Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

30.000 ευρώ η μπάζα…

Οργανωμένη ληστεία τουριστικού λεωφορείου στην Ξάνθη
Σκηνές από ταινία Αστυνομικής Περιπέτειας


30.000 ευρώ η μπάζα…

-Στο κόκκινο η εγκληματικότητα στον Νομό
-Άφαντοι οι ένοπλοι παρά το ανθρωποκυνηγητό των Αστυνομικών που οργώνουν ακόμα και σήμερα την περιοχή
-Με φορτηγάκι ανοιχτού χρώματος και αγνώστων λοιπών στοιχείων η ληστεία
-Ένας εκ των ληστών, επέβαινε στο λεωφορείο συντονίζοντας το κόλπο
-Καλάσνικοφ, χειροβομβίδα και περίστροφα είχαν στα χέρια τους οι δράστες


Η εγκληματικότητα στο Νομό Ξάνθης έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο σε αρχές και πολίτες της περιρρέουσας κοινωνίας. Το τελευταίο περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδι της Κυριακής (10.30 μμ περίπου), μαρτυράει το μέγεθος που έχει πάρει το κοινωνικό αυτό φαινόμενο και διαγράφει με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον που διαφαίνεται στην άκρη του τούνελ.
Απίστευτο και όμως αληθινό, το συμβάν που πραγματοποιήθηκε στα όρια του Νομού μας, την Κυριακή που μας πέρασε.
Λεωφορείο με συνολικά τριάντα έναν επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ξάνθη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, έπεσε θύμα κακοποιών, οι οποίοι έφεραν εις πέρας μια καλοστημένη ληστεία, που είχε ως στόχο τους επιβάτες του εν λόγω λεωφορείου.
Το λεωφορείο ξεκίνησε από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έχοντας ανάμεσα στους επιβάτες του, τους δύο από τους συνολικά πέντε, περίπου, δράστες της υπόθεσης, χωρίς να υποψιάζεται κανείς για το τι θα ακολουθούσε και πως θα εξελισσόταν η διαδρομή.
Το λεωφορείο έκανε μια στάση στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης- Λάγους και συγκεκριμένα έξω από το κατάστημα fresh co, για να επιβιβαστεί ακόμη ένας επιβάτης. Δύο κακοποιοί που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, το οδήγησαν σε μια ερημωμένη περιοχή της Φελώνης για να ληστέψουν τους επιβάτες, τους εμπόρους δηλαδή που πήγαιναν στην Κωνσταντινούπολή, προκειμένου να προμηθευτούν πραμάτεια για τα καταστήματά τους.
Η συνολική λεία των δραστών ανέρχεται, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες που έχουμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, στο ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ. Ενώ, αφαιρέθηκαν από τους εμπόρους τιμαλφή, όπως διάφορα χρυσαφικά.
Να σημειωθεί, ότι οι δράστες, που έφεραν όπλα, όπως χειροβομβίδες, αυτόματα πιστόλια και καλάσνικοφ και μιλούσαν μεταξύ τους ρωσικά, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι που τους περίμενε στην περιοχή.
Σοκαρισμένοι επιβάτες και κάτοικοι του Νομού, με τρόμο σχολιάζουν το περιστατικό.
Παρακάτω ακολουθεί δελτίο τύπου της αστυνομίας σχετικά με το συμβάν:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΝΤΕ (05) ΔΡΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ - ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ
Βραδινές ώρες της 16.01.2011 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διομήδειας – Φελώνης, σε τουριστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη με είκοσι εννέα (29) επιβάτες και δύο (02) οδηγούς, πέντε (05) άγνωστοι δράστες εκ των οποίων οι δύο (02) επέβαιναν ήδη στο τουριστικό λεωφορείο ως επιβάτες, ενεργώντας κατά συναυτουργία με την απειλή όπλων (πιστόλι, χειροβομβίδα και καλάσνικοφ) αφήρεσαν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα, από τους επιβάτες το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30000) ευρώ περίπου, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή απροσδιορίστου αξίας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Δράστες αναζητούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση.