Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

19 Μαΐου, ημέρα πένθους για τους Έλληνες του Πόντου

Θεόδωρος Ρωμανίδης, Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Ξάνθης:
«Η Τουρκία πρέπει και οφείλει να πει μια μόνον λέξη, συγγνώμη, αυτό θέλουμε να ακούσουμε, για να δικαιωθούν οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. Από εκεί και πέρα είμαστε πρόθυμοι να ρίξουμε τις γέφυρες φιλίας, χωρίς, βέβαια, να ξεχνάμε το παρελθόν»


Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα πένθους για όλους τους Έλληνες του κόσμου, η γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους. Μια μέρα γεμάτη αναμνήσεις και δάκρυα για τους Έλληνες του πόνου, οι οποίοι θανατώθηκαν και ξεριζώθηκαν βάναυσα από τις πατρογονικές τους εστίες.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, κύριος Θεόδωρος Ρωμανίδης, στα πλαίσια της σημασιολογίας της ημέρας στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω της εφημερίδας μας προς όλους τους Έλληνες του κόσμου, να είναι ενωμένοι και να θυμούνται τους προγόνους τους, ειδικά αυτούς που έχασαν την ζωή τους με απάνθρωπο τρόπο και βρέθηκαν στον δρόμο της προσφυγιάς.
Παράλληλα, ο κύριος Θ. Ρωμανίδης στέλνει και ένα μήνυμα με περιεχόμενο προς την γειτονική Τουρκία, «η Τουρκία πρέπει και οφείλει να πει μια μόνον λέξη, συγγνώμη, αυτό θέλουμε να ακούσουμε, για να δικαιωθούν οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν. Από εκεί και πέρα είμαστε πρόθυμοι να ρίξουμε τις γέφυρες φιλίας, χωρίς, βέβαια, να ξεχνάμε το παρελθόν».
Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει, επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, οι Πόντιοι, ιδιαίτερα η νέα γενιά, θα επιμένουν μέχρι να δικαιωθούν στο αίτημά τους, να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων σε διεθνές επίπεδο.