Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Η Τροχαία στην υπηρεσία του πολίτη; Ή στην υπηρεσία των οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών εταιριών του εμπορικού πάρκου;



ένα ερώτημα σήμερα ξεκινώ την στήλη μου, το οποίο απευθύνω τόσο προς τον Διοικητή του τμήματος τροχαίας Ξάνθης όσο και προς τον αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης και περιμένω απάντηση. Η τροχαία Ξάνθης κύριοι βρίσκετε στην υπηρεσία των πολιτών ή στην υπηρεσία των οικονομικών συμφερόντων; Το ρωτάω αυτό, γιατί πολλές φορές μέχρι σήμερα, έχω παρατηρήσει περιπολικά της Τροχαίας Ξάνθης στημένα στον παράνομο κόμβο του Εμπορικού Πάρκου στον Ζυγό, προκειμένου να αποτρέπουν τους οδηγούς να σταματούν στο οδόστρωμα και να στρίβουν κατευθείαν μέσα στο πάρκινγκ του εμπορικού πάρκου. Την απάντηση βέβαια την ξέρω, αλλά δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που πληρώνονται από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μόνο, και απορώ με τον πρόεδρο του συλλόγου των Αστυνομικών της Ξάνθης που δεν έχει αντιδράσει μέχρι σήμερα, σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Αν ήθελε το εμπορικό πάρκο κύριοι να λειτουργεί και να βγάζει χρήματα, ας φρόντιζε να συνδεθεί νόμιμα με τον δρόμο και όχι να αναγκάζονται οι τροχονόμοι να αναλάβουν καθήκοντα παρκαδόρων. Θεωρώ πως το έμψυχο δυναμικό της τροχαίας Ξάνθης, συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων της περιοχής και η θέση την οποία κάποιοι τους τοποθετούν, σίγουρα δεν είναι η πρέπουσα.

Υπεύθυνη μόνο η Δημοτική Αστυνομία για το Παραεμπόριο ή και εμείς οι ίδιοι;


Όντως είναι εύλογο το ερώτημα που γεννάται και σίγουρα δεν χρειάζεται πολύ για να βρει κάποιος την απάντηση, αφού μπορεί από την μια η Δημοτική Αστυνομία να έχει την πλήρη ευθύνη για το παραεμπόριο και θα πρέπει με κάθε τρόπο να το πατάξει, από την άλλη όμως και εμείς οι ίδιοι έχουμε ευθύνες, αφού ψωνίζουμε τα προϊόντα αυτά, στηρίζοντας οικονομικά όλους αυτούς τους έγχρωμους, οι οποίοι ξοδεύουν το ένα δέκατο των εισπράξεων τους από τα δικά μας χρήματα στην Ελλάδα, και όλα τα υπόλοιπα, αφού τα μετατρέψουν σε συνάλλαγμα, τα αποστέλλουν στην πατρίδα τους. Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής, την οποία βέβαια ουδέποτε οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να αγγίξουν και να την πατάξουν. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός που μου αφηγήθηκε εχθές ο Γιάννης Κοκαλίδης, φιλοξενούντες με στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Super 88, όπου στην Ερμού της Αθήνας, στον πιο πολυσύχναστο και εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, φίλος του καταστηματάρχης του έδειξε δυο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ οι οποίοι περίμεναν εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους ως είχαν υποχρέωση, αφού έκαναν την δουλειά τους και δέκα μέτρα πιο κάτω οι μελαχρινοί φίλοι μας είχαν απλωμένη την πραμάτεια τους και πουλούσαν ανενόχλητα τα αφορολόγητα προϊόντα τους. Αφού λοιπόν όλοι θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά, θα ήταν φρόνιμο μαζί με τον πόλεμο κατά των πολυεθνικών, να ξεκινήσουμε και πόλεμο στο παραεμπόριο, στηρίζοντας έτσι την ανακύκλωση των χρημάτων, εντός των πυλών.

Μετά το ΚΤΕΛ Ξάνθης και τα EUROTAXI Ξάνθης αναστέλλουν την μεταφορά των μαθητών. Νέα ανακοίνωση κατά Περιφερειάρχη:



Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως δημιουργείται τελικά στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, αφού μετά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης, και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί του συνεταιρισμού Eurotaxi Ξάνθης, με έγγραφο τους το οποίο κοινοποιούν στην πολιτική ηγεσία της περιοχής και αποστέλλουν στην Περιφέρεια, ενημερώνουν πως θα αναστείλουν την μεταφορά των μαθητών για λόγους τους οποίους εξηγούν στην ανακοίνωση τους και αφήνουν αιχμές για ολιγωρία του Περιφερειάρχη επάνω στο θέμα της υπογραφής συμβάσεως, ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον συνεταιρισμό τους, η οποία θα διασφαλίζει τα οικονομικά τους συμφέροντα. Δεν γνωρίζω γιατί ο κύριος Γιαννακίδης κωλυσιεργεί στην περίπτωση της μεταφοράς των μαθητών, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνονται τα παιδιά μπαλάκι και μάλιστα σε αυτό το κρίσιμο χρονικά σημείο για την σχολική περίοδο.

Δεν μας έφθαναν τα χάλια της Ελλάδας και τα Πανελληνίας εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα, αφού έλυσαν όλα μας τα προβλήματα, ασχολήθηκαν αποκλειστικά πλέον με την τελετή του Πριγκιπικού Γάμου:




Ο λόγος για τον οποίο ποτέ η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει κράτος, είναι γιατί πάντα ασχολείται με το τι συμβαίνει αλλού και όχι με το τι συμβαίνει εδώ. Αφού λοιπόν τα πανελληνίας εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα, έλυσαν όλα τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων, αποφάσισαν να ασχοληθούν και με τον Πριγκιπικό Γάμο στην Αγγλία, μόνο και μόνο για να μην πάει κάτι στραβά. Μέσα σε μια στιγμή ξεχάστηκαν τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας, ξεχάστηκαν στα Spread, ξεχάστηκε ακόμα και η προεκλογική περίοδος την οποία μπορεί μεν ο πρωθυπουργός να προσπάθησε να διαψεύσει, αλλά ποιος θα τον πίστευε μετά το «Λεφτά Υπάρχουν». Έτσι λοιπόν για ακόμα μια φορά, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας το μεγαλείο αυτής της χώρας, η οποία όντως μοιάζει με ένα μεγάλο παραμύθι.