Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Άδικο να ρίχνουμε το φταίξιμο, σε όσους υπερασπίστηκαν την μνήμη των ποντίων:



Άδικο και απαράδεκτο να καταδικάζουμε τους ανθρώπους που αντέδρασαν στην προκλητική συμπεριφορά, μελών αυτοκινητιστικής λέσχης της Κωνσταντινούπολης. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι ανεγκέφαλοι, να δίνουν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων άδεια, σε Τούρκους να έρχονται μέσα στο κέντρο της Ξάνθης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της γειτονικής Τουρκίας για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Αφού ήθελαν οι Τούρκοι να τιμήσουν τον μεγάλο για αυτούς ήρωα του έθνους τους, ας αρκούνταν μόνο στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο σπίτι όπου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και να μην επισκέπτονταν την Ξάνθη. Δεν γίνεται αυτοί να γιορτάζουν τον άνθρωπο που σκότωσε χιλιάδες ποντίους και σε απόσταση λιγότερη των 100 μέτρων, οι απόγονοι των Ποντίων να τελούν επιμνημόσυνη δέηση τιμώντας την ημέρα μνήμης. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε υπέρ της ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλλά ποτέ δεν θα εκχωρήσουμε το δικαίωμα σε κανέναν, να μας προκαλεί με τις συμπεριφορές του μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Αυτοί που ζητούν το κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου, να πληρώσουν πρώτα το ρεύμα των σταθμών τους, που πλήρωνε επί σειρά ετών ο Δήμος Ξάνθης στο πάρκο κεραιών:

Είπαμε πως είναι όντως παράλογο ο Δήμος Ξάνθης να πληρώνει το Δημοτικό Ραδιόφωνο και αυτό να αποτελεί ανταγωνιστή για τα υπόλοιπα Ραδιόφωνα της Ξάνθης, αλλά ακόμα πιο παράλογο είναι να ζητούν το κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου, άνθρωποι οι οποίοι ευεργετήθηκαν πριν χρόνια, επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη και αναφέρομαι για την εποχή όπου τα ρεύματα κάποιων σταθμών τα πλήρωνε ο Δήμος Ξάνθης στο πάρκο κεραιών. Δεν είχα και δεν πρόκειται να έχω ποτέ κάτι να χωρίσω με τους επαγγελματίες των ραδιοφωνικών σταθμών και θεωρώ πως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, αλλά θεωρώ πως είναι άδικο επιλεκτικά να ξεχνούν πως και οι ίδιοι κάποτε, λειτουργούσαν με τον παρόμοιο τρόπο, άσχετα αν τα κόστη εκείνης της εποχής, ήταν κατά πολύ υποδεέστερα αυτών του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Οφείλει λοιπόν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, να ζητήσει από τους ακριβοπληρωμένους υπαλλήλους του Δημοτικού Ραδιοφώνου, να λειτουργήσουν με τρόπο ο οποίος θα εξασφαλίζει στην επιχείρηση τα λειτουργικά της έξοδα, διαφορετικά τζάμπα τους πληρώνει.

Λογικό να ενοχλούνται κάποιοι συνάδελφοι με τους επαγγελματίες που επιλέγουν να διαφημιστούν μέσα από την εφημερίδα μας, αλλά να ενοχλούνται και αυτοί που με τις συμπεριφορές τους οδήγησαν την Ξάνθη σε μαύρα χάλια, πάει πολύ:
Είπαμε να δείξουμε ανοχή σε συναδέλφους οι οποίοι θεωρούν πως με το να δημιουργούν θέμα από πουθενά, ίσως και τσιμπήσουν κάποια διαφήμιση, αλλά με τους ανθρώπους που κατάντησαν την Ξάνθη σε αυτά τα χάλια, ανοχή δεν πρόκειται να δείξω ποτέ. Ποιος βγήκε λοιπόν να μιλήσει για την έκθεση της NISSAN στην πλατεία Ελευθερίας λέτε; Μα ο γνωστός Σωτήρης Τσιακίρογλου, πρόεδρος της ΟΒΕΕΞ που με την θέση που κατέχει, θα έπρεπε να υπερασπίζει τους επαγγελματίες και όχι να κατακρίνει τις προσπάθειες που καταβάλλουν εν μέσω κρίσης, προκειμένου να ανεβάσουν λίγο τον τζίρο τους. Με απλά λόγια, ο κύριος αυτός, ο πολέμιος των πολυκαταστημάτων που πρώτος ο ίδιος τρέχει για να αγοράσει προϊόντα από αυτά (τον είδα στο MAKRO), ενοχλήθηκε σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επειδή ένας επαγγελματίας της Ξάνθης ζήτησε την άδεια από τον Δήμο, να πραγματοποιήσει μια υπαίθρια έκθεση των αυτοκινήτων του, (θαρρείς και είναι ο μοναδικός ή έγινε για πρώτη φορά) και δεν ενοχλείται που οι πεζόδρομοι έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες εκθέσεις τραπεζοκαθισμάτων, όπως επίσης δεν έχει ενοχληθεί ποτέ του, που στον πεζόδρομο της Δαγκλή, υπάρχουν καταστηματάρχες που βγάζουν έξω την πραμάτεια τους, χωρίς καμία άδεια, όπως επίσης και για την κατάληψη που κάνουν στα πεζοδρόμια της Θερμοπυλών, άλλοι επαγγελματίες. Για το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ν. Φωτιάδης, ο οποίος βέβαια δεν ασχολήθηκε ποτέ στο παρελθόν με κάτι παρόμοιο και επειδή για στο θέμα βλέπω να αναμειγνύονται και οι ιδιοκτήτες των καφέ που έχουν τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ελευθερίας, να τους θυμίσω το τι έκαναν αυτοί με την κατάληψη του χώρου, η οποία εμπόδιζε τους πεζούς να κινηθούν.

