Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Αντί να κατεβάζουν τις τιμές των ενοικίων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ξάνθη τις ανεβάζουν»

Τσουχτερά ενοίκια πληρώνουν πολλοί επιχειρηματίες της Ξάνθης

στους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους


Ευθύμης Μίλκογλου:
«Αντί να κατεβάζουν τις τιμές των ενοικίων,
οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ξάνθη τις ανεβάζουν»



- Άδεια τα περισσότερα καταστήματα της Ξάνθης, λόγω πραγματικής αδυναμίας των επιχειρηματιών να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής τους

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι περισσότεροι Ξανθιώτες επιχειρηματίες εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κρίσης, γεγονός που επιδεινώνεται από τις πρακτικές ανάγκες που έχουν να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία έρχονται σε επαφή οι τελευταίοι είναι το αυξημένο κόστος των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησής τους. Γι’ αυτό και οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ξάνθη έχουν κλείσει, ενώ άλλες υπολειτουργούν. Τα ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια που αναγκάζονται να πληρώνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες προκειμένου να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους, αποτελούν πραγματικό αγκάθι για τους ίδιους, εξ ου και τα πολλά άδεια καταστήματα στους πιο εμπορικούς δρόμους της Ξάνθης. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, τα ενοίκια που καλούνται να καταβάλλουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι πραγματικά τσουχτερά.
«Αντί να κατεβάζουν τις τιμές των ενοικίων, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ξάνθη τις ανεβάζουν» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, κληθείς να σχολιάσει την υφιστάμενη κατάσταση με τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν οι συνάδελφοί του στους ιδιοκτήτες που τους τα νοικιάζουν.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, τι έχει κάνει από την πλευρά του ο εμπορικός σύλλογος γι’ αυτή την κατάσταση και αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, ώστε να τους επισημάνει τα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης της αγοραστικής δυνατότητας των καταναλωτών, ώστε οι πρώτοι να μην προβάλλουν τρελές απαιτήσεις, ο κύριος Ε. Μίλκογλου τονίζει, πως οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην Ξάνθη δεν έχουν κάποιο σωματείο, προκειμένου να τους αποσταλεί η επιστολή με τα σχετικά αιτήματα και επομένως είναι πολύ δύσκολο ο εμπορικός σύλλογος να έρθει σε επαφή με τον καθένα ξεχωριστά.
Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης αναφέρει πως ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, ήδη, από το Καλοκαίρι έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, κατεβάζοντας τις τιμές.
Παράλληλα, ο κύριος Ε. Μίλκογλου δεν παραλείπει να υπογραμμίσει με έμφαση, ότι γενικά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους Έλληνες επιχειρηματίες, πολύ περισσότερο, δε, για τους Ξανθιώτες, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση στην χώρα.