Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«Ασελγούν» στην «παρθένα» περιοχή της Σταυρούπολης…



Οργή και αγανάκτηση για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης. Ενώ, όλο και περισσότερο αποκτούν βάση οι φήμες, που θέλουν την δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Ξάνθη και δη την Σταυρούπολη


«Ασελγούν» στην «παρθένα»
περιοχή της Σταυρούπολης…




Η καμαριέρα του ΔΝΤ βρίσκεται στην ορεινή Ξάνθη, αφού οι οικονομικές περικοπές ωθούν τον πρώην Δήμο στον «τάφο»


Γιώργος Καρασακαλίδης, πρώην Δήμαρχος:
«Το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εξαφάνιση της Σταυρούπολης, της μόνης περιοχής που πλήρωσε τόσο ακριβά τις συνενώσεις των Δήμων»

Πολλές και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ξάνθης η είδηση, ότι, τελικά, το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης έχει κλείσει, όπως προκύπτει και από την σχετική απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στα πλαίσια εξοικονόμησης πόρων, έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας αρκετών στρατοπέδων της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτού της Σταυρούπολης, ανεξάρτητα, βέβαια, που η τοπική κοινωνία καταδικάζει απερίφραστα μια τέτοια εξέλιξη.
Αναφορικά με το θέμα τοποθετείται στην ΦτΞ ο τελευταίος Δήμαρχος Σταυρούπολης, κύριος Γιώργος Καρασακαλίδης, επισημαίνοντας, ότι πρόκειται για ένα τραγικό λάθος της Πολιτείας, το οποίο θα επιφέρει μακροπρόθεσμα σοβαρά, αρνητικά προβλήματα σε όλη την περιοχή.
Σύμφωνα με τον κύριο Γιώργο Καρασακαλίδη, ο πρώην Δήμος Σταυρουπόλεως πληρώνει περισσότερο από όλους τους άλλους Δήμους της χώρας τις αρνητικές συνέπειες του «Καλλικράτη», της διοικητικής μεταρρύθμισης με τις συνενώσεις των Δήμων.
Από την άλλη, ο τελευταίος επισημαίνει, ότι η Πολιτεία συνεχίζει να λέει ψέματα στον λαό, ότι δηλαδή τα πάντα γίνονται στο πλαίσιο εξοικονόμησης κονδυλίων, καθώς στην περίπτωση της Σταυρούπολης, δεν υπολογίστηκαν τα οφέλη από την ύπαρξη του συγκεκριμένου Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Το οποίο, μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Γ. Καρασακαλίδης, αποτελεί ένα κέντρο με άρτια κτηριακή εγκατάσταση, από τις καλύτερες της χώρας, ενώ η δουλειά που γινόταν σε αυτό για τους στρατεύσιμους είναι άξια επαίνων.
Παράλληλα, ο κύριος Γ. Καρασακαλίδης αναφέρει, πως η νέα διοικητική μεταρρύθμιση έφερε πολλά δεινά στην περιοχή της Σταυρούπολης, τα περισσότερα απ’ ότι σε κάθε άλλο Δήμο της χώρας, όπως τόνισε και πιο πάνω, επισημαίνοντας, δε, την κατάργηση του σιδηροδρόμου και τα προβλήματα που διαφαίνονται στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σταυρουπόλεως.
«Το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εξαφάνιση της Σταυρούπολης, της μόνης περιοχής που πλήρωσε τόσο ακριβά τις συνενώσεις των Δήμων» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Γ. Καρασακαλίδης.
Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Γ. Καρασακαλίδη, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι το κράτος επιχειρεί την δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στην Σταυρούπολή.
Τέλος, τονίζει, πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο ίδιος, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα εξαγγείλει το κλείσιμο ακόμη διακοσίων - τριακοσίων στρατοπέδων, γεγονός, που σύμφωνα με τον κύριο Γ. Καρασακαλίδη, αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.