Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ρώσικη ρουλέτα με τις τύχες των απολυμένων της Alumil

Ρώσικη ρουλέτα με τις τύχες
των απολυμένων της Alumil


-Συνάντηση Εργατικού κέντρου, Επιθεώρησης Εργασίας και ηγεσίας της εταιρείας Alumil, με θέμα συζήτησης τις πρόσφατες απολύσεις
-Επιμένει η εργοδοσία της Alumil πως είναι νόμιμες οι απολύσεις, διαφωνεί η νομική σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου, που τις θεωρεί παράνομες και καταχρηστικές
-Το επόμενο βήμα των εργαζομένων, οι μηνύσεις, που αναμένεται να κατατεθούν, μόλις πάρει στα χέρια του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, τα στοιχεία που έχει ζητήσει από την Περιφέρεια, όσον αφορά την συμμετοχή της Alumil σε επιχειρησιακά προγράμματα


Το πρωί της περασμένης Δευτέρας συναντήθηκαν παράγοντες του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και της επιθεώρησης εργασίας με την ηγεσία της εταιρείας Alumil, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα για τις απολύσεις εργαζομένων στο εν λόγω εργοστάσιο.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες, πως, όταν πριν λίγο χρονικό διάστημα καταγγέλθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης οι απολύσεις εργαζομένων στην Alumil, η ηγεσία του φορέα ενημέρωσε αμέσως την επιθεώρηση εργασίας και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να κοινοποιήσει το γεγονός στους υπόλοιπους φορείς εργασίας, αλλά και να ακυρωθούν οι καταχρηστικές, όπως χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες απολύσεις.
Στην συνάντηση, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, η εργοδοσία της Alumil ανέφερε πως οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε είναι καθ’ όλα νόμιμες, καθώς συντάσσονται με τον σχετικό νόμο που κάνει λόγο για απολύσεις 5%.
Βέβαια, διαφορετική άποψη επί του θέματος εξέφρασε η νομική σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η οποία, από την πλευρά της, σημείωσε, πως οι εν λόγω απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές.
Να σημειώσουμε δε, πως το Εργατικού Κέντρο Ξάνθης ενημέρωσε την ΓΣΕΕ μέσα από σχετική επιστολή, αναφορικά με τις ανωτέρω απολύσεις εργαζομένων. Ενώ, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημέρωση σχετικά με το εάν το συγκεκριμένο εργοστάσιο συμμετέχει σε επιχειρησιακά προγράμματα και κατά πόσο μπορεί να προβαίνει σε απολύσεις.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, είναι οι μηνύσεις, στις οποίες επιθυμούν να προβούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι, μόλις πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Περιφέρεια.