Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ταλαιπωρίας ΣΕΚΑΠ συνέχεια…

Την παραίτησή του κατέθεσε σύσσωμο το Δ.Σ.
της ΣΕΚΑΠ, στην χθεσινή Γενική Συνέλευση




-Τίτλοι τέλους και επίσημα πλέον στον Συνεταιριστικό Χαρακτήρα της Εταιρίας, με ύποπτο τρόπο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους
-Περίεργες και πονηρές οι απουσίες Ενώσεων, που με την παρουσία τους ίσως άλλαζαν το σημερινό αποτέλεσμα, αφού η ΑΤΕ κατέχοντας την πλειοψηφία, πέρασε το θέμα της αλλαγής καταστατικού
-Κ. Γαβριηλίδης: Τρίζουν τα κόκαλα του Αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή
-ΑΤΕ Bank δια εκπροσώπου: Ναι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, χωρίς την δική μας συμμετοχή
-Νεότερα στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρίας, όπου οι μέτοχοι θα πρέπει να επιλέξουν και νέο Δ.Σ.

Συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται ΣΕΚΑΠ και εργαζόμενοι από τις εξελίξεις, μιας και η υπόθεση για να ξεκαθαρίσει, φαίνεται πως χρειάζεται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Εχθές πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας, από την οποία πέρασε με πλειοψηφία το θέμα της αλλαγής καταστατικού, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν και ιδιώτες στο μετοχικό της πακέτο, ενώ καταψηφίστηκαν όλα τα υπόλοιπα θέματα, των οποίων την τύχη θα μάθουμε ίσως, στην τακτική πλέον γενική συνέλευση της εταιρίας.
Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, αφού ελήφθη απόφαση για πρώτη φορά στα χρονικά, οι δημοσιογράφοι να μείνουν εκτός της περίφραξης του εργοστασίου, ενώ εντός της αίθουσας τα νεύρα ήταν τεταμένα και οι ισορροπίες κρατούνταν σε τεντωμένο σκοινί.
Από εχθές το πρωί, όσοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να βρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, έβρισκαν ερμητικά κλεισμένες πόρτες, με εντολή του προέδρου της εταιρίας κυρίου Πράτσου και για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Αυτή η απόφαση βέβαια, δεν έμεινε ασχολίαστη, αφού είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και γεννά πολλά ερωτηματικά.
Κατά την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης εχθές, συνέβησαν σημεία και τέρατα, αφού όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι άφησαν να εννοηθεί, κάποιες ενώσεις απουσίασαν από την συνεδρίαση όλως περιέργως, την στιγμή που θα μπορούσαν με τα μετοχικά κεφάλαια που διαθέτουν, να εμποδίσουν την πλειοψηφική ψήφιση του θέματος που αφορούσε την αλλαγή καταστατικού, κλείνοντας την πόρτα στους ιδιώτες, οι οποίοι μπορούν άνετα από σήμερα να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ.
Οξύμωρο της όλης χθεσινής υπόθεσης βέβαια, χαρακτηρίστηκε από τους εργαζόμενους το γεγονός ότι, ενώ περίμεναν από την πλευρά της ΑΤΕ να δουν κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος, ώστε να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις, στην πραγματικότητα και με έκπληξη είδαν να παραβρίσκεται ο εκπρόσωπος της ΑΤΕ κύριος Τζορτζίδης και να μεταφέρει την θέση της ΑΤΕ, η οποία ως πλειοψηφούσα πλευρά πέρασε το φλέγον ζήτημα της αλλαγής του καταστατικού και στην συνέχεια να τονίσει πως η ΑΤΕ λέει ναι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, χωρίς όμως να συμμετέχει η ίδια σε αυτό, πετώντας το μπαλάκι σε όλους τους υπόλοιπους μετόχους, την στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΕ τόνιζε πως θα πρέπει επιτέλους η ΑΤΕ να βάλει νερό στο κρασί της και να καθίσει σοβαρά στο τραπέζι των συζητήσεων με τους βασικούς μετόχους της ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να βρεθεί λύση για την εξυγίανση της ΣΕΚΑΠ, αλλά και για την διασφάλιση των εργαζομένων, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται κανένας να επενδύσει έτσι εύκολα τα χρήματα στην εταιρία. Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Π. Ταρενίδης, διένεμε μάλιστα και φωτοτυπίες των θέσεων της εταιρίας στους δημοσιογράφους, στον προαύλιο χώρο της εταιρίας.
Το μέλλον της ΣΕΚΑΠ όπως όλα δείχνουν, ίσως να κριθεί στην ερχόμενη τακτική πλέον γενική συνέλευση της Εταιρίας, περίπου σε έναν μήνα, όπου εκεί, όπως ζητήθηκε και από το νυν Δ.Σ., θα πρέπει οι μέτοχοι να αποδεχτούν τις παραιτήσεις και να προβούν στην διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου.