Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνεχίζει να αποτελεί εφιάλτη το παραεμπόριο

Νέα ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου αναμένεται να πάρει σύντομα τον δρόμο της βουλής


Συνεχίζει να αποτελεί
εφιάλτη το παραεμπόριο


- Εφεξής, τα παράνομα εμπορεύματα της υπαίθριας αγοράς είτε θα πετάγονται στον κάδο με τα σκουπίδια, είτε θα ψεκάζονται με ειδικό ανεξίτηλο σπρέι
- Πως σχολιάζουν την ανωτέρω πρωτοβουλία της κυβέρνησης φορείς της τοπικής μας αγοράς


Με νέα νομοθετική ρύθμιση, που αναμένεται να πάρει τον δρόμο της βουλής το επόμενο χρονικό διάστημα, έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, στα πλαίσια καταπολέμησης της μάστιγας του παραεμπορίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες διατάξεις, προβλέπεται άμεση καταστροφή των εμπορευμάτων που πωλούνται παράνομα από τα αρμόδια για το θέμα κλιμάκια. Η καταστροφή θα γίνεται με δύο τρόπους, είτε με ρίψη των εμπορευμάτων στους κάδους απορριμμάτων, είτε με τον ψεκασμό τους με ειδικό ανεξίτηλο σπρέι.
Θετικά βλέπουν την ανωτέρω πρωτοβουλία της κυβέρνησης οι περισσότεροι φορείς της τοπικής μας αγοράς, αφού, πλέον, το παραεμπόριο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους χειρότερους εφιάλτες τους.
Ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, τονίζει ότι το κράτος πράττει σωστά αποφασίζοντας να καταστρέφει τα παράνομα εμπορεύματα, επισημαίνοντας, ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στον αγώνα για την καταπολέμησης του παραεμπορίου.
Ο τελευταίος αναφέρει, δε, ότι σκοπός είναι να μην σταματήσει η προσπάθεια, αλλά να συνεχιστεί μέχρι το τέλος.
Την ίδια άποψη επί του θέματος εκφράζει και ο Αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσάβας, ο οποίος αναφέρει, ότι είναι φοβερά εκνευριστικό να βλέπεις τους παράνομους πωλητές να σου παίρνουν τους πελάτες, χωρίς να κόβουν αποδείξεις και να επωμίζονται τα οικονομικά βάρη που σηκώνει ένας νόμιμος καταστηματάρχης.
Ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Γιάννης Αλεξιάδης, τονίζει, ότι το βασικότερο, για να πετύχει η πρωτοβουλία για την εξάλειψη του παραεμπορίου, είναι να ενεργοποιηθούν τα κλιμάκια που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο του παραεμπορίου, καθώς η γραφειοκρατία αποτελούσε από ανέκαθεν αγκάθι στην εξάλειψη του φαινομένου.
Ο Γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Γιάννης Αλεξόπουλος, από την άλλη, εκφράζει διαφορετική άποψη όσον αφορά την καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων, τονίζοντας, ότι αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με άλλον τρόπο. Για παράδειγμα να μοιραστούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Ενώ, έκανε σαφές, ότι εάν η Πολιτεία δεν αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα, αυτό θα συνεχίσει να υποβόσκει.