Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ευχάριστα νέα για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Θράκης

- Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να εκταμιευτούν τριάντα δύο με τριάντα τρία εκατομμύρια ευρώ, ως μέρος των οφειλομένων του κράτους προς τους δικαιούχους της επιδότησης 12%. Ωφελούμενες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις.
- Δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Ξάνθης, κυρίου Β. Σκαρλάτου στην ΦτΞ


Σημαντική είδηση για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Θράκης φέρνουν οι Πρόεδροι των ΣΕΒ Θράκης από την Αθήνα, όπου είχαν συζήτηση-συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κύριο Παναγιώτη Ρήγα, σχετικά με τις επιχορηγήσεις 12%, που έχουν να παίρνουν οι επιχειρηματίες της Θράκης εδώ και πέντε εξάμηνα.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Ξάνθης, κύριος Βασίλης Σκαρλάτος, η δέσμευση που έλαβε από επίσημα χείλη κορυφαίων παραγόντων του Υπουργείου αναφέρει, ότι θα εκταμιευτεί ένα ποσόν των τριάντα δύο με τριάντα τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δοθεί, ως μέρος των χρωστούμενων, στους δικαιούχους του 12%, μέσα στον μήνα Μάιο.
Παράλληλα, ο αρμόδιος Υφυπουργός τόνισε, πως σε πρώτη φάση θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα στις επιχειρήσεις, ώστε να λάβουν την δόση οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, μόνο για τις οποίες άλλωστε προβλέπεται από την νομοθεσία η σχετική επιδότηση.
Όπως ξεκαθαρίζει ο κύριος Β. Σκαρλάτος οι μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι οι πιο παραγωγικές, επομένως είναι πολύ σημαντική η οικονομική τους ενίσχυση, ειδικά δε μέσα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως είναι αρκετά τα τριάντα δύο με τριάντα τρία εκατομμύρια που έχει αποφασίσει να διαθέσει το κράτος στα πλαίσια των οφειλομένων τους προς τους δικαιούχους του 12%, προκειμένου να αναστηθούν οι επιχειρήσεις της Θράκης, που ως γνωστών δεινοπαθούν από την καλπάζουσα οικονομική κρίση, ο κύριος Β. Σκαρλάτος τονίζει ότι οποιοδήποτε κονδύλι, μικρό ή μεγάλο, αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για το «επιχειρείν». Τονίζει, δε, ότι περιμένει οι δεσμεύσεις του κράτους να γίνουν πράξη.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση Προέδρων των ΣΕΒ Θράκης με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης συμμετείχε και ο Ξανθιώτης Αναπληρωτής Υπουργός, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης.