Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Οι καφετερίες προχωρούν στην μείωση της τιμής του καφέ, αναγκάζοντάς μας να αναρωτηθούμε, τόσο καιρό γιατί μας τον χρεώνανε για χρυσάφι:


Πολύ καλή η κίνηση των ιδιοκτητών των καφέ της Ξάνθης, να μειώσουν την τιμή του καφέ τις πρωινές ώρες, θέλοντας έτσι να διευκολύνουν τους πελάτες τους και να γεμίσουν τα μαγαζιά τους. Αυτό όμως το νέο μέτρο που εφαρμόζουν, γεννά και πολλά ερωτηματικά, αφού ως γνωστό, μέχρι σήμερα πληρώναμε τον καφέ 3 ευρώ, σε δραχμές 1000 και προβληματιζόμαστε, αφού δεν είναι δυνατόν στα 3 ευρώ να σου λένε πως δεν βγαίνουν οικονομικά και τώρα που θα μειώσουν τις τιμές θα βγαίνουν. Είναι δυνατόν ρε παλικάρια να μας δουλεύετε ψιλό γαζί; Τόσα χρόνια πουλούσατε κάτι, του οποίου η πραγματική αξία δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά, στα 3 ευρώ και εμείς οι Μακάκες πληρώναμε χωρίς δεύτερη κουβέντα και τώρα παρατηρούμε πως η κρίση σας αναγκάζει να προβείτε σε μειώσεις, από τις οποίες βέβαια δεν θα έχετε καμία απολύτως ζημιά.


Κανένας αρμόδιος δεν παίρνει θέση με τον ανύπαρκτο κόμβο του Εμπορικού Κέντρου στον Ζυγό.

Θα χαθούν ψυχές, επειδή κάποιοι θυσιάζουν τα πάντα στον βωμό του Χρήματος.

Νόμιμη ή όχι η ύπαρξη του εμπορικού κέντρου στο τέλος του αεροδιαδρόμου;


Έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες με την άνεση, στην οποία άφησαν οι αρμόδιοι το εμπορικό κέντρο στον Ζυγό, να λειτουργήσει χωρίς νόμιμο κόμβο. Για ακόμα μια φορά κάποιοι, θυσιάζουν ζωές στον βωμό του οικονομικού συμφέροντος και κανένας δεν μιλά. Δεν είναι όμως το μοναδικό θέμα ασφαλείας η μη ύπαρξη του Κόμβου, αλλά μεταφέρω τις αμφιβολίες μου, για το αν θα έπρεπε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, στο τέλος του αεροδιαδρόμου, από όπου απογειώνονται αεροπλάνα μικρού μεγέθους. Αν θυμηθούμε το τι είχε γίνει πριν λίγα χρόνια, όταν από πλάγιο άνεμο, ιδιωτικό αεροσκάφος από τον αεροδιάδρομο βρέθηκε προσγειωμένο στον κεντρικό δρόμο Ξάνθης-Λάγος, μπορούμε κάλλιστα να αναλογιστούμε σε παρόμοια περίπτωση, τι πρόκειται να γίνει, αν ου μη γένοιτο, κάποιο από αυτά τα αεροσκάφη παρουσιάσει πρόβλημα και πέσει στο γεμάτο από κόσμο εμπορικό κέντρο. Ειλικρινά απορώ με όλους αυτούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έδωσαν την άδεια εγκατάστασης, αν έχουν τα λογικά τους ή αν λειτούργησαν χωρίς να σκεφθούν τίποτα. Επίσης απευθύνω ένα ερώτημα στον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, μιας και το αεροδρόμιο του Ζυγού ανήκει στον Στρατό, να μου πει αν ο Στρατός έδωσε την απαραίτητη συγκατάθεση για την δημιουργία του εμπορικού κέντρου, στο τέλος του αεροδιαδρόμου.

Δεν παραβρέθηκε στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης, ο Χ. Πούλιος:

Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους δεν παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης ο Επικεφαλής των «πολιτών για την αλλαγή», γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Τα θέματα που θα έρχονται προς συζήτηση εκεί κύριοι, αφορούν την Ξάνθη, και σίγουρα η άποψή σας θα πρέπει να κατατίθεται, όπως θεωρώ πως η συμμετοχή σας ήταν και είναι απαραίτητη. Στα ψιλά πέρασαν οι τοποθετήσεις που είχαν ουσία στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης και δυστυχώς κάποιοι, προέβαλλαν τους ανούσιους χαιρετισμούς των συμμετεχόντων, αποδεικνύοντας το πόσο πολύ νοιάζονται γι’ αυτήν την πόλη. Το καλύτερο βέβαια από όλη αυτήν την υπόθεση της διαβούλευσης, σας το κράτησα για το τέλος, αφού ο Δήμαρχος Ξάνθης έφερε προς συζήτηση το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης για το έργο της ενοποίησης των πλατειών, που όπως όλοι γνωρίζουμε έγινε μετά την ολοκλήρωση του έργου και όχι πριν, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει.


Μύρισε Εθνικές Εκλογές… Η Αθήνα το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι... Καθημερινά πυκνώνουν τα σενάρια για αρχές καλοκαιριού. Μέχρι και τα φίλα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ Εθνικής Εμβέλειας, γύρισαν ρότα:


Μπήκε η Άνοιξη, αλλά για ακόμα μια φορά, όπως γίνεται συνήθως στην χώρα μας, αντί να μυρίσει καλοκαίρι, μύρισε εκλογές. Για εθνικές εκλογές στις αρχές καλοκαιριού κάνουν λόγο καθημερινά, όλο και περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας και η εκλογολογία για ακόμα μια φορά έχει την τιμητική της. Δεν γνωρίζω αν θα αποδειχθούν αληθινά αυτά τα σενάρια ή όχι, αλλά όπως όλοι ξέρουμε, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο καπνός είναι αρκετός και από πολλές πλευρές. Ακόμα και τα Εθνικής Εμβέλειας ΜΜΕ που ήταν φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρόσφατα, έχουν αλλάξει ρότα και παίζουν τα δικά τους προεκλογικά, γνωστά σε όλους μας, παιχνίδια. Οι μέρες είναι λίγες μέχρι το καλοκαιράκι και πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.