Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##







Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Είπαμε δε φταίει ο Τσέπελης για το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, ώστε να κάνει αυξήσεις στον μισθό του ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, αλλά μην μας προκαλεί:


Καλά αγαπητέ Δήμαρχε Ξάνθης, δεν μπορείς να μάθεις στους συνεργάτες σου πως πολλές φορές είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς; Είναι δυνατόν αυτός ο απαράδεκτος πλέον κατ εμέ συνεργάτης σου, που ακούει στο όνομα Μ. Τσέπελης, να θέλει να βγει και από πάνω; Είναι δυνατόν να συγκρίνει τα χρήματα που εισπράττει ο ίδιος, με αυτά που εισπράττει ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης από την ΣΕΚΑΠ, την στιγμή που τα χρήματα της αντιμισθίας του προέδρου της ΔΕΥΑΞ αποτελούν απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, η οποία πέρασε με πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο μισθός του Χ. Πούλιου στην ΣΕΚΑΠ ορίζεται από το Δ.Σ. της εταιρίας, στο οποίο ο ίδιος δεν μετέχει; Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε κύριοι τελικά; Τον μισθό του κυρίου Τσέπελη κύριε Δήμαρχε, τον πληρώνουμε όλοι οι Ξανθιώτες, ενώ στην ΣΕΚΑΠ οι μισθοί προέρχονται από τις πωλήσεις της εταιρίας και αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως όντως ο κύριος Τσέπελης και ο συντάξας την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΞ, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και πραγματικά θέλω να γνωρίζω αν η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του κυρίου Τσέπελη συνετάχθη από τον ίδιο ή από υψηλόμισθο συνεργάτη της ΔΕΥΑΞ;

Προς Χ. Πούλιο ενταύθα: Είναι δυνατόν να εκκρεμούν τόσο σοβαρές υποθέσεις στην ΔΕΥΑΞ και εσείς να ασχολείστε με τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος στον Πρόεδρό της;

Φίλος ο Χ. Πούλιος, φίλτατη όμως και η αλήθεια και οφείλω να παραθέσω κάποια πράγματα, γιατί πιστεύω πως οι «Πολίτες για την Αλλαγή» μάλλον ασχολούνται με ανούσια πράγματα στον Δήμο Ξάνθης. Είναι δυνατόν κύριοι, δημόσια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ να δήλωσε πως τα κινητά τηλέφωνα που πληρώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση, χρησιμοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους και εσείς να μην έχετε ζητήσει μέχρι σήμερα αναλυτικούς λογαριασμούς, προκειμένου να το πιστοποιήσετε; Είναι δυνατόν να αφήνετε τόσο σοβαρά ζητήματα κύριοι και να ασχολείστε με τρίχες; Γιατί τρίχες θεωρώ πως είναι, το θέμα των αντιμισθιών του προεδρείου της ΔΕΥΑΞ, την στιγμή που ο νόμος της δικής σας Κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ) δίνει το δικαίωμα αυτό; Είναι δυνατόν να μην ασχολείστε με τα εμφιαλωμένα νερά που προμηθεύεται η ΔΕΥΑΞ για το προσωπικό της, την στιγμή που πουλά σε όλους εμάς το νερό για χρυσάφι;

Με Τούρκικες Νταλίκες αδειάζουν την ΣΕΒΑΘ, κάτω από την μύτη όλων μας:

Τελικά επιβεβαιώνεται περίτρανα, πως οι Ξανθιώτες είμαστε για τα ανάθεμα. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, μα όταν το πάρουμε χαμπάρι είναι πολύ αργά πια για δάκρυα. Εχθές επικοινώνησαν μαζί μας συντοπίτες και αναγνώστες της Εφημερίδας μας, επισημαίνοντάς μας πως στον χώρο του εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ, υπάρχουν Νταλίκες εκ Τουρκίας, στις οποίες φορτώνονται μηχανήματα και εξοπλισμός του εργοστασίου. Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση βέβαια, είναι πως, όλα αυτά γίνονται κάτω από την μύτη όλων μας και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση. Δεν είδαμε να δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο κάποιες ανακοινώσεις που θα ενημέρωναν τους ενδιαφερομένους για πλειστηριασμό ή πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΣΕΒΑΘ και αυτό είναι που μας αναγκάζει να σκεπτόμαστε πως για ακόμα μια φορά κάποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη όλων μας.

Φανταστικά τα μοντέλα της NISSAN στην υπαίθρια έκθεση της Πλατείας Ελευθερίας:


Όλοι οι Ξανθιώτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, τόσο για τις προσφορές όσο και για τα μοντέλα της NISSAN, από τα πλήρως καταρτισμένα στελέχη της Ι. Γκουμανίδης. Από την πρώτη ημέρα της έκθεσης, πλήθος κόσμου ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε στο υπαίθριο εκθεσιακό κέντρο, που στήθηκε από την NISSAN Γκουμανίδης στην Πλατεία Ελευθερίας. Αυτοκίνητα πόλης, αυτοκίνητα που συνδυάζουν την άνεση με την περιπέτεια, καθώς και τα γνωστά επαγγελματικά οχήματα της εταιρίας, ήταν τα προϊόντα με τα οποία ήρθαν σε στενή επαφή οι επισκέπτες, που είχαν την δυνατότητα να μυηθούν έστω και για λίγο, στον κόσμο της κατασκευαστικής ποιότητας των αυτοκινήτων. Μιλώντας με την υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρίας Δέσποινα Γκουμανίδου, αποκομίσαμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τόσο για τα μοντέλα της NISSAN όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αυτοκινήτου, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δέχεται συνεχώς πόλεμο από τις αποφάσεις των Κυβερνώντων, οι οποίοι επιβαρύνουν οικονομικά όλους αυτούς που είχαν στα σχέδιά τους να αγοράσουν ένα καινούριο αυτοκίνητο.

Παραλίγο φονικό το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Μπρωκούμη, φωτιά σε καφενείο του Δροσερού όπου κάποιοι εμπόδιζαν την πυροσβεστική να παρέμβει:

Άγριο επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Μπρωκούμη, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια γυναίκα κινεζικής καταγωγής, όρμησε με τσεκούρι να χτυπήσει την φίλη του άντρα της, με αποτέλεσμα το τσεκούρι να σπάσει την βιτρίνα καταστήματος και να τραυματισθεί η μια εκ των δυο γυναικών. Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως συμβάν ζηλοτυπίας, αλλά για ακόμα μια φορά μας αναγκάζει να σκεφθούμε πως η εγκληματικότητα είναι εδώ και δεν έχει σταματήσει στην Ξάνθη.
Ακόμα ένα περιστατικό, το οποίο μας ανέφεραν αναγνώστες μας, έχει να κάνει με φωτιά η οποία ξέσπασε σε καφενείο του Δροσερού από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Το θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά κρύβει όντως μια πτυχή, η οποία μας προβληματίζει έντονα, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξαν κάποιοι κάτοικοι, οι οποίοι εμπόδιζαν την πυροσβεστική να παρέμβει και να σβήσει την φωτιά, με την ομάδα ΔΙΑΣ τελικά να δίνει λύση στο πρόβλημα με άμεση παρέμβασή της.

Φάουλ του συνδικαλιστή και προέδρου του ενός Σωματείου εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Κ. Γαβριηλίδη ο ισχυρισμός περί απουσίας των Γαλάζιων Ενώσεων:


Δυστυχώς έπεσε σε ατόπημα ο φίλος Κ. Γαβριηλίδης, αφού σε δηλώσεις του για την απουσία Ενώσεων από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, έριξε το βάρος σε γαλάζιες Ενώσεις, την στιγμή που η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη και σίγουρα δεν συμφέρει την Κυβερνώσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ, της οποία αποτελεί και ενεργό στέλεχος. Όπως αποδεικνύεται, οι περισσότερες από τις Ενώσεις που έλειψαν ήταν πράσινης απόχρωσης και θα πρέπει ο αγαπητός κατά τα άλλα Κώστας Γαβριηλίδης, να ζητήσει για ακόμα μια φορά τις ευθύνες από τους συντρόφους του.