Ποιες ενέργειες έκανες αγαπητέ πρόεδρε της ΟΕΒΕ Ξάνθης, για να δημιουργηθεί σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης ένας υπαίθριος χώρος, που θα χρησιμοποιείται από επαγγελματίες;


Επειδή λοιπόν η αδικία είναι ένα από τα πράγματα που σιχαίνομαι στην ζωή μου, οφείλω σήμερα να ρωτήσω ευθέως τον φίλτατο κατά τα άλλα και αγαπητό Σωτήρη Τσιακίρογλου να μου πει, ποιες ενέργειες έχει κάνει ο ίδιος ως Πρόεδρος, ώστε να δημιουργηθεί ένας υπαίθριος χώρος στο κέντρο της Ξάνθης, προκειμένου οι επαγγελματίες κατά καιρούς να πραγματοποιούν εκθέσεις προβολής των προϊόντων που πουλάνε; Ένα ακόμα ερώτημα είναι το πότε διαμαρτυρήθηκε ο κύριος Τσιακίρογλου για τις καταλήψεις των πεζόδρομων από τραπεζοκαθίσματα, για τις καταλήψεις των πεζοδρομίων στην Θερμοπυλών και στην Δαγκλή από επαγγελματίες της Ξάνθης; Με δυο μέτρα και δυο σταθμά βλέπεις αγαπητέ Σωτήρη τους επαγγελματίες της περιοχής μας; Έχουν δηλαδή δικαίωμα να βγάζουν την πραμάτεια τους κάθε μέρα στα πεζοδρόμια, οι επαγγελματίες του κέντρου και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα;

Διαμαρτυρήθηκαν επειδή τα αυτοκίνητα της υπαίθριας έκθεσης στην πλατεία Ελευθερίας, πατούσαν το αποτυχημένο γκαζόν και δεν τους ένοιαζε που όσοι παραβρέθηκαν στο Ηρώο των Ποντίων το απόγευμα της Πέμπτης, πατούσαν επάνω στα γρασίδια:

Ναι, να αγαπάμε το πράσινο, να το φροντίζουμε και να το σεβόμαστε. Αυτή ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η άποψή μου, αλλά δεν είναι δυνατόν κάποιοι να βλέπουν επιλεκτικά το ποτήρι μισοάδειο. Δεν γίνεται να κατηγορούμε έναν επαγγελματία και μάλιστα να μας λέει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πως αν είχε ενημερωθεί θα έκοβε πρόστιμο, επειδή πατούσαν κάποιοι τροχοί επάνω στο αποτυχημένο γκαζόν των παρτεριών της Πλατείας Ελευθερίας και να μην βλέπουν πως τόσος κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων πατούσε επάνω στα γρασίδια στο Ηρώο. Αντιδήμαρχε Νίκο Φωτιάδη, ειλικρινά ορισμένες φορές θα πρέπει να προσέχεις όταν ασχολείσαι με κάτι, γιατί ποτέ το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο, αφού υπάρχει και η άποψη για το μισογεμάτο. Πως γίνεται να ενοχλείστε από έναν επαγγελματία που προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματό το του και με την άδεια του Δήμου, την στιγμή που επιτρέπεται σε κάποιους, να ξεφτιλίζουν την εικόνα της Ξάνθης, αναρτώντας πανό στο σιντριβάνι της πλατείας, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύω σήμερα.