Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Για ακόμα μια φορά, οι γείτονές μας, κατάφεραν να προκαλέσουν δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις:


Προσέβαλαν τους νεκρούς



-Ανεγκέφαλοι δημιουργούν προβλήματα με τις αποφάσεις τους
-Μπράβο στους Αρμόδιους του Δήμου Ξάνθης, που δεν έδωσαν την άδεια να ανέβουν τα αυτοκίνητα στην κεντρική πλατεία
-Κακήν κακώς έφυγαν οι Τούρκοι αυτοκινητιστές από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου έφτασαν με τα οχήματά τους, την ημέρα που ο ποντιακός κόσμος γιόρταζε την γενοκτονία των 353.000 προγόνων του από την Τουρκία
-Αγανάκτηση για τις προκλήσεις της Τουρκίας, που αυτή τη φορά έπεσαν στο κενό, αφού οι Τούρκοι αυτοκινητιστές έφυγαν κυνηγημένοι από το οργισμένο πλήθος συμπολιτών μας



- Νίκος Φωτιάδης, Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την δημοτική αστυνομία Ξάνθης: «Αυτό που έγινε στην κεντρική πλατεία ήταν μια καλοστημένη φιέστα από την πλευρά της Τουρκίας»

- Θ. Ρωμανίδης, Πρόεδρος ποντιακού συλλόγου Ξάνθης: «Είναι λυπηρό γεγονός να μην υπάρχει σεβασμός από την γείτονα χώρα σε ένα τόσο ιερό θέμα, όπως είναι η γενοκτονία των Ποντίων. Καταδικάζω αυτό που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και αντιλαμβάνομαι την οργή του κόσμου που έσπευσε να τους διώξει. Αν ήθελαν να έρθουν, για να δουν και να θαυμάσουν την πόλη μας, ας το έκαναν άλλη μέρα»

Σε φιλική επίσκεψη ήθελαν να χρεώσουν την απόβαση στο κέντρο της Ξάνθης, τα μέλη της αυτοκινητιστικής λέσχης Αντίκα της Κωνσταντινούπολης, αλλά δεν μας είπαν γιατί επέλεξαν την ήμερα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον Κεμάλ Ατατούρκ, για να το πράξουν αυτό; Δεν θα χειροκροτήσω τις πράξεις των ένθερμων που δημιούργησαν αυτό το επεισόδιο, αλλά θα χειροκροτήσω τις πράξεις του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Νίκου Φωτιάδη, ο οποίος δεν δέχτηκε καμία παρέμβαση από κανέναν άλλον επάνω σε θέματα αρμοδιότητας του και ζήτησε την άμεση αποχώρηση των οχημάτων, τόσο για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, όσο και για την μη δημιουργία προβλημάτων, τα οποία δεν μπόρεσαν να αποφευχθούν, αφού συντοπίτες μας πόντιοι, ένιωσαν να προκαλούνται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από τους απόγονους αυτού, που σκότωσαν τους προγόνους τους. Δεν είναι δυνατόν σε μια ημέρα πένθους για όλον τον Ελληνισμό, να έρχονται κάποιοι εδώ για να γιορτάσουν αυτόν που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων ποντίων. Οι ευθύνες βέβαια για το όλο περιστατικό, δεν βαρύνουν ούτε τους θερμόαιμους, ούτε και τους Τούρκους Αυτοκινητιστές, αλλά αυτούς τους ανεγκέφαλους, που έδωσαν την άδεια να βρεθούν αυτά τα οχήματα στο κέντρο της Ξάνθης, αυτήν την ημέρα.

Γιατί κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου σήμερα, κανένας δεν μπορεί να με πείσει, πως οι Τούρκοι Αυτοκινητιστές, δεν ήθελαν να προκαλέσουν με αυτήν τους την τακτική, αφού ένα και μόνο στοιχείο σε όλη την υπόθεση, αυτό δίνει και δεν είναι τίποτε άλλο, από την άδεια που ζήτησαν οι Αυτοκινητιστές για να ανεβάσουν τα οχήματα τους επάνω στην Κεντρική Πλατεία, που πολύ πιθανότατα να αναρτούσαν και την Τουρκική Σημαία μπροστά στο Ρολόι της Ξάνθης. Όσο για τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη, οφείλω να του πω πως, καλό θα είναι άλλες φορές, να ασχολείται με θέματα αρμοδιότητας του και να μην μπλέκεται σε ξένα χωράφια. Όσο για αυτούς που κατηγορούν τον Αντιδήμαρχο Νίκο Φωτιάδη για την έντονη συμπεριφορά του, τους προτείνω να διαβάσουν την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε Τουρκόφωνη Εφημερίδα, για να διαπιστώσουν το πόσο αγαθές ήταν οι προθέσεις των Τούρκων Αυτοκινητιστών, άσχετα αν μέλος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης μου δήλωσε πως σε παρόμοια επίσκεψη Ελλήνων στην Τουρκία, οι γείτονες έγιναν χαλί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την Αρχή, φιλοξενώντας τόσο τις δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου, όσο και του Πρόεδρου του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης.
Θερμό επεισόδιο μεταξύ Τούρκων αυτοκινητιστών και μερίδας ποντίων της Ξάνθης ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν οι πρώτοι, στα πλαίσια πορείας με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη έφτασαν στην Ξάνθη και στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους απέναντι από την κεντρική πλατεία της πόλης, προκαλώντας σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Η αντίδραση των Ποντίων, αλλά και μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, βασίστηκε στο γεγονός, ότι την ίδια ημέρα που οι Τούρκοι αυτοκινητιστές πραγματοποιούσαν την πορεία τους, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της νεολαίας στην Τουρκία, οι απανταχού Έλληνες του πόντου θρηνούσαν την γενοκτονία των προγόνων τους.

Η συμπεριφορά των Τούρκων αυτοκινητιστών θεωρήθηκε ως σαμποτάρισμα της επετείου για την γενοκτονία των Ποντίων, με σημείο αναφοράς και το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα η γειτονική χώρα δεν έχει αναγνωρίσει τα 353.000 θύματά της, δηλαδή τους ποντίους που βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Τούρκους.
Μάλιστα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την δημοτική αστυνομία, κύριος Νίκος Φωτιάδης, χαρακτήρισε την πορεία των τούρκων αυτοκινητιστών, την συγκεκριμένη ημέρα, ως καλοστημένη φιέστα, που είχε σκοπό να προκαλέσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Ο ίδιος μαζί με εξαγριωμένους πολίτες κατάφερε να απομακρύνει τους αυτοκινητιστές από το κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία, τη στιγμή, μάλιστα, που λίγα μέτρα πιο κάτω, στην πλατεία Ελευθερίας ,πραγματοποιούνταν το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων.
Αναφορικά με το θέμα ο Πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Θεόδωρος Ρωμανίδης, τόνισε στην ΦτΞ, ότι σύσσωμος ο ποντιακός κόσμος αντιδράει σε πρακτικές που υποτιμάνε τις πολιτιστικές αξίες ενός λαού. Καταδίκασε, δε, την κίνηση των Τούρκων αυτοκινητιστών, διαβλέποντας πίσω από αυτήν σκοπιμότητες.
«Είναι λυπηρό γεγονός να μην υπάρχει σεβασμός από την γείτονα χώρα σε ένα τόσο ιερό θέμα, όπως είναι η γενοκτονία των Ποντίων. Καταδικάζω αυτό που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και αντιλαμβάνομαι την οργή του κόσμου που έσπευσε να τους διώξει. Αν ήθελαν να έρθουν, για να δουν και να θαυμάσουν την πόλη μας, ας το έκαναν άλλη μέρα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κύριος Θ. Ρωμανίδης.