Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Δεν μας έφταναν τα άλυτα προβλήματα της οικονομίας, μας προέκυψε και η ακραίας μορφής βία, η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, που δικαιώνει την ανησυχία και τον φόβο των πολιτών. Των πολιτών απανταχού της χώρας που προέβλεψαν την έξαρση αυτών των φαινομένων της σύγχρονης εποχής, ως αποτέλεσμα μιας κακής πολιτικής και ακολούθως αντιμετώπισης. Κι όταν λέω κακής πολιτικής, εννοώ σαφέστατα την χρήση του «υπεράνω» ρατσισμού, με την κυβέρνηση να αφορίζει τα ευνόητα μέτρα καταστολής. Έτσι μπορεί ο καθένας να σκεφθεί πως η εξουσία διέπεται από ατολμία ή ακόμη και από αδιαφορία, διότι κανείς από τον πολιτικό χώρο δεν είναι μετέωρος στην ανασφάλεια, άρα στον ύπνο του έχει και τα δυο μάτια του κλειστά, εν αντιθέσει με τους πολίτες που στον ξύπνιο και στον ύπνο τους έχουν το ένα μάτι ανοιχτό. Ο εφιάλτης νυχθημερόν! Ουδείς αμφιβάλει.
Τα θύματα βίας και εγκληματικότητας αυξάνονται ταχύρυθμα, είτε ανήκουν σε γηγενείς (κυρίως) είτε σε αλλοδαπούς. Οι αλλοδαποί θύτες όμως, καθώς και οι τρόποι άγριας εκτέλεσης είναι περισσότεροι κατά πολύ έναντι των Ελλήνων. Τα χρόνια της αγνής ελληνικής κοινωνίας ανήκουν στο παρελθόν. Η αθρόα εισροή, κατ’ εμέ εισβολή, των αλλοδαπών στην χώρα, τάραξαν συθέμελα την δομή της και πρόσθεσαν νέα «πολιτισμικά» στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν είναι τα καλύτερα, ώστε να τύχουν της εύνοιας των πολιτών και την αποδοχή τους, από το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας. Το έργο της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποδίδει καρπούς, λόγω ελλείψεων που δεν καλύπτουν τις ανάγκες εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας.
Χρήματα για ελαττωματικά υποβρύχια δόθηκαν για F16 αγνώστου ποιότητος (μη ξεχνάμε πόσα έπεσαν σαν λαβωμένα πουλιά), για την ασφάλεια των πολιτών δεν υπάρχει μία»! Δεν αρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν παρέχουν στους αστυνομικούς τα αυτονόητα, που είναι τουλάχιστον ο απαραίτητος εξοπλισμός τους και φροντίζουν να απασχολούν άνδρες, ως προσωπικό ασφαλείας στους πολιτικούς, ενώ η δημόσια ασφάλεια παραμένει ελαχιστοποιημένη.
Τα τελευταία εγκληματικά περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας ξεσήκωσαν τους πολίτες, που δεν τους ενδιαφέρει η έξωθεν καλή μαρτυρία και εκφράζουν την αγανάκτησή τους μέσα από ρατσιστικές διαθέσεις και αποφασιστικότητας, ως υπέρμαχοι της αυτοδικίας. Ακραίο; Κατ’ άλλους ίσως, κατ’ άλλους όχι. Η έλλειψη του φόβου της τιμωρίας από πλευράς των λαθρομεταναστών, των αλλοδαπών γενικώς, η ανεπάρκεια και η ανυπαρξία αγαθών προς βιωσιμότητα, καθώς και η λανθάνουσα-παρεκκλίνουσα-παραβατική προσωπικότητα αρκετών εξ’ αυτών, δημιούργησαν το «άλμα» στο «ο θάνατός σου η ζωή μου». Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και βρίσκεται σε δυσχερή θέση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, υπό το βάρος των μομφών της κοινής γνώμης.
Η Ελλάδα στα χέρια των αλλοδαπών. Για όσους σκέπτονται έτσι, σίγουρα κάποιοι θα ενοχλούνται. Είναι όμως πραγματικότητα, διότι αν μετρήσουμε τα εγκλήματα που καταγράφηκαν στα αστυνομικά δελτία και δούμε τα ποσοστά αλλοδαπών και Ελλήνων που διέπραξαν εγκληματικές πράξεις, η πλάστιγγα θα γέρνει προς το μέρος των αλλοδαπών. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μερίδα «μεγαλόψυχων» πολιτών που υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των μεταναστών. Παραμερίζουν και παραγράφουν την ακύρωση των κεκτημένων, μέσα από αγώνες και κόπους των Ελλήνων εργαζομένων, που τσαλακώθηκαν και ως πολίτες από την κυβερνητική πολιτική.
Επιτέλους κάποιοι οφείλουν να προστατέψουν αυτόν τον λαό από του χάρου τα δόντια, αφού τα κακοποιά στοιχεία τον έβαλαν στο στόχαστρο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως «ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα»!