Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Στην εντατική η ΣΕΚΑΠ... Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι εργαζόμενοι:


Δυσάρεστες οι εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τονίζοντας πως συνέβησαν περίεργα πράγματα στην χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, υποστήριξαν πως τρίζουν τα κόκαλα του Αλέξανδρου Μπαλτατζή με αυτά που συμβαίνουν.

Ατόπημα της Διοίκησης Πράτσου, η απαγόρευση εισόδου στους δημοσιογράφους. Κάποτε ζητούσατε την στήριξη των ΜΜΕ κύριοι:



Πρωτοφανής απόφαση της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ για κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Πέταξαν τους δημοσιογράφους εκτός του προαύλιου της εταιρίας, ξεχνώντας επιλεκτικά μάλλον, το πόσες φορές οι ίδιοι ζήτησαν την στήριξη των τοπικών ΜΜΕ.




Από ποιον ελέγχονται οι ενώσεις - μικρομέτοχοι της ΣΕΚΑΠ, που δεν παραβρέθηκαν εχθές στην έκτακτη γενική συνέλευση;

Για περίεργες απουσίες ενώσεων - μικρομετόχων έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και τόνισαν πως αυτό δεν είναι τυχαίο. Το ερώτημα βέβαια από αυτήν την ιστορία είναι, το από ποιον ελέγχονται οι Ενώσεις αυτές και ποιος έδωσε την εντολή να μη συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ;

Δήμαρχε μάζεψε τον Αντιδήμαρχο πρασίνου γιατί σε εκθέτει ανεπανόρθωτα. Πώς μετατρέπεται εν ριπή οφθαλμού η δωρεά σε χορηγία και το αντίστροφο;

Δεν έμαθε τελικά σε αυτήν την ζωή, ο αντιδήμαρχος πρασίνου πως πολλές φορές καλύτερα είναι να μασάς παρά να μιλάς. Βγήκε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εχθές σε ραδιοφωνική εκπομπή και άλλαξε τα όσα μέχρι στιγμής έχει δηλώσει, τόσο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε αυτούς που τον παίρνει, μετατρέποντας εν ριπή οφθαλμού την δωρεά σε χορηγία και το αντίστροφο, ενώ το έγγραφο των αποδήμων κάνει λόγο για δωρεά. Δήμαρχε Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, είναι κρίμα και άδικο να σε εκθέτει ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκες.

Συνάντηση Αντιδημάρχων με την ΟΕΒΕΞ, αλλά οι έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία γίνονται σε συγκεκριμένα καταστήματα


Μπορεί ο κατά τα άλλα συμπαθής Νίκος Φωτιάδης, Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας, να αποτελεί για εμένα έναν δίκαιο άνθρωπο, αλλά τα όσα μαθαίνω τελευταία αν είναι εις γνώση του, θα με αναγκάσουν να αλλάξω άποψη. Είναι δυνατόν η Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης να μη γνωρίζει το ποια καταστήματα και για πόσα τραπεζοκαθίσματα έχουν άδεια και κάθε τρεις και λίγο να πηγαίνουν για ελέγχους; Είναι δυνατόν οι έλεγχοι αυτοί να γίνονται σε συγκεκριμένα καταστήματα που έχουν μόνο 6 τραπεζάκια έξω, την στιγμή που σε ολόκληρη την Ξάνθη γίνεται ένα μπάχαλο με αυτά; Δεν ξέρω αγαπητέ Αντιδήμαρχε Νίκο Φωτιάδη πως τα επιτρέπεις αυτά, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει η Δημοτική Αστυνομία το τι άδειες δίνει για τραπεζοκαθίσματα, αλλά πολύ φοβάμαι πως με τον τρόπο αυτό, εξωθείτε τα πράγματα στα άκρα σε μια αρκετά τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν σας πάρουν με τις καρέκλες καμιά μέρα, οι άνθρωποι που με το ζόρι συμπληρώνουν χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο των καταστημάτων τους.