Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, οι Πωλητές της λαϊκής αγοράς

Εδώ και έξι μήνες δεν μπορούν να θεωρήσουν τις άδειές τους, λόγω της αδυναμίας του κράτους να δημιουργήσει τον κατάλληλο μηχανισμό, μετά την κατάργηση του τμήματος εμπορίου




Χρήστος Χατζόπουλος, Πρόεδρος Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης:
«Αν μας ελέγξουν, όλοι είμαστε παράνομοι.
Όταν ήθελαν να μας βάλουν ταμειακές μηχανές, σε μια βδομάδα είχαν βρει τους κατάλληλους μηχανισμούς, σήμερα γιατί δεν πράττουν το αντίστοιχο, ώστε να μπορούμε να θεωρήσουμε τις άδειές μας; Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι τους, αλλά το μυαλό μου πάει στο πονηρό»
Εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία δηλώνουν οι Πωλητές της Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, καθώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει δημιουργηθεί μηχανισμός, βάσει του οποίου θα θεωρούν τις άδειές τους, ύστερα από την διάλυση του τμήματος εμπορίου, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ευρέως γνωστής και ως «Καλλικράτης».
«Εδώ και έξι μήνες περιμένουμε την σχετική εγκύκλιο, από τότε δηλαδή που διαλύθηκε το τμήμα εμπορίου και οι αρμόδιες επιτροπές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα είναι διαδικαστικό, χωρίς κανένα κόστος για το κράτος, ωστόσο δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα τόσον καιρό» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, κύριος Χρήστος Χατζόπουλος και συνεχίζει λέγοντας ότι «δέκα φορές κάναμε έγγραφη καταγγελία στην Περιφέρεια, αλλά και εκεί περιμένουν την απάντηση του Υπουργείου. Δεν υπάρχει κράτος για τις λαϊκές αγορές».
Παράλληλα, ο κύριος Χ. Χατζόπουλος αναφέρει, ότι αποτέλεσμα της ανωτέρω κατάστασης είναι όλοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών να μην έχουν θεωρημένες τις άδειές τους.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι παράνομοι, αφού οι άδειές μας είναι αθεώρητες εδώ και τόσους μήνες» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κύριος Χ. Χατζόπουλος.
Από την άλλη, ο τελευταίος υπογραμμίζει, ότι «όταν ήθελαν να μας βάλουν ταμειακές μηχανές, σε μια βδομάδα είχαν βρει τους κατάλληλους μηχανισμούς, σήμερα γιατί δεν πράττουν το αντίστοιχο, ώστε να μπορούμε να θεωρήσουμε τις άδειές μας; Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι τους, αλλά το μυαλό μου πάει στο πονηρό».
Σύμφωνα με τον κύριο Χ. Χατζόπουλο, εάν έρθει και στήσει τον πάγκο του στην λαϊκή αγορά κάποιος παράνομος πωλητής, κανείς δεν θα είναι σε θέση να τον διώξει, αφού τυπικά όλοι είναι παράνομοι, εξαιτίας της αδυναμίας της Πολιτείας να λύσει το πρόβλημα, όσον αφορά τις θεωρήσεις των αδειών στους επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς.
«Αν μας ελέγξουν, όλοι είμαστε παράνομοι» συμπληρώνει ο κύριος Χ. Χατζόπουλος.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, τονίζει ότι ο τζίρος των συναδέλφων του έπεσε 50% κάτω, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνεται, μόνον, η απόφαση αρκετών καταναλωτών να δημιουργήσουν δικούς τους μπαχτσέδες, αλλά και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.