Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Προς Γ. Παπασταματίου, Δήμο Ξάνθης και ΚΑΠΗ ενταύθα: Μετρήσατε η όχι τα δένδρα που φυτεύτηκαν στην Μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου;



Επειδή πολλά λόγια ακούσαμε και ίσως δεν είμαι ο μοναδικός που όταν ακούει λόγια αηδιάζει και έχει εμετικές διαθέσεις, ρωτώ ευθέως τον αγαπητό Γ. Παπασταματίου να μου πει, αν μέτρησε τα δένδρα που φυτευτήκαν και πόσα είναι, γιατί από την μια ακούμε πως φυτευτήκαν 4.000 δενδρύλλια και από την άλλη, όσοι έχουν μετρήσει τα δέντρα, τα βρίσκουν πολύ λιγότερα. Για να σταματήσω να έχω εμετική διάθεση με αυτά που ακούω, μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε για το θέμα κύριε Παπασταματίου ή αν δεν μπορείτε, πείτε μου που να απευθυνθώ, για να λυθούν οι απορίες.
Υ.Γ.: Πρόσεξε αγαπητέ Γιώργο τι θα μου πεις, γιατί σίγουρα δεν θέλω να βρεθώ και πάλι στην δυσάρεστη θέση να σε διαψεύσω.

Πραγματικά συγχαρητήρια στον Δήμο Ξάνθης, για την εξοικονόμηση 500.000 ευρώ περίπου, τα οποία θα δαπανηθούν για βελτίωση σχολικού κτιρίου, αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που χρειάζεται η πόλη:


Πραγματικά πρέπει να είμαστε υποστηρικτές τέτοιων ενεργειών, όπως της έγκρισης χρηματοδότησης για έργο το οποίο αφορά σχολικό κτίριο του Δήμου Ξάνθης, αλλά ειλικρινά θλίβομαι βλέποντας στις γύρω Περιφερειακές ενότητες να πέφτει πακτωλός χρημάτων, τα οποία απέχουν σε πολλαπλάσια μηδενικά από ότι αυτά που πέφτουν στην Ξάνθη. Πρόκειται για το έργο με το οποίο είχα έντονη αντιπαράθεση με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Μούρκα, αφού μετά από αποκάλυψη της εφημερίδας μου, για την απένταρη του έργου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω ολιγωρίας των αρμοδίων υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων του Δήμου Ξάνθης, πράγμα που αποδείχτηκε και με στοιχεία, αλλά ετέθη και από την αντιπολίτευση του Δήμου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα και αφού το κλίμα έγινε έφορο, οι αρμόδιες υπηρεσίες με τον πολιτικό τους προϊστάμενο και Αντιδήμαρχο Ξάνθης, κατάφεραν να εντάξουν το έργο και αυτό με την σειρά του να εγκριθεί από τον Υπερ-περιφερειάρχη κύριο Σώκο, άσχετα αν μας λυπεί το γεγονός πως η Ξάνθη συνεχίζει να αποτελεί ουραγό στην αξιοποίηση προγραμμάτων και έργων. Η πόλη μας χρειάζεται και χρήματα και σχεδιασμό ανάπτυξης που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είδαμε να υπάρχει, και πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Ξάνθης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν διαμαρτύρεται στην Κυβέρνηση για την κατάντια στην οποία οδηγούν την περιοχή μας. Η έλλειψη έργων υποδομής έχει φτάσει πλέον σε βαθμό κακουργήματος και το χειρότερο όλων είναι πως, οι επιπτώσεις δεν θα βαρύνουν τους σημερινούς άρχοντες, αλλά όλα τα νέα παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουν να χτίσουν την οικογένειά τους εδώ.

Επιδότηση εργασίας 12%... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Φράγκο δεν θα πάρουν οι επιχειρήσεις, αφού δεν υπάρχει τίποτα μέσα στα ταμεία:


Μπορεί οι εκπρόσωποι του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου της Θράκης να συναντήθηκαν με τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της επιδότησης εργασίας 12%, που έχουν να λαμβάνουν πάρα πολλές επιχειρήσεις και το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών να φαίνεται θετικό μόνο στα λόγια, αλλά όπως είναι γνωστό, στην χώρα του «ΘΑ» τα πάντα μένουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τίποτε δεν τίθεται σε εφαρμογή. Έτσι θα γίνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αναφέρουν δικές μου πληροφορίες, αφού οι εντολές προς τον ΟΑΕΔ αναφέρουν πως δεν θα δοθεί φράγκο και σε κανέναν. Αυτή η θλιβερή εξέλιξη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν από την μια η Κυβέρνηση να επιβάλλει επιπλέον φόρους ώστε να μαζέψει αυτά που έχει στην αρρωστημένη σφαίρα της φαντασίας της και από την άλλη να δίνει χρήματα. «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» είναι το σύνθημα που επικρατεί πλέον στις ημέρες μας και το μόνο σίγουρο είναι πως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μια στα ταμεία του κράτους.

Αν δεν πάρουμε την 5η δόση, θα περάσουμε σε στάση πληρωμών. Τάδε έφη Γ. Παπακωνσταντίνου. Θαρρείς και τώρα πληρωνόμαστε κύριε Υπουργέ:



Ειλικρινά απορώ κάποιες φορές, όταν ακούω τα Κυβερνητικά στελέχη να κάνουν δηλώσεις οι οποίες μπορεί φαινομενικά να αφορούν την Ελλάδα, αλλά στην πράξη απέχουν έτη φωτός από την αλήθεια. Σε στάση πληρωμών θα προβεί το κράτος, αν δεν πάρει την 5η δόση από το ΔΝΤ, μας είπε ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ στην πραγματικότητα η χώρα μας έχει περιέλθει στον αστερισμό της στάσης πληρωμών εδώ και αρκετούς Μήνες. Είναι τυχαίο κύριε Παπακωνσταντίνου το γεγονός, ότι ούτε αδέσποτα σκυλιά δεν κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους; Τόσες επιχειρήσεις που έκλεισαν και άλλες τόσες που είναι εγκεφαλικά νεκρές δεν σας φθάνουν για να αντιληφθείτε πως η στάση πληρωμών αποτελεί καθημερινότητα στην Ελλάδα; Γνωρίζετε κύριε Παπακωνσταντίνου, πόσες επιχειρήσεις έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και σε τι ποσό ανέρχονται αυτές οι οφειλές; Βλέπεις στην Ελλάδα της Δημοκρατίας (;) τα πάντα λειτουργούν σε βαθμό ολιγαρχίας και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάτε την χώρα εσείς οι 300, όσο και από το γεγονός πως αν κάποιος χρωστά στο Δημόσιο είναι καταδικασμένος, ενώ σε κάθε αντίθετη περίπτωση, συνεχίζει να παραμένει καταδικασμένος. Χρωστάμε στο κράτος, κινδυνεύουμε με τιμωρία που επιβάλλει ακόμα και φυλάκιση, ενώ αν μας χρωστά το κρότος, είναι σίγουρο πως δεν γλιτώνουμε την χρεοκοπία και το κλείσιμο της επιχείρησής μας. Τα δικά σας, δικά σας λοιπόν κύριοι Κυβερνώντες και τα δικά μας πάλι δικά σας.