Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Επιτέλους ο Δήμαρχος Ξάνθης αποστόμωσε με τις απαντήσεις του στα εκτός ημερησίας ερωτήματα, αλλά παρέμεινε εκτεθειμένος λόγω Τσέπελη, σύμφωνα με την Αντιπολίτευση:


Πραγματικά, άκουσα τον Δήμαρχο Ξάνθης να απαντά σε εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είδα πως έχει αλλάξει ρότα, αφού μέχρι αυτήν την συνεδρίαση απαντούσε διαλλακτικά, ενώ τώρα έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις αποστομώνοντας τους ερωτώντες. Βέβαια, στην υπόθεση των καθυστερούμενων μισθωμάτων του Elisso η αντιπολίτευση είχε δίκιο, αφού ο Δήμαρχος είναι εκτεθειμένος με την δημοσιοποίηση της συμμετοχής ως αφανούς εταίρου, του στενού του συνεργάτη και προέδρου της ΔΕΥΑΞ. Πολύ λογικές οι απαντήσεις του Δημάρχου, πως δεν γίνεται ο Δήμος να κλείσει μια επιχείρηση που σήμερα απασχολεί έναν αριθμό προσωπικού, επειδή λόγω της οικονομικής κρίσης η επιχείρηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην έγκαιρη καταβολή των μισθωμάτων και πως υπάρχουν αρκετοί οφειλέτες του Δήμου, με τους οποίους κανένας από την αντιπολίτευση δεν έχει ασχοληθεί, αλλά δυστυχώς υπήρξε και ο αντίλογος από τον Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος θύμισε στον Δήμαρχο πως ασχολούνται με την συγκεκριμένη επιχείρηση, γιατί κατά δημόσια ομολογία του Μ. Τσέπελη, αυτός συμμετέχει ως αφανής έτερος σε αυτήν.

Να επιστραφούν στους ομογενείς τα δολάρια, πρότεινε ο Δήμαρχος Ξάνθης, αφού όπως τόνισε, αυτοί που ορίσθηκαν ως διαχειριστές, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη:



Για αρκετή ώρα απασχολήθηκε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, με το θέμα των χρημάτων που εστάλησαν στον Δήμο από τους ομογενείς για την εκδήλωση προς τιμή του αείμνηστου Λάμπρου Παπαντωνίου και αφού ακουστήκαν για ακόμα μια φορά τα ίδια, ο Δήμαρχος τόνισε πως ποτέ του δεν έχει κάνει προφορική ανάθεση και πως τα χρήματα θα πρέπει να σταλούν πίσω, αφού δεν μπόρεσε η άτυπη επιτροπή να τα διαχειριστεί. Βέβαια, το θέμα που γεννάται με αυτές τις εξελίξεις, είναι το πώς θα μπορέσει να πάρει τα χρήματα που δαπάνησε ο ανάδοχος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, έπεσε θύμα ανικανότητας των ανθρώπων, που δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας την συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν είναι δυνατόν να εργάζεται κάποιος και να μένει απλήρωτος, επειδή αυτοί που όφειλαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του, τον άφησαν εκτεθειμένο στο έλεος της μοίρας του. Αξίζει πάντως στην συγκεκριμένη υπόθεση, να βρούμε με στοιχεία πλέον, το ποιοι είναι αυτοί που πήραν στον λαιμό τους τον ανάδοχο και να τους ξεμπροστιάσουμε κάνοντας τους ξεφτίλα, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν πως στον Δήμο Ξάνθης δεν διαχειρίζονται τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία.

Και πάλι το κολυμβητήριο στο προσκήνιο, χωρίς κανένα νέο. Αν δεν δοθεί σε ιδιώτες, δεν πρόκειται να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία:

Έστρωσε ο καιρός και τα παράπονα για την συνέχιση της μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου βγήκαν και πάλι στο προσκήνιο, αφού παρά τις τόσες υποσχέσεις από την πλευρά του Δήμου, παραμένει κλειστό. Οι απόψεις διίστανται για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει, αλλά εκείνο που φαίνεται είναι πως για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο κολύμβησης, θα πρέπει να περάσει σε χέρια ιδιώτη, με μίσθωση η οποία θα έχει και όρους ως ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Με αυτήν και μόνο την περίπτωση, θα μπορούν άνετα οι Ξανθιώτες να απολαμβάνουν το κολυμβητήριο έναντι μικρού τιμήματος, το οποίο θα καλύπτει πλήρως την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου και την συνεχή άθληση των ενασχολούμενων με το κολύμπι. Διαφορετικά και εφόσον δεν γίνει κάτι από αυτά που αναφέρω, θα πρέπει ο Δήμος Ξάνθης να παρέμβει άμεσα στο κολυμβητήριο κατασκευαστικά και να προβεί σε εκείνες τις απαραίτητες λύσεις, οι οποίες θα μετατρέψουν την πολυδάπανη λειτουργία του σε λειτουργία με μικρό κόστος και να επιβάλλει στους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο ένα μικρό αντίτιμο ως συμμετοχή στα έξοδα.

Οριστικά και με την βούλα έκλεισαν το Στρατόπεδο Αναλογίδη στην Σταυρούπολη οι κύριοι του ΥΕΘ
Κύριε Τσαρτσάρα ταιριάζει ή όχι το τραγούδι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»;


Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως λειτουργεί στυγνά όπως και οι Αμερικανοί, αφού δεν διστάζει να διαψεύσει τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Στυγνά και ωμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέψευσε τον συντονιστή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Αχ. Τσαρτσάρα, αφού με έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ως απάντηση στο ψήφισμα που είχε εκδοθεί για το Στρατόπεδο Αναλογίδη και για το κλείσιμο του, υποστηρίζει πως αυτό όντως αποτελεί πλέον γεγονός και η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια των περικοπών των δημοσίων εξόδων, άσχετα αν σε άλλες περιοχές αυτό δεν συνέβη, έπειτα από παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων. Θυμάμαι τον Αχιλλέα Τσαρτσάρα να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μας πείσει για το αντίθετο, τονίζοντας πως, σε κουβέντα που είχε με τον Υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ίδιος δήλωνε άγνοια και υποστήριζε πως ποτέ δεν είχε γίνει κουβέντα για το εν λόγω Στρατόπεδο. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ειλικρινά θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό κατά τα άλλα Αχιλλέα Τσαρτσάρα, αν το τραγούδι «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…» ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση ή όχι, όπως επίσης και το τι προτίθεται να κάνει ως επικεφαλής του τοπικού ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, για τον μαρασμό στον οποίο θα περιέλθει η Σταυρούπολη, αφού το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Αναλογίδη, αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες ζωής της περιοχής.