Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Η ασχετοσύνη των Διοικούντων την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης, δεν έχει όριο. Έκτακτη σύγκληση των υπαλλήλων εχθές, για να βρουν το ύψος του χρέους:
Δεν έχουν τον Θεό τους όσοι διοικούν την αναπτυξιακή και αυτό το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως, αφού τόσα χρόνια στην διοίκηση και δεν γνωρίζουν ακριβώς, το τι χρωστά η εταιρία σε Προμηθευτές, αλλά και άλλους. Εχθές όπως πληροφορήθηκα, μετά από σχόλια μου, κλήθηκαν όσοι εργάζονταν στην Αναπτυξιακή να δώσουν αναφορά για τα δεδουλευμένα που έχουν να λαμβάνουν και μιλάμε για αρκετά μηνιάτικα, προκειμένου να έχουν γνώση οι κύριοι που φέρουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της εταιρίας, το τι έχουν να πληρώνουν. Πάντως όπως έχω μάθει, ήδη ορισμένοι εργαζόμενοι επιδιώκουν να κινηθούν δικαστικά πλέον κατά της Αναπτυξιακής, γιατί δεν αντέχουν άλλο την κοροϊδία των διοικούντων. Συνεχίζω να υποστηρίζω και σήμερα την άποψη, πως το χρέος της εταιρίας ξεπερνά κατά πολύ τα 200.000 ευρώ που κάποιοι από εκεί μέσα ανέφεραν κατά καιρούς και το μόνο σίγουρο είναι πως, αν σε κάποιο διαχειριστικό ή οικονομικό έλεγχο, διαπιστωθεί κακοδιαχείριση, αυτοί που θα καθίσουν στο σκαμνί, θα αντιμετωπίζουν την όποια κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, όπως αναφέρει ο νόμος, αφού το χρέος ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Σιδηροδρομική σύνδεση Τοξοτών με λιμάνι Καβάλας. Ανάπτυξη για λιμάνι Αλεξανδρούπολης. Ταφόπλακα σε Λιμάνι Πόρτο Λάγος. Κουβέντα για το θέμα από Κοντό και Τσαλίδη, άσχετα αν πριν λίγα χρόνια έδειχναν αρκετό ενδιαφέρον για το Λιμάνι του Νομού μας:

Αυτά είναι κάποια από τα νέα πρώτα στοιχεία που μας δίνει η Καλλικρατική περίοδος που διανύουμε, με την Γκιλοτίνα του ΔΝΤ να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Οι σκέψεις της Κυβέρνησης για την Θράκη, αναφέρουν πως θα συνδεθεί το λιμάνι της Καβάλας με τον σιδηροδρομικό σταθμό στους Τοξότες και πως θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο μέσα από αναβαθμίσεις, το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σε καμία από τις πρώτες σκέψεις της σημερινής Κυβέρνησης, όπως και εσείς διαπιστώνετε, δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό που να αναφέρεται στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος και ειλικρινά θα ήθελα σήμερα να ρωτήσω, τόσο τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό όσο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Φ. Τσαλίδη, γιατί ενώ επί Κυβέρνησης Καραμανλή, «σκοτώνονταν» για το ποιος από τους δυο θα αναπτύξει το Λιμάνι του Πόρτο Λάγος, σήμερα δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον, καταθέτοντας έστω και μια απλή ερώτηση προς την Βουλή. Περισσότερες εξηγήσεις στο ερώτημά μου βέβαια, περιμένω από τον κύριο Κοντό, ο οποίος ακόμα και σήμερα εκπροσωπεί τον Νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Άσχημα τα μαντάτα για την Ξάνθη μας. Βαλτώσαμε και οι Άρχοντες σφυρίζουν αδιάφορα, σπέρνοντας αερολογίες που ποτέ δεν γίνονται πράξεις:



Ήταν στραβό το κλίμα στην περιοχή μας, το έφαγε τώρα και ο γάιδαρος. Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή. Κάθε ημέρα δέχομαι καταιγισμό ερωτημάτων από συμπολίτες μας επαγγελματίες, οι οποίοι ξεκινώντας την κουβέντα με ρωτούν που θα πάει η κατάσταση αυτή. Η δεύτερη ερώτηση αφορά το χρονικό διάστημα που θα διατηρηθεί αυτή η κρίση και η χαριστική βολή των ερωτημάτων είναι το πόσοι από όλους εμάς θα χωρέσουμε στην φυλακή και πόσοι θα μετακομίσουμε εκτός Ελλάδας.
Απαντήσεις βέβαια σε όλα αυτά τα ερωτήματα, δεν μπορεί να δώσει κανείς με βεβαιότητα, αφού ακόμα και αυτοί που κάνουν κουμάντο στην περιοχή μας, έχουν μαύρα μεσάνυχτα από την όλη κατάσταση και τα όσα μαθαίνουν ή τα όσα τους επιτρέπουν να γνωρίζουν τα κέντρα των αποφάσεων δεν είναι και τόσο κατατοπιστικά. Το πρόβλημα βέβαια γίνεται πιο κατανοητό στους άρχοντες της περιοχής μας, όταν αυτοί καλούνται σε κάθε εκδήλωση να ξεστομίσουν του κόσμου τις αερολογίες που ποτέ δεν γίνονται πράξη και μετά από λίγο, αναλογίζονται το πόσοι συμπολίτες μας τους ζητάνε καθημερινά δουλειά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι στην γειτονική Βουλγαρία έχουν παγώσει τα πάντα σε θέματα αδειοδότησης λειτουργίας επιχειρήσεων, αφού τινάχτηκε το σύστημα στον αέρα, από τις χιλιάδες αιτήσεις που κατατέθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες μέσα σε διάστημα μόνο λίγων ημερών.

Προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης ενταύθα:
Αν ξέρατε κύριοι το τι σας γίνεται, θα πήγαινε μπροστά η δημόσια υγεία στην χώρα. Απαράδεκτη η συμπεριφορά σας απέναντι στα ΜΜΕ:



Δεν κατάλαβαν καλά οι κύριοι του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και οφείλω να τους το κάνω λιανά, μπας και το εμπεδώσουν. Τα ΜΜΕ της Ξάνθης και οι εργαζόμενοι σε αυτά κύριοι, δεν είναι τσιράκια σας, ούτε και υποδεέστερα όντα από εσάς, για να τους συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο. Όταν καλείτε τα ΜΜΕ σε συνεντεύξεις τύπου, δεν θα πρέπει να τους ζητάτε να αποχωρήσουν από την αίθουσα, μην τυχόν και ακούσουν τα «κρατικά σας » μυστικά. Τα μυστικά κύριοι στο σπίτι σας και όχι σε δημόσιες αίθουσες. Το έχετε παρά καβαλήσει το καλάμι και σίγουρα αυτό δεν ωφελεί τους πολίτες για το καλό των οποίων, όπως εσείς υποστηρίζετε, «πασχίζετε». Μάθετε πρώτα τον Νόμο, διαβάστε προσεκτικά, καταλάβετε τι λέει και μετά δώστε συνέντευξη τύπου. Εσείς δεν γνωρίζετε καλά καλά το τι ακριβώς θα συμβεί και διαμαρτύρεστε όχι γιατί η δημόσια υγεία δεν θα πάει μπροστά, αλλά γιατί θίγονται τα οικονομικά σας συμφέροντα.

Ποιος γνωρίζει το τι γίνεται στις Δημοτικές Επιχειρήσεις;
Την παρακάτω είδηση αλίευσα διαδικτυακά από την ιστοσελίδα Thrakilive και την δημοσιεύω αυτουσια…


8.000 ευρώ για... στυλούς και μπρελόκ20.000 για δημοσιότητα και εκτυπωτικά Απλήρωτα τιμολόγια σε ταβέρνεςΑπίστευτα κι όμως αληθινά, τα όσα βρίσκουν οι νέοι δημοτικοί άρχοντες στην Κομοτηνή!Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Κομοτηνής, έχει απλήρωτα τιμολόγια, για μπρελόκ και στυλούς αξίας 8.000€ (!!!), για εκτυπωτικές εργασίας και υπηρεσίες δημοσιότητας (χωρίς παραδοτέα) 20.000€ (!!!), ενώ παράλληλα υπάρχουν τιμολόγια των 3.000€ (!!!) απλήρωτα από το 2007 σε γνωστή ταβέρνα της Κομοτηνής! Το θέατρο του παραλόγου. Ο Δήμος Κομοτηνής καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν και μάλιστα γρήγορα…
Μετά από όσα αναφέρονται πιο επάνω, αναρωτιέμαι και εγώ για τον Δήμο Ξάνθης, αν τελικά γνωρίζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στις επιχειρήσεις του ή όχι.