Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σε απόγνωση γονείς και αθλητές

Κολυμβητήριο Ξάνθης…


Σε απόγνωση γονείς και αθλητές



- Σε συνεννόηση Δημοτική αρχή και σύλλογοι, για τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβει η κάθε πλευρά, ώστε να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο
- Από βδομάδα πιστεύει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Δημ. Μπένης ότι θα λυθεί, αν και όχι οριστικά, το θέμα


Σε συνεννόηση βρίσκονται δημοτική αρχή Ξάνθης και σύλλογοι, όσον αφορά την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της πόλης. Η συμφωνία των δύο πλευρών αναφέρει, ότι οι σύλλογοι θα αναλάβουν εφεξής κάποιες υποχρεώσεις, όπως η καθαριότητα και ο έλεγχος της πισίνας, ενώ ο δήμος, από την πλευρά του, θα καλύψει την ανάγκη για θέρμανση του χώρου.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος, κύριος Δημήτρης Μπένης, αναμένεται, μόνον, η απάντηση των συλλόγων, όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να θεωρεί, πως από εβδομάδα θα λυθεί το θέμα.
Βέβαια, σύμφωνα με αυτά που σπεύδει να συμπληρώσει ο κύριος Δημ. Μπένης, δεν πρόκειται για μια οριστική λύση, αλλά για ένα ημίμετρο, ώστε να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Η οριστική λύση θα δοθεί, όταν το κολυμβητήριο «φύγει» από την ανάγκη για πετρέλαιο και βρει άλλες, εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, οι οποίες δε θα είναι τόσο ακριβές, όσο το πετρέλαιο.
«Το πρόβλημα δεν λύνεται με ημίμετρα, αλλά με δραστικές λύσεις. Το πρόβλημα υπήρχε για πολλά χρόνια, απλά δεν φαινόταν, γιατί δεν υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, τώρα που εμφανίστηκε, βγήκε στην επιφάνεια. Θέλουμε να φύγουμε από την λύση του πετρελαίου. Θα πρέπει να μας γίνουν προσφορές από κάποιες εταιρείες που θα προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις. Για να γίνει αυτό, το κολυμβητήριο θα πρέπει να κλείσει, να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές και μετά να ανοίξει πάλι. Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν, ότι με εκβιασμούς δεν γίνονται οι αλλαγές» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Μπένης επί του θέματος.