΙΓΜΕ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το χημείο Αλεξανδρουπόλεως.
Από την άλλη, ο κύριος Μ. Τσέπελης επισήμανε, ότι είναι ανοιχτός σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία, γι’ αυτό, αν υπάρχουν υπόνοιες, ότι το νερό που πίνουμε δεν είναι καλό, θεωρεί πως το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί από κοινού με τον μηχανικό του χημείου της ΔΕΥΑΞ και το πρόσωπο που έχει αποδείξεις, πως το νερό της βρύσης δεν είναι και τόσο ποιοτικό.
Επίσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ υπογράμμισε, ότι πολλές φορές τα δίκτυα κάποιων σπιτιών ή οικοδομών είναι προβληματικά λόγο παλαιότητας και βγάζουν σκουριά, τονίζοντας, πως αυτό δεν αποτελεί ευθύνη της ΔΕΥΑΞ και ούτε σημαίνει πως το δίκτυο της δημοτικής επιχείρησης είναι το ίδιο προβληματικό. Από εκεί και μετά όμως, θα ήταν πολύ καλύτερο κατά την δική μας άποψη, να παίρναμε δήγματα νερού από προσφάτως κατασκευασμένο δίκτυο ύδρευσης και να βλέπαμε το πόσο σκουριά έχει μέσα, μόνο και μόνο για επιβεβαίωση.