Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο Π. Ψωμιάδης... Στο δρόμο που χάραξε η Ντόρα

Ο Π. Ψωμιάδης
Στο δρόμο που χάραξε η Ντόρα




Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η εσωστρέφεια αποτελεί παρελθόν για την Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, με αυτά θα ασχοληθούμε και όχι με το ποιος θέλει να δημιουργήσει νέο κόμμα»


Οι αποστασίες στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό, αφού μετά την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, που δημιούργησε το δικό της ανεξάρτητο κόμμα, μαθαίνουμε πως και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σκέφτεται να πράξει κάτι αντίστοιχο. Αιχμή του δόρατος για μια τέτοια απόφαση στάθηκε η πρόταση του κυρίου Π. Ψωμιάδη να προτείνει ως διάδοχό του τον αδελφό του, Διονύση. Ο Πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης δεν φαίνεται να συμμερίστηκε τις απόψεις του Π. Ψωμιάδη, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο σχετικό μήνυμα που του απέστειλε. Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών οδήγησε στην απόφαση του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης, να εκδηλώσει την πρόθεσή του για δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα. Σίγουρα, η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μια άσχημη τροπή για τη Νέα Δημοκρατία, που πασχίζει απεγνωσμένα να κρατηθεί ενωμένη, ύστερα από την πανωλεθρία που την βρήκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Αναφορικά με το θέμα ζητήσαμε την θέση της Προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρίας Σούλας Ιακωβίδου. Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε η τελευταία στην εφημερίδα μας, «η Νέα Δημοκρατία παραμένει ενωμένη, όπως οφείλει στους Έλληνες και την Ελλάδα, η οποία βάλλεται από παντού, κυρίως από την παρούσα κυβέρνηση» και συνέχισε λέγοντας ότι «η εσωστρέφεια αποτελεί παρελθόν για την Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, με αυτά θα ασχοληθούμε και όχι με το ποιος θέλει να δημιουργήσει νέο κόμμα».