Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Σωτήρες της Ξάνθης... Σταυρώστε τον Αντιδήμαρχο Νίκο Φωτιάδη, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα φανταστικά επεισόδια της Κεντρικής Πλατείας:


Άρον άρον Σταύρωσον αυτόν, φώναζαν ορισμένοι εδώ και τρεις ημέρες, δείχνοντας ξεκάθαρα τον Νίκο Φωτιάδη, Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, και σύμφωνα με τα λεγόμενα τους αποκλειστικό υπεύθυνο των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης. Όλοι οι πολύξεροι, χωρίς να είναι μπροστά και χωρίς να γνωρίζουν το τι ακριβώς ειπώθηκε, έβγαλαν τα συμπεράσματα τους και ως ακριβοδίκαιοι δικαστές της Ξάνθης, εξέδωσαν την απόφαση πως πρέπει να σταυρώσουμε αυτόν, ο οποίος είχε την παλικαριά και το σθένος, να αντισταθεί στην προκλητικότατη κατάληψη των Τούρκων, οι οποίοι ήρθαν όλως τυχαίως στην Ξάνθη, για να αφήσουν τα χρήματα τους. Ναι φίλοι μου, άφησαν τόσα χρήματα στην αγορά της Ξάνθης, που όλοι οι επαγγελματίες έκλεισαν τα καταστήματα τους και πήγαν για μόνιμες διακοπές στον Άγιο Μαυρίκιο. Με απλά λόγια, δεν τους ένοιαξε τους κυρίους αυτούς, το ομαδικό σουνέτι στο Δροσερό, δεν νοιάστηκαν για την επίσκεψη της κυρίας Ερντογάν στην Θράκη για το σουνέτι των εγγονών του Σαδίκ, δεν τους πείραξε που κάποιοι στην ορεινή περιοχή, έγραψαν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια και κατασκεύασαν ένα τέμενος γεμάτο αυθαιρεσίες και αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο, άρχισαν να δημιουργούν και πάλι προβλήματα, ο Φωτιάδης τους πείραξε, που ζήτησε έστω και με τον γνωστό, άκομψο για τις κυρίες του Κολωνακίου τρόπο του, να φύγουν τα αυτοκίνητα από το σημείο. Για το ίδιο θέμα πάντως εχθές, έλαβα μια επιστολή τρισέλιδη του Αντιδημάρχου κυρίου Φωτιάδη, η οποία όμως αναφέρεται προς εκδότη άλλης εφημερίδας και για τον λόγο αυτό δεν την δημοσιοποιώ.

Διαμαρτυρήθηκαν λέει, τα καφέ που έχουν τραπεζοκαθίσματα στην Πλατεία Ελευθερίας για την έκθεση αυτοκινήτων της NISSAN, αλλά εμείς άλλα μαθαίνουμε:




Υπέρ ευχαριστημένος έμεινε από την πραγματοποίηση της υπαίθριας έκθεσης της NISSAN στην πλατεία Ελευθερίας ο ένας εκ των δυο επαγγελματιών που έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα και ειλικρινά ο άνθρωπος μίλησε με τα καλύτερα λόγια, αφού οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, έκαναν κατανάλωση. Αυτό και μόνο, δείχνει το πόσο άκομψο τρόπο βρίσκουν ορισμένοι, για να πλήξουν ορισμένους επαγγελματίες της Ξάνθης. Επειδή όμως δεν έλαβα καμία απάντηση από τους εμπλεκόμενους στο θέμα, οφείλω να ρωτήσω και πάλι τον αγαπητό κατά τα άλλα, όπως και λαλίστατο πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης, ο οποίος θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες και όχι να τους κατηγορεί, να μου πει, πότε ως ομοσπονδία, ζήτησαν επίσημα από τον Δήμο Ξάνθης, την διάθεση κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται από εμπόρους της Ξάνθης, που θα θέλουν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε έκθεση για παρουσίαση των προϊόντων τους; Όπως επίσης θα ήθελα να μου απαντήσει ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας και των προστίμων, Νίκος Φωτιάδης, πότε επέβαλε πρόστιμο σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τον πεζόδρομο της Δαγκλή και τα πεζοδρόμια της Θερμοπυλών, για να βγάζουν έξω την πραμάτεια τους, μετατρέποντάς τα όλα σε ένα απέραντο Γιουσουρούμ;

Καμία σχέση με το Λιμεναρχείο Λάγος δεν έχουν οι λιμενικοί που συνελήφθησαν για ναρκωτικά. Μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ξάνθης:




Πραγματικά είναι συγκλονιστική η είδηση του Αστυνομικού Δελτίου που αναφέρει πως συνελήφθησαν δυο Λιμενικοί της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος και ένας αξιωματικός του Στρατού, για κατοχή και πώληση Νεκρωτικών. Με απλά λόγια, οι άνθρωποι που πληρώνονταν από το Ελληνικό Κράτος και κατ’ επέκταση από όλους εμάς που αγκομαχούμε οικονομικά εδώ και καιρό, για να πατάξουν την διακίνηση ναρκωτικών, ήταν αυτοί που εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, πουλούσαν τον θάνατο για να τα κονομήσουν. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η τιμωρία αυτών των ανθρώπων, αλλά θα ζητήσω από την Ελληνική δικαιοσύνη, στις αποφάσεις της να συμπεριλάβει και την επιστροφή όλων των μισθών που έχουν εισπράξει αυτοί οι κύριοι, γιατί όχι μόνο δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους, αλλά προστάτευαν και αυτό για το οποίο πληρώνονταν για να το πατάξουν. Για αυτήν την επιτυχία, αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ξάνθης, που πραγματικά κατάφεραν να δώσουν ένα γερό χαστούκι στο κύκλωμα που εμπορευόταν τον θάνατο.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Σμύρνη, με το κρουαζιερόπλοιο Ocean Majesty 388 Τούρκοι τουρίστες. Οι Τουρίστες επιλέγουν άλλες περιοχές και όχι την Ξάνθη:



Με τους χάρτες του ευρύτερου κέντρου της Θεσσαλονίκης ανά χείρας, οι 388 Τούρκοι τουρίστες, που έφθασαν νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τη Σμύρνη, με το κρουαζιερόπλοιο Ocean Majesty, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, ψάχνοντας είτε το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία, είτε τα αξιοθέατα της Άνω Πόλης, στα Κάστρα. Πάντως, με τον καιρό να είναι σύμμαχός τους, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που θεάθηκαν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στην πλατεία Αριστοτέλους. Άλλωστε, το «Ocean Majesty», θα αποπλεύσει από τη Θεσσαλονίκη στις δύο μετά το μεσημέρι, με προορισμό τον Πειραιά. Στη συνέχεια δε θα κάνει το γύρο των νησιών του Αιγαίου. Μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, που είναι χωρητικότητας 1.000 ατόμων, θα καταπλεύσει άλλες έξι φορές στο Θερμαϊκό, έχοντας πάντα ως αφετηρία το λιμάνι της Σμύρνης. Μάλιστα, η επόμενη άφιξή του στη Θεσσαλονίκη αναμένεται στις 7 Ιουλίου.
Αυτήν την είδηση την αλίευσα εχθές από το διαδίκτυο και την αναδημοσιεύω σήμερα, θέλοντας έτσι να θίξω τόσο την συμπεριφορά αυτών που καταδίκασαν τον Νίκο Φωτιάδη επειδή εδίωξε του Τούρκους από την Κεντρική Πλατεία, όσο την ανυπαρξία των πολιτικών της περιοχής μας, οι οποίοι μόνο στα λόγια ανέπτυξαν το Λιμάνι του Πόρτο Λάγος.

Μέσα στην μελαγχολία των αποφάσεων της Κυβέρνησης, ένας καλός φίλος αποφάσισε να παντρευτεί την αγαπημένη του το απόγευμα της Κυριακής, αποδεικνύοντας πως ο έρωτας δεν σταματά σε εμπόδια:


Μπορεί η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έπειτα από τις προσταγές του ΔΝΤ και την εκτέλεση αυτών από την Κυβέρνηση, να βάζουν φραγμούς στα όνειρα των νέων, αλλά όπως απέδειξε περίτρανα ο Γιώργος Κρόγιας, στον έρωτα δεν υπάρχουν εμπόδια. Με μάρτυρες τον Θεό και πολλούς καλούς φίλους, ο αγαπητός Γιώργος Κρόγιας παντρεύτηκε την αγαπημένη του Βασιλική, το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου. Μέσα από την καρδιά μου, σας εύχομαι να στεριώσετε σαν τα ψηλά βουνά και καμία δυσκολία να μη σταθεί εμπόδιο στην υπόλοιπη ζωή σας.