Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Με χαμηλότερο budget και πλούσιο πρόγραμμα ξεκινάνε στις είκοσι του μηνός οι ΘΛΕ

Με χαμηλότερο budget και πλούσιο πρόγραμμα
ξεκινάνε στις είκοσι του μηνός οι ΘΛΕ



Αξιοσημείωτη η μορφή του Καραγκιόζη στο φετινό καρναβάλι της Ξάνθης

Το φετινό Ξανθιώτικο καρναβάλι, όπως άλλωστε κάθε χρονιά, αναμένεται να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή, αρκετών ημερών και με πολλές εκπλήξεις.
Η περίοδος των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων είναι προ των πυλών και παρόλο που τα έξοδα για την διεξαγωγή της είναι σαφώς περιορισμένα, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπόσχεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.
Φέτος, το Ξανθιώτικο καρναβάλι, που θα γνωρίσει την δόξα του Γκίνες λόγω της καρναβαλικής μάσκας, θα κινηθεί σε άμεση συνάρτηση με το κλίμα της εποχής. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το θέμα του, η «Διεθνής Νομισματική Τρέλα». Η αφίσα δε, που θα διαφημίσει σε όλη την χώρα το περιβόητο καρναβάλι της Ξάνθης, έχει ως βασική μορφή τον Καραγκιόζη, τον γνωστό ήρωα που ξέρει να δημιουργεί μια εύθυμη διάθεση γύρω από το πρόσωπό του.
Συναυλίες, παρελάσεις, λαογραφικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δράσεις, αποτελούν το αλάτι και το πιπέρι της επιτυχίας του καρναβαλιού μας. Μιας επιτυχίας που κάθε χρόνο κάνει υπερήφανο όλο τον Νομό Ξάνθης.
Η έναρξη του Καρναβαλιού θα γίνει στην μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής 20/2 με το συγκρότημα Locomodo στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ενώ, την Κυριακή 6/3 θα ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των Συναυλιών του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2011 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής εκδηλώσεις:

Η έναρξη του καρναβαλιού θα γίνει για πρώτη φορά, στη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής 20-02 με τους Locomodo – που είχαν αφήσει θετικές εντυπώσεις το 2008- στην Κεντρική Πλατεία. Εξάλλου την ίδια ώρα του τελευταίου Σαββάτου 05/03 θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για την κατασκευή της μεγαλύτερης καρναβαλικής μάσκας του κόσμου, για το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, μετά τη συναυλία των Onirama.

Παρελάσεις και πληρώματα
Η παρέλαση λαογραφίας θα γίνει το πρωί της Κυριακής 27/02. Η βραδυνή παρέλαση το Σάββατο 05/03 και η Μεγάλη Παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού την Κυριακή 06/03.
34 πληρώματα, συνολικά, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά, θα παρελάσουν την τελευταία Κυριακής. Παρά την κρίση φαίνεται ότι το πρόγραμμα των ΘΛΕ είναι πλήρες και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί επισήμως από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ξάνθης καθώς και να διανεμηθεί σε έντυπο.
Ο στολισμός της πόλης για το Καρναβάλι έχει ήδη ξεκινήσει, με τη χρήση των υλικών που είχε ήδη ο Δήμος στην αποθήκη της Τ.Υ., ενώ το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε και η κατασκευή της κεντρικής εξέδρας.