Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δριμύ «κατηγορώ» και δέσμευση για στενή παρακολούθηση της δημοτικής αρχής

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Δευτέρα οι «Πολίτες για την Αλλαγή»

Δριμύ «κατηγορώ» και δέσμευση για στενή
παρακολούθηση της δημοτικής αρχής


Συνέντευξη τύπου σχετικά με την νέα δημοτική θητεία στον Δήμο Ξάνθης παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή».
Στην εισαγωγή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κύριος Χρίστος Πούλιος, αναφέρθηκε εκτενώς στα «κακώς κείμενα» της δημοτικής αρχής. Με αιχμή του δόρατος το προεκλογικό σλόγκαν του κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη « Συνεχίζουμε Μαζί», ο κύριος Χ. Πούλιος, καυτηρίασε την τακτική που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος, όσον αφορά την λειτουργία του Δήμου, αφού, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που επισημαίνει ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή», άλλα έλεγε για την οικονομική κατάσταση του Δήμου προεκλογικά και άλλα λέει μετεκλογικά.
«οι θετικές δηλώσεις για τα οικονομικά αποθέματα του Δήμου που έκανε προεκλογικά ο Δήμαρχος, αντικαταστάθηκαν από πλήρη απαισιοδοξία μετά το πέρας των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Χρίστος Πούλιος.
Παράλληλα, ο τελευταίος επεκτάθηκε στις προτάσεις της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπεί, οι οποίες όπως δήλωσε δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη από τον Δήμαρχο. Ενδεικτικά, ο κος Χ. Πούλιος, υπογράμμισε με έμφαση, πως η πρότασή του να συμμετέχουν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στις διάφορες επιτροπές του Δήμου έμεινε χωρίς αντίκρισμα, αφού ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης δεν έχει απαντήσει ακόμη.
Στην συνέχεια ο κος Χ. Πούλιος έθεσε επί τάπητος τις αιτιάσεις της δημοτικής του παράταξης. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που τόνισε, ζητά την απογραφή- καταγραφή της δημοτικής περιουσίας, ώστε να υπάρχει πλήρης γνώση για αυτά τα θέματα, αλλά και ένα σωστό πλαίσιο λειτουργίας. Ζήτησε δε, την συνέχιση των υπαρχουσών κοινωνικών δομών. Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ξάνθης.
Παράλληλα, ζήτησε να εξαφανιστεί η περισσή αλαζονεία της δημοτικής αρχής, ώστε να μπουν σε τροχιά υλοποίησης οι προτάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και να μπει σε ένα σωστό πλαίσιο λειτουργίας ο Δήμος Ξάνθης.
Από την άλλη, ο κος Χ. Πούλιος επανέφερε το θέμα με την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου, επισημαίνοντας παλιότερη πρότασή του η διοίκησή τους να γίνεται από μη εκλεγμένα πρόσωπα.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης, σαν παλιότερο μέλος του δημοτικού συνδυασμού. Ο τελευταίος, αναφερόμενος στην λειτουργία του Δήμου, επισήμανε, πως αυτός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, όσον αφορά τις προσλήψεις και τις οικονομικές του προτεραιότητες.
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κύριο Χ. Πούλιο και αφορούσε τον νέο θεσμό, στα πλαίσια λειτουργίας των νέων Καλλικρατικών Δήμων, αυτόν του συμπαραστάτη του δημότη, ο πρώτος τόνισε χαρακτηριστικά, πως, όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθεί επί του θέματος με συγκεκριμένη πρόταση.
Αναφέρθηκε δε, ύστερα από σχετική ερώτηση, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, η χρονολογική μετακόμιση στο οποίο παραμένει μια άγνωστη υπόθεση. Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε ο κος Χ. Πούλιος, «αν είχα πλήρη στοιχεία και δεδομένα κάτω από τα οποία θα γινόταν αυτή η μετακόμιση, θα καταψήφιζα την σχετική απόφαση». Υπογράμμισε με έμφαση, από την άλλη, πως ένα τεράστιο χρηματικό ποσόν έχει αποφασιστεί να δοθεί για την ανάπλαση του σημερινού Δημαρχείου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει αποφασιστεί για ποιους σκοπούς θα αξιοποιηθεί το εν λόγω κτήριο. Ενώ, έκανε λόγο για έλλειψη ωριμότητας όσον αφορά τις μελέτες για έργα του Δήμου και χάσιμο οικονομικών πόρων με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής.