Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Να συσταθεί ειδική επιτροπή στην Βουλή των Ελλήνων για την εξέταση της υπόθεσης Στρος Καν και καμαριέρας:


Η μοναδική περίπτωση που υπάρχει στον κόσμο, να την βγάλει καθαρή ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, είτε έπραξε είτε όχι αυτά για τα οποία κατηγορείται, είναι να περάσει από ειδική επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με αυτήν την διαδικασία είναι σίγουρο πως ούτε στοιχεία θα βρεθούν εναντίον του, αλλά και να βρεθεί κάτι το μεμπτό, πιθανότατα η υπόθεση να έχει παραγραφεί και αυτός να απαλλαχτεί λόγω παραγραφής. Και τα αναφέρω αυτά εκ πείρας, αφού για όλα τα σκάνδαλα που στιγμάτισαν την χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια, όσοι κατηγορήθηκαν στην αρχή και πέρασαν από 40 κύματα, σήμερα απολαμβάνουν την ελευθερία τους, καθώς και την καθαρότητα τους, όχι βέβαια για την μη συμμετοχή τους σε αυτά, αλλά γιατί απαλλαχθήκαν λόγω παραγραφών. Άσε που για όλες τις οικονομικές ατασθαλίες που διέπραξαν αυτοί που τόσα χρόνια κυβερνούν την χώρα, συνεχώς τις πληρώνει ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος.

Διαμάχη χωρίς τέλος ανάμεσα σε Πούλιο και Τσέπελη με ανακοινώσεις άνευ ουσίας. Τα παράπονα σας κύριοι στις εκάστοτε Κυβερνήσεις που δίνουν δικαιώματα αυξήσεων σε αντιμισθίες, την στιγμή που στραγγίζουν οικονομικά τον λαό:

Τελικά, μάλλον οι αιρετοί του Δήμου Ξάνθης έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, αφού αλλιώς δεν εξηγείται η μανία με την οποία προσπαθούν συνεχώς να κερδίσουν τις εντυπώσεις μέσα από δελτία τύπου. Για τις αντιμισθίες στη ΔΕΥΑΞ έκαναν λόγο οι «Πολίτες για την Αλλαγή» την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, για τις αντιμισθίες απάντηση εξέδωσε εχθές η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης δια της υπογραφής του Πρόεδρου της. Στην όλη υπόθεση πάντως ουσία δεν υπάρχει, αφού από την μια η μεν παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης έπραξε σύμφωνα με τον νόμο, την στιγμή που η παράταξη του Χ. Πούλιου στηλίτευε το ηθικό κομμάτι, τονίζοντας πως μέσα σε μια οικονομική κρίση, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται αυξήσεις. Θα προτιμούσα βέβαια, ο φίλος μου ο Χ. Πούλιος να έκανε τα παράπονα του στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δίνει με νόμους το δικαίωμα αυξήσεων στις αντιμισθίες και όχι να επιτίθεται κατά της ΔΕΥΑΞ και του Προέδρου της, αφού αυτοί τήρησαν τα νόμιμα, αποδεικνύοντας βέβαια για ακόμα μια φορά πως, εγώ προσωπικά έχω απόλυτο δίκιο όταν λέω πως είναι πολύ λίγοι αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά χωρίς να υπολογίζουν τα οικονομικά οφέλη και πως θα πρέπει έστω και για μια φορά κάποιος Υπουργός, να περάσει νομοσχέδιο με το οποίο θα καταργούνται οι αντιμισθίες στους αιρετούς, για να δούμε τότε, το πόσοι θα ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στον πάγο η Αναπτυξιακή Α.Ε. Νομού Ξάνθης και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον δικό τους Γολγοθά:


Πολλά ειπώθηκαν και ακούστηκαν για την Αναπτυξιακή και για το τι ακριβώς συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά παρά τις δεσμεύσεις ορισμένων αρμοδίων, η Εταιρία συνεχίζει να βρίσκεται στην κατάψυξη και οι εργαζόμενοι τραβούν τον δικό τους Γολγοθά, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό για το μέλλον τους. Δυστυχώς στην Ξάνθη και στην χώρα μας γενικότερα, η ανευθυνότητα και ο Ζαμανφουτισμός που διακρίνει τους Πολιτικούς δεν περιορίζεται σε καμιά περίπτωση και όπως είναι γνωστό, πάντα την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν στην θέση των εργαζομένων της Αναπτυξιακής βρισκόταν συγγενικά πρόσωπα των πολιτικών της περιοχής μας που κρέμεται από τα χέρια τους η λειτουργία αυτής τις επιχείρησης, τι θα είχε συμβεί και για πόσο θα παρέμεναν απλήρωτοι.

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι της Σταυρούπολης από τις Καλλικρατικοποιήσεις που μαραζώνουν την περιοχή:


Σβήνει το χαμόγελο από τα χείλη των κατοίκων της Σταυρούπολης, οι οποίοι παρακολουθούν άναυδοι τις εξελίξεις να μαραζώνουν την περιοχή τους. Η απογοήτευση είναι χαραγμένη στα πρόσωπα τους και ειλικρινά κανένας δεν φαίνεται πως μπορεί να τους βοηθήσει, αφού μετά από μια αρκετά μεγάλης χρονικής διάρκειας παραγκωνισμού της περιοχής από τα κέντρα των αποφάσεων, ήρθε η ώρα κάποιοι να ασχοληθούν με αυτήν, όχι όμως για την ανάπτυξη της, αλλά για να την αποτελειώσουν οριστικά. Τελευταίο περιστατικό, η αναστολή λειτουργίας ως κέντρου υποδοχής νεοσυλλέκτων, του Στρατοπέδου Αναλογίδη χωρίς όμως να αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο το ΥΕΘΑ πως αυτό σημαίνει και το οριστικό κλείσιμο του, στα πλαίσια εξοικονόμησης κρατικών δαπανών.

Προς ΔΕΥΑΞ και πρόεδρο αυτής Μ. Τσέπελη. Απαράδεκτη καθυστέρηση απαντήσεων σε ερωτήματα:


Ρώτησα και ξαναρωτώ σήμερα δημόσια τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ να μου πει, τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους οποίους καλούσαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, με τα έξοδα της ΔΕΥΑΞ, αλλά δυστυχώς διαπιστώνω μια απαράδεκτη καθυστέρηση στην απάντηση. Όταν βγαίνεις στα ραδιόφωνα αγαπητέ Μ. Τσέπελη και δίνεις απαντήσεις, είναι καλό αυτές να στοιχειοθετούνται από έγγραφα και όχι από απλά λόγια του αέρα. Τόνισες πως η ΔΕΥΑΞ πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό για κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από εργαζόμενους της, προκειμένου να υπάρχει μεταξύ τους επαφή για τις εργασίες της επιχείρησης, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έδωσες στην δημοσιότητα τους αριθμούς με τους οποίους επικοινωνούσαν τα κινητά τηλέφωνα που πληρώνουν οι Ξανθιώτες, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν αυτά δεν έχουν σχέση και με τις προσωπικές δουλειές των εργαζομένων. Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσεις το συγκεκριμένο θέμα, εγώ θα θεωρώ πως οι Ξανθιώτες πληρώνουν την νύφη χωρίς να έχουν καμιά υποχρέωση.