Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πρωτοφανής ένοπλη ληστεία, έκανε ακόμα μια φορά την Ξάνθη γνωστή στο πανελλήνιο:

Βράδυ Κυριακής επέλεξαν οι θρασύτατοι και καλοί επαγγελματίες του είδους, να πραγματοποιήσουν ληστεία σε Τουριστικό Λεωφορείο, το οποίο με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 5 ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο λεωφορείο με την βοήθεια του ενός εξ αυτών, ο οποίος ήταν και επιβάτης στο εν λόγω όχημα και με την απειλή όπλων αλλά και χειροβομβίδας, ανάγκασαν τον οδηγό του λεωφορείου να το σταθμεύσει σε αγροτικό δρόμο που οδηγεί από την Φελώνη στην Διομήδεια και λήστεψαν όλους τους επιβάτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν έμποροι.
Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, αφού έγδυσαν στην κυριολεξία τους επιβάτες του λεωφορείου, πήραν τα κλειδιά από τον οδηγό και ετράπησαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ούτε ίχνη από το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν για την ένοπλη ληστεία.
Το περιστατικό αυτό, έρχεται να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη της εγκληματικότητας στην Ξανθή και να μας αποδείξει πως τα πράγματα στην περιοχή μας δεν πάνε καλά, την στιγμή που δεν θα διστάσω να αναφέρω τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Τσουκνάδη ως μάντη, αφού πριν λίγο καιρό και ως φιλοξενούμενος σε θέμα της εφημερίδας μου, είχε τονίσει πως οι εξελίξεις στην εγκληματικότητα για την Ξάνθη θα είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, στην ΝΔ δεν κάνει κουμάντο ο Αν. Σαμαράς:

Γέλασα ειλικρινά με την ψυχή μου το περασμένο Σάββατο, διαβάζοντας δηλώσεις του ανεξάρτητου για την σκιώδη Κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κύριος Παυλίδης δήλωσε, πως θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Φ. Τσαλίδη, ως αναπληρωτή υπουργού παιδείας στην σκιώδη Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν ήταν επιλογή του Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή με απλά λόγια μπορούμε κάλλιστα να οδηγηθούμε με αυτές της δηλώσεις στο συμπέρασμα, πως στην νέα πλέον Νέα Δημοκρατία δεν κάνει κουμάντο ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά κάποιοι άλλοι οι οποίοι επιβάλλουν και τα θέλω τους. Εύγε στον ανεξάρτητα υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ, τέτοιες δηλώσεις να κάνει και το κόμμα θα πάει ακόμα πιο γρήγορα στον πάτο. Σίγουρα βέβαια δεν θα δεχθώ παρέμβαση για τα όσα σήμερα γράφω, γιατί απλά γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι, το ενδιαφέρον ορισμένων αιρετών της περιοχής μας, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

16.000 ευρώ μαζεύτηκαν μέχρι σήμερα από τον Ραδιομαραθώνιο για το Γηροκομείο, την στιγμή που οι υπάλληλοι μόνο έχουν να λαμβάνουν περίπου τα τετραπλάσια:

Δύσκολοι καιροί για να μαζέψει κάποιος χρήματα και ειδικότερα όταν αυτά πρόκειται να δοθούν για την πληρωμή εργαζομένων σε ίδρυμα της περιοχής μας. Μπορεί ο Ραδιομαραθώνιος να πήγε καλά και όσοι συμμετείχαν σε αυτόν, να κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Μέχρι στιγμής το ποσό που έχει μαζευτεί είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που άμεσα θα πρέπει να καταβάλει το ίδρυμα στους απλήρωτους εργαζόμενους του και δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί για την συλλογή χρημάτων από τον απλό κοσμάκη.

Άνευ ουσίας η συνέντευξη των «Πολιτών για την Αλλαγή». Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια κύριοι. Το τρένο χάθηκε. Κάντε αυτοκριτική και έπειτα συνεντεύξεις:


Φίλος ο Χ. Πούλιος, αλλά φίλτατη και η αλήθεια ή οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το τρένο χάθηκε και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, επιρρίπτοντας ευθύνες για την χασούρα των εκλογών εκεί που πρέπει, ασχολούνται με ανούσια πράγματα, όπως το ότι ο Δήμαρχος επέλεξε τα ίδια πρόσωπα για να πορευτεί, ότι θέλουν διαφάνεια παντού, ότι θα πρέπει να αλλάξει ρότα ο Δήμος Ξάνθης και πως δεν απαντήθηκε το αίτημα τους, για συμμετοχή περισσοτέρων μελών της παράταξης τους, στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης, αναγκάζοντας με να θυμηθώ, πως όσο πρόκοψαν οι μετέχοντες σε ΕΤΕΝΕΞ και ΕΑΠΑΞ αγαπητέ Χ. Πούλιο, θα προκόψουν και οι υπόλοιποι. Εδώ συμβαίνουν πράγματα και θάματα και εσείς ασχολείστε με το δέντρο, παραβλέποντας πως χάνετε το δάσος. Σας πείραζε το ένα εκατομμύριο ευρώ που στοίχισαν οι ΘΛΕ μαζί με την μισθοδοσία και το ΦΠΑ και δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από τον οργανισμό άθλησης τόσα χρονιά, καθώς και για τα χρέη του Κολυμβητηρίου. Δεν είδαμε να γίνεται έστω και μια πρόταση προς την νυν Δημοτική Αρχή για την επιβολή αντιτίμου, στους Κολυμβητικούς Συλλόγους που χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο Τζάμπα, άσχετα αν εισπράττουν χρήματα από τις συνδρομές των μελών τους. Δεν είδαμε να προτείνετε το κλείσιμο της ΔΕΥΑΞ και την επαναλειτουργία της σε μια νέα μορφή δεδομένων, όσον αφορά την μισθοδοσία των υψηλόμισθων υπαλλήλων της. Αυτά θα πρέπει να δείτε αγαπητέ Χρίστο πρώτα και έπειτα να προχωρείτε σε συνεντεύξεις τύπου.