Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ακόμα δεν μας απάντησε το τμήμα εμπορίου στα ερωτήματά μας για τα ελαττωματικά προϊόντα του Makro Ξάνθης:


Μάλλον εκεί στο τμήμα εμπορίου οι άνθρωποι κάνουν διακοπές για το Πάσχα, εδώ και αρκετό καιρό. Δεν πα να ρωτάμε εμείς για ελέγχους και να μεταφέρουμε δημόσια, πως στο κατάστημα Makro Ξάνθης πουλούσαν ελαττωματικά προϊόντα (ψηφιακούς δέκτες); Το τμήμα εμπορίου το βιολί τους και φυσικά την απόλυτη ησυχία τους να έχουνε και δεν βαριέσαι. Ας ταλαιπωρείται ο απλός κοσμάκης.

Προς Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη και συνεργάτες ενταύθα: Γιατί δεν μας ενημερώνετε όταν επιβάλλονται πρόστιμα για διάθεση ακατάλληλων τροφίμων;


Επί Νομαρχίας Παυλίδη ενημερωνόμασταν για τα πρόστιμα που επέβαλλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε καταστήματα και επαγγελματίες που διέθεταν ακατάλληλα τρόφιμα προς κατανάλωση στο κοινό. Τώρα παρατηρούμε το γεγονός πως αντί να ενημερωνόμαστε από τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας, λαμβάνουμε δελτία τύπου μόνο από τον ΕΦΕΤ και αυτό μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Πριν λίγες ημέρες, λαμβάνοντας δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ, διαπίστωσα πως σε Ζαχαροπλαστείο της Ξάνθης είχε επιβληθεί πρόστιμο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας ήταν έτοιμος να διαθέσει στο κοινό της Ξάνθης, ακατάλληλα προϊόντα τα οποία κατασχέθηκαν. Δεν είναι σωστό κύριε Καραλίδη, να ενημερώνεται η κοινή γνώμη της Ξάνθης, σε τέτοιου είδους θέματα, που έχουν άμεση σχέση με την δημόσια υγεία;

Όπως βαρεθήκαμε να βλέπουμε τις επαναλήψεις των σίριαλ στην τηλεόραση, έτσι βαρεθήκαμε να ακούμε τα ίδια κάθε χρόνο για την Skoda Xanthi:
«Νιος ήμουν και γέρασα», λένε στα μέρη μας, όταν ακούν κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα και δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα. Αυτό ακριβώς ταιριάζει γάντι και στα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, ο οποίος κάθε χρόνο, με το που δεν βρίσκει λόγια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την πορεία της ομάδας, βγαίνει με συνεντεύξεις και με δηλώσεις και τονίζει «πως θα την πουλήσω», «ψάχνω να την πουλήσω» και όλα αυτά τα γνωστά που έχουν γίνει πλέον σίριαλ σε κουραστικές επαναλήψεις. Είναι μαγαζί δικό σου Χρήστο Πανόπουλε η ομάδα και δικαίωμά σου να την διαχειρίζεσαι όπως εσύ κρίνεις σωστά, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ζητάς από τον κόσμο της Ξάνθης να σε στηρίξει και να στηρίξει την ομάδα, από την στιγμή που αυτή δεν τους προσφέρει τίποτε. Καλές είναι οι νίκες, αλλά ακόμα καλύτερες είναι οι σοβαρές εμφανίσεις της ομάδας, που θα προσφέρουν θέαμα στον κόσμο, κάτι για το οποίο δυστυχώς η Skoda δεν φημίζεται τα τελευταία χρόνια. Σου εύχομαι πάντως κύριε Πανόπουλε, αφού ο διακαής σου πόθος είναι να βρεις αγοραστή για την ομάδα, να τον βρεις γρήγορα ώστε να γλιτώσεις και από την δύσκολη θέση του να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα.
Κλείνοντας τα σχόλιά μου, για το θέμα της ομάδας, θεωρώ χρέος μου να συλλυπηθώ την οικογένεια της Skoda για τον άδικο χαμό του παίκτη της, ο οποίος έχασε την ζωή του σε τροχαίο εχθές το πρωί έξω από την Καβάλα.

Έκλεισε εχθές το πρωί η Εγνατία Οδός στο ύψος του Κόμβου Ιάσμου, από Νταλίκα που ντεραπάρισε λόγω δυνατών ανέμων:


Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε η Εγνατία Οδός στο κομμάτι που αφορά τον Νομό Ξάνθης, αφού λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στο ύψος του Ιάσμου, νταλίκα με πινακίδες Βουλγαρίας ντεραπάρισε κλείνοντας τον δρόμο και αναγκάζοντας την Αστυνομία σε συνεργασία με τα συνεργεία της Εγνατία Α.Ε. να κόψουν την κυκλοφορία και να αποστέλλουν τα οχήματα που κινούνταν από Κομοτηνή προς Ξάνθη να συνεχίσουν την κυκλοφορία τους από τον παλιό δρόμο Ιάσμου – Κιμμερίων – Ξάνθης. Δυστυχώς αποτελεί μεγάλη τιμητική διάκριση για την χώρα μας, αυτή η κατάσταση που παρατηρείται στην Εγνατία Οδό και φαντάζει ακόμα χειρότερα, αν σκεφθεί κανείς πως η παλαιά εθνική οδός Ξάνθης Κομοτηνής, δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα σε ολόκληρη την διάρκεια του χρόνου. Για το περιστατικό θα σας αναφέρω μόνο πως ο οδηγός της νταλίκας δεν τραυματίσθηκε και πως οι οδηγοί που κατευθύνονταν προς Ξάνθη, υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία.

Δυο Τροχαία ατυχήματα με κοινά σημεία Ξημερώματα Σαββάτου, σε απόσταση λίγων μέτρων το ένα από το άλλο και με διαφορά μισής ώρας:



Δυο τροχαία ατυχήματα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη μας και δυστυχώς και τα δυο είχαν αρκετά κοινά σημεία. Και τα δυο τροχαία συνέβησαν σε διάστημα λίγων λεπτών και σε απόσταση λίγων μέτρων το ένα με το άλλο, καθώς όπως γνωρίζουμε, το πρώτο συνέβη στην οδό Δημοκρίτου επέκταση της Καραολή και το δεύτερο στην οδό Καραολή και στην συμβολή της με την Κουγιουμτζόγλου. Και στα δυο τροχαία ενεπλάκησαν δίκυκλες μοτοσυκλέτες των οποίων οι οδηγοί δεν έχασαν την ζωή τους, αλλά στην δεύτερη περίπτωση όπως μαθαίνουμε, ο οδηγός είναι σοβαρά τραυματισμένος και το γεγονός ότι ζει, οφείλεται στην χρήση προστατευτικού κράνους. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί η κατάρα της Ξάνθης, αλλά έχω χρέος να ζητήσω από όλους τους οδηγούς την δέουσα προσοχή όταν κυκλοφορούν με τα οχήματά τους.

Προς Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξάνθης ενταύθα: Όταν θέλετε να πάτε προς νερού, δεν χρειάζεται να βγάζετε και τελάλη μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου:


Εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, θα πρέπει ορισμένοι να προσέχουν το τι λένε, ειδικά όταν τα μικρόφωνα τους είναι ανοιχτά. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται στον αέρα μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου, το πότε πρέπει να πάτε προς νερού σας. Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό, τότε σας συμβουλεύω να προμηθευτείτε από μια πάπια, ώστε να ξελαφρώνετε χωρίς να το διαφημίζετε. Από εκεί και μετά, καλό θα είναι να έρθετε σε μια συνεννόηση με τους υπευθύνους του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ώστε να καλύπτονται τα οποιαδήποτε κενά παρατηρούνται στις ζωντανές αναμεταδόσεις των συνεδριάσεων, καθώς να αποφεύγονται και περιστατικά σαν τα προαναφερόμενα.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε εχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ο Προϋπολογισμός:



Πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, για την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν τις ερωτήσεις τους και έλαβαν τις απαντήσεις, προχώρησαν σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό, στις τοποθετήσεις , με τελευταίο τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος ζήτησε από το σώμα να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η λειτουργία του Δήμου σε οικονομικά θέματα, τονίζοντας πως θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να διορθώσουν τις όποιες παραλείψεις επεσήμαναν τα μέλη της αντιπολίτευσης. Τελικά τον προϋπολογισμό ψήφισαν μόνο τα μέλη της συμπολίτευσης και πέρασε κατά πλειοψηφία